Регионални

12 юни 2019 12:29

Прокуратурата проверява случая със съборената къща на Шнитер в Пловдив

Две досъдебни производства образува Окръжната прокуратура в Пловдив по случая със съборената къща - част от групов паметник на културата. Вече е изискана цялата налична документация, за да се проследи административният път, по който е издадено строит...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Реконструкцията около мемориала в градския парк на Ботевград приключва до месец

18 June 2019 15:39

Въпреки неблагоприятните атмосферни условия в последните месеци, строително-монтажните работи по реконструкцията и благоустрояването на градския парк в Ботевград, Етап 2 - централна площадна част, се изпълняват по график, увери зам.-кметът на Община Ботевград – Цветелин Цветков.

Започва реставрацията на бронзовия лъв на паметника на връх Шипка

17 June 2019 16:32

В навечерието на 85–годишнината от откриването на Паметника на свободата и тържествата, посветени на 142 години от Шипченската епопея през август, започва реставрация на бронзовия лъв на паметника.

Медицинските общежития в Пловдив оживяват с въздушен балет по фасадата

14 June 2019 11:09

Студенските общежития на Медицинския университет в Пловдив ще оживеят тази вечер в изумителен спектакъл- въздушен балет по фасадата на сградата и танцьори по балконите. Сцената е част от артистичния проект на френската театрална компания Акт, включен в програмата на „Пловдив- европейска столица на културата“. Идеята на артистите е да покажат как по необичаен начин може да се раздвижи характерната градска среда.

Постигнаха договореност за частния парк в Пловдив

13 June 2019 19:50

Развитие по казуса с частния парк в Пловдив, заради който жители на града протестират от месеци. Община Пловдив ще търси законова възможност да предостави на собственика на имота друг терен, за да запази зелената зона. Припомняме ви, че на среща с протестиращите наскоро, премиерът Бойко Борисов увери, че няма да позволи мястото да бъде застроено. Натовари областния управител на Пловдив да работи за разрешаване на проблема.

Нов порой наводни булевард в Пловдив

10 June 2019 08:23

Дъждът направи непроходим булевард "Христо Ботев" при Коматевския възел

Два сигнала в прокуратурата заради унищожения паметник на културата в Пловдив

07 June 2019 21:16

Два сигнала до прокуратурата внесоха от кметството в район „Централен" в Пловдив заради неправомерно съборената къща паметник на културата. В тях се настоява да бъде отнето строителното разрешение на фирмата, разрушила една от знаковите сгради в града. От прокуратурата съобщиха за БНТ, че ще се произнесат в понеделник.

Паметник на проф. Лъчезар Цоцорков беше открит в Панагюрище

07 June 2019 20:55

Паметник на проф. Лъчезар Цоцорков беше открит в родния му град Панагюрище. Автор на проекта е скулпторът Вежди Рашидов. Освен като един от големите дарители и работодатели в родния си град, проф. Цоцорков ще бъде запомнен и с подкрепата си за българската култура, което го нарежда сред големите общественици на България.

Незаконно събориха емблематична вековна къща в центъра на Пловдив

07 June 2019 09:58

Сградата на богатия търговец на тютюн Васил Куцоглу бе архитектурно бижу

Спешни мерки в Пловдив да не се стига до наводняване на основни булеварди

04 June 2019 18:12

Община Пловдив предприема спешни мерки, за да не се стига до наводняването на основните пътни артерии в града. При последните проливни дъждове се наложи затварянето на ключови булеварди. От опозицията в местния съвет не са доволни от изразходването на средствата за инфраструктура в града. Днес те се опитаха да свикат извънредна сесия, на която трябваше да се отчете как се харчат европейските пари по програма "Региони в растеж". Това обаче не се случи, защото не се събра кворум.

Откриват паметника на Наим Сюлейманоглу в Момчилград през юли

04 June 2019 15:17

Монументът ще бъде поставен пред спортния комплекс, който носи името на световния и олимпийски шампион по вдигане на тежести. Постаментът от стомано-бетон е вече готов, както и фигурата на щангиста