Регионални

12 юни 2019 16:04

Щети в Девин и Русенско след поройните дъждове

В две села е обявено частично бедствено положение...

източник: www.vesti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Удължават бедственото положение в Стрелча

18 June 2019 11:43

Въпреки възстановеното водоподаване, водата е негодна за пиене и крие рискове за здравето на жителите и гостите на града

Рухна подпорна стена след поройния дъжд в Търговище

17 June 2019 21:28

Екипи на полицията обезопасяват участъка

Язовир във Великотърновско преля втори път за седмица

16 June 2019 16:27

Язовир "Чешме дере" в стражишкото село Камен преля за втори път тази седмица след проливния дъжд в събота, придружен с гръмотевична буря. Няма наводнени къщи и пострадали хора. Общинският водоем е с проблемен изпускател и след последния валеж, продължил около половин час, отново е прелял, съобщи за БНР кметът на община Стражица Румен Павлов. Все още се прави оценка на щетите, които нанесоха валежите и преливането на двата общински язовира в селата Нова Върбовка и Камен на 11 юни, поясни Павлов. „Може би във Върбовка ще го бракуваме, тъй като няма да има средства да възстановим дигата. Другият е даден под наем, трябва да му се оправи изпускателят и няма да има проблеми“, каза кметът. Поройният дъжд в събота е наводнил избени помещения в златаришкото село Горско Ново село и във великотърновското Ново село. Имотите са отводнени с помпи на противопожарната служба. Няма пострадали хора.

Дъжд наводни Благоевград

15 June 2019 20:02

Освен силния дъжд имаше и бурен вятър

​Безопасни ли са училищата в Благоевградска област при гръмотевични бури?

13 June 2019 13:02

Безопасни ли са училищата в Благоевградска област при гръмотевични бури – в края на миналата учебна година проверка на Регионалното управление на образованието установи, че 1/3 от учебните заведения в областта са без мълниезащитна система. Година по-късно директорите уверяват, че са взели мерки и всички сгради са обезопасени.

Нов център ще наблюдава за наводнения по Струма, Места, Арда и Марица

13 June 2019 08:47

Тренировъчна база и координационен център за реакция при природни бедствия ще заработи край Благоевград. В нея ще се провеждат обучения на служителите от дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“, ще бъде закупена и мобилна техника, която да се придвижва във всякакви условия с цел по бързи действия при риск от наводнения или други извънредни ситуации.

Описват щетите от наводненията в община Стражица

13 June 2019 06:06

Започва описването на щетите от наводненията в община Стражица. Бедственото положение беше отменено вчера.

Отменено е бедственото положение в община Стражица

12 June 2019 15:28

Отмениха бедственото положение в община Стражица, където язовирите край селата Нова Върбовка и Камен преляха заради обилните дъждове. Днес нивото им е спаднало с един метър, след като цяла нощ екипи на пожарната източваха водата.

Положението в Стражица остава бедствено

12 June 2019 09:43

Бедственото положение беше обявено, след като язовир скъса стена, а друг преля

Комисия описва щетите от преливането на язовир Нова Върбовка

12 June 2019 06:15

Комисия описва щетите от наводненията в Община Стражица след като вчера язовир край село Нова Върбовка преля, а този до село Камен повиши нивото си критично.