Регионални

12 юни 2019 15:54

Хирурзи спасиха живота на 5-годишно момченце с прерязана от стъкло ръка

Медиците се радват, че са спасили не само живота на детето, но и ръката му...

източник: dnes.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Джипита, акушери и кардиолози най-много

17 June 2019 13:54

Най-много лекари има в Плевен, Пловдив, София и Варна, най-малко в Кърджали и Перник

Председателят на БЛС: Договаряме цени за дейности, не заплати

12 June 2019 07:33

Българският лекарски съюз, по волята на законодателя, е партньор във формирането на политиката в здравеопазването, когато договаряме цени за дейности, а не за заплати. Нямаме възможност да договаряме заплати. Това коментира в сутрешния блок на БНТ председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

Наградиха медици от инициативата "Лекарите, на които вярваме"

29 May 2019 21:14

550 медици бяха отличени от пациентите им в рамките на инициативата на в. "24 часа" - "Лекарите, на които вярваме". Те получиха наградите си на церемония в София.

Лекари от "Пирогов" създадоха мобилно приложение за първа помощ при изгаряне

20 May 2019 11:19

Приложението "Какво да правим при изгаряне?" предоставя адекватна информация, която да предотврати грешките в оказването на първа помощ при изгаряне

Какви са последствията след отсрочката личните лекари да получат специализация?

20 May 2019 07:31

Личните лекари без специалност по обща медицина ще имат още 4 години да я придобият. Това решиха депутатите от Здравната комисия на първо четене. Поредното удължаване на срока се налага, заради опасността хиляди българи да останат без семейни лекари след 3 юни. Д-р Николай Брънзалов от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари се обяви против тази мярка.Вижте защо:

Депутатите приеха промени в Закона за лечебните заведения

17 May 2019 11:24

Депутатите приеха промени в Закона за лечебните заведения, които дават право на личните лекари без специалност по обща медицина да продължат да работят.

В НС гласуват промени в Закона за лечебните заведения

17 May 2019 07:21

Депутатите гласуват промени в Закона за лечебните заведения, които дават право на личните лекари без специалност по обща медицина да продължат да работят.

Удължават срока за специализация на личните лекари без специалност

16 May 2019 20:37

Личните лекари без специалност по обща медицина ще имат 4 години да я придобият. Това решиха депутатите от Здравната комисия на първо четене. Поредното удължаване на срока се налага, заради опасността хиляди българи да останат без семейни лекари след 3 юни.

Български лекар спечели конкурс на ФИФА

15 May 2019 07:18

Спортният лекар Здравко Тарълов спечели престижния конкурс за клиничен случай, докладван по време на 28-та конференция Изокинетик медикал грип, която се проведе в Лондон. Медицинският случай, който д-р Тарълов докладва, беше оценен сред други 13 номинации. В какво се изразява разработената методика за възстановяване - вижте повече от прякото включване на Мариела Хубинова.

БЛС преподписва анекса към Националния рамков договор

12 May 2019 11:15

Лекарите настояват за увеличение на недофинансираните клинични пътеки за лечение на деца, бременни и в областта на пулмологията