Образование и семейство

12 юни 2019 07:13

Внимание! Опасна детска игра по улиците в страната

Опасната игра е съвсем реална, а не виртуална и набира скорост в цялата страна...

източник: www.vesti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Курсове по водолазно обучение и опазване на морето организират за деца във Варна

22 June 2019 08:51

И тази година Клуб „Приятели на морето“ организира курсове за деца и младежи, които искат да се запознаят с красивия свят на черноморските обитатели. Всички участници преминават начално водолазно обучение и се учат да се гмуркат. Основната цел е децата да заобичат и да пазят морето.

Национален шампионат по безопасно шофиране за деца ще се проведе в Русе

20 June 2019 08:07

В Русе тази събота и неделя ще се проведе Национален шампионат по безопасно шофиране за деца. Събитието е организирано от Българската федерация по картинг и Института по пътна безопасност. Вижте и още във включването на Десислава Николова.

Деца участваха в състезание за първа помощ

08 June 2019 20:48

Над 100 деца от 26 екипа се включиха в Националното състезание по първа помощ на Българския младежки Червен кръст. Изгаряния, измръзване и наранявания бяха част от ситуациите, при които ученици от 12 до 14 години трябваше да реагират.

В столичния квартал „Младост“ откриха учебна площадка за безопасно движение

01 June 2019 21:06

На днешния празник в двора на столична детска градина в квартал Младост беше открита учебна площадка за безопасно движение. Инициативата е част от кампанията на БНТ „Спри, детето запази!", в партньорство със Столичната община и Главна дирекция „Национална полиция".

По нетрадиционен начин пловдивски деца учат за пътната безопасност

25 May 2019 09:21

Камион в училищен двор в Пловдив стана част от специална кампания, посветена на пътната безопасност. Международната програма „Виждаш ме, виждам те" разяснява на децата реакциите и правилата за движение, когато велосипедисти и тежкотоварни камиони споделят ситуации на пътя.

Млади огнеборци от област Враца ще мерят сили в ученическо и областно състезание

09 May 2019 12:40

На 10-ти май от 10.00 ч. в СОУ „Христо Ботев” Враца /втора база/ ще се проведе областният етап на ученическото състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”. Състезанието се провежда в два етапа. В първия етап участниците решават тест включващ въпроси свързани с природни бедствия, промишлени аварии и катастрофи, индивидуални и колективни средства за защита, пожарна безопасност, тел. 112 и първа помощ. Във втория етап състезателите участват в състезателни игри в които показват умения за дейстивия при природни бедствия, радиационни и химически аварии,пожари, използване на индивидуални и колективни средства за защита и оказване на медицинска помощ.

Нов комплекс за обучение за безопасност на движението откриха в София

25 April 2019 22:29

В София откриха нов комплекс, в който децата да се обучават по безопасност на движението. Инициативата е част от кампанията на БНТ „Спри, детето запази!“

Областно ученическо състезание по безопасност на движението се проведе в Борован

25 April 2019 10:30

Областно ученическо състезание по безопасност на движението под надслов "Да запазим децата на пътя - 2019" се проведе в Борован. Организатори на събитието бяха Община Борован, Основно училище „Отец Паисий“ в селото, Областна администрация, Център за методическа и възпитателна работа по БДП, Регионално управление по образованието ОС на БЧК, Съюз на българските автомобилисти и Сектор „Пътна полиция" при ОД на МВР във Враца.Състезанието се проведе в Основно училище „Отец Паисий“, победители в областната викторина през изминалата година.Участие взеха отборите победители в общинските състезания по БДП от село Борован и градовете Мизия, Враца, Бяла Слатина, Козлодуй и Криводол.

Състезанието "Млад огнеборец" се проведе в София

24 April 2019 16:35

Деца от 26 столични училища показаха, че знаят как се действа при пожари, бедствия и аварии. Това се случи в рамките на градското състезание "Млад огнеборец". Целта на надпреварата е да обучи младежите как да реагират при извънредни ситуации.

В Деня на велосипедиста деца имаха урок по безопасност

19 April 2019 23:20

В борбата с мръсния въздух може да помогне велосипедът. В Холандия например държавата ще подкрепя финансово всеки, който замени автомобила с колело. Да караш колело у нас обаче крие рискове. Почти 400 велосипедисти са ранени само миналата година, а загиналите са 21-ин. В Деня на велосипедиста - деца от 51-во училище "Елисавета Багряна" в София имаха урок по безопасност.