Регионални

12 юни 2019 15:28

Отменено е бедственото положение в община Стражица

Отмениха бедственото положение в община Стражица, където язовирите край селата Нова Върбовка и Камен преляха заради обилните дъждове. Днес нивото им е спаднало с един метър, след като цяла нощ екипи на пожарната източваха водата....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Отмениха бедственото положение в Стрелча

24 June 2019 13:09

Отмениха бедственото положение в Стрелча, въведено заради кризата с питейната вода. Жителите на града вече получават минерална вода и хранителни продукти, осигурени от държавния резерв и военновременния запас.

Решават дали да удължат бедственото положение в Стрелча

24 June 2019 06:48

Водопреносната мрежа в Стрелча беше разрушена след обилните дъждове в региона, а при извършване на аварийни дейности по нея възникнаха и допълнителни проблеми.

МС прие годишния доклад на Съвета за намаляване на риска от бедствия

19 June 2019 12:25

Пред журналисти министърът на вътрешните работи обясни кои са добрите практики, които ведомствата прилагат. Младен Маринов акцентира върху лошото време, на което сме свидетели през последните няколко месеца - обилни валежи, градушки и бури. Той заяви, че институциите, ангажирани с превенцията срещу бедствия и аварии правят всичко необходимо, за да намалят щетите от природните стихии. Даде за пример отпуснатите 6 млн. лв. за закупуване на противоградни ракети и разкриването на 3 нови полигона за защита от градушки.

Удължават бедственото положение в Стрелча

18 June 2019 11:43

Въпреки възстановеното водоподаване, водата е негодна за пиене и крие рискове за здравето на жителите и гостите на града

​Безопасни ли са училищата в Благоевградска област при гръмотевични бури?

13 June 2019 13:02

Безопасни ли са училищата в Благоевградска област при гръмотевични бури – в края на миналата учебна година проверка на Регионалното управление на образованието установи, че 1/3 от учебните заведения в областта са без мълниезащитна система. Година по-късно директорите уверяват, че са взели мерки и всички сгради са обезопасени.

Щети в Девин и Русенско след поройните дъждове

12 June 2019 16:04

В две села е обявено частично бедствено положение

Положението в Стражица остава бедствено

12 June 2019 09:43

Бедственото положение беше обявено, след като язовир скъса стена, а друг преля

Започна източването на язовир "Чешме дере", ситуацията в с. Камен е овладяна

11 June 2019 12:06

Бедствено положение в община Стражица. След проливния дъжд, който се изсипа снощи в региона е скъсана стената на язовир „Нова Върбовка". Стотици декари земеделски площи са под вода. Тежка е ситуацията и в съседното село Камен, където придошлата вода от дерето, което минава в селото е заляла много къщи. Наводнено е и училището там. Вижте повече за обстановката от Ралица Маринова.

Втори ден бедствено положение в Стрелча, в града няма никаква питейна вода

11 June 2019 07:24

Стрелча е в бедствено положение заради липса на питейна вода. Обилните валежи от последните дни са нанесли сериозни поражения върху вододайната зона. Как може да бъде решен проблема и колко време ще остане в сила бедственото положение? Вижте подробности по темата от прякото включване Галена Паскова.

Обявиха бедствено положение в Стрелча

10 June 2019 09:54

Според заповедта на кмета бедственото положение в Стрелча е в сила от днес до 17 юни