Регионални

12 юни 2019 17:00

В Община Козлодуй стартира кампанията "Нулев отпадък"

Стартира кампанията "Нулев отпадък", организирана от Община Козлодуй, като част от Общинския екологичен календар за 2019 г. Предстои раздаването на 40 броя компостери за домашно компостиране на жители от общината, чиито имот е с дворна част и з...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Община Козлодуй иска държавна помощ след проливния дъжд

25 June 2019 09:00

Община Козлодуй ще кандидатства за помощ пред държавната междуведомствена комисия след водната стихия, която причини десетки повреди и аварии в града в края на миналата седмица. Решението е взето на извънредно заседание на общинския щаб за защита при бедствия, съобщават от общинската пресслужба.

Община Козлодуй бе домакин на Международна среща на писатели от дунавски държави

21 June 2019 12:30

Община Козлодуй беше домакин и съорганизатор на част от проект – Международна среща на писатели от дунавски държави, осъществена от Министерството на културата и Съюза на българските писатели.По програма, в рамките на 4 дни, поетите представят свои творби. На срещата в Козлодуй се състоя премира на антологията „Дунавски предели”, издадена от издателство „Български писател”, съобщават от общината.

Силна буря наводни Козлодуй

21 June 2019 09:37

Силна буря, съпроводена от проливен дъжд връхлетяха град Козлодуй снощи. Излели са се над 40 литра на квадратен метър в рамките на 30 минути, съобщиха от общината. Няма пострадали или бедстващи хора, но в Общинската администрация са получени десетки сигнали за наводнени къщи, дворове, блокове, запушени шахти, паднали дървета. Има и два пострадали автомобила от паднало дърво. За кратко е спряло и електрозахранването.

Нови подземни контейнери за смет поставиха в Благоевград

14 June 2019 18:24

Община Благоевград е една от първите, която пусна в експлоатация 8 нови подземни контейнери за смет. Те са от най-ново поколение, с много по-голяма вместимост и с множество предимства пред останалите кофи за смет. Контейнерите са с опция за комбинирано повдигане на капака, за да бъде в удобство на хората, които ще се възползват от тях.

Банско започва мащабна кампания за разделно събиране на отпадъците

08 June 2019 09:30

Мащабна кампания за разделно събиране на отпадъците, намаляване на тяхното количество и оползотворяването им стартира община Банско. Кампанията вече има свое име "НеРазделно Банско", а в нея се включват представители на бизнеса, училищата, НП "Пирин", концесионерът на ски зоната и различни институции в града.

"Траш контрол" за по-чиста околна среда в Пловдив

05 June 2019 12:40

Акция "Траш контрол" се проведе в Пловдив по повод Световния ден на околната среда. Доброволци призоваваха жителите да събират разделно отпадъците и следяха за чистотата в града.

В Бяла заработи новото депо за отпадъци

05 June 2019 07:46

След години чакане, депото в гр. Бяла, Русенско, най-после заработи. То обслужва селищата от 6 общини в региона. Хората обаче продължават да не хвърлят разделно боклука си, въпреки че на депото работи модерна сепарираща инсталация.

"Щура лаборатория" и други атракциони за Деня на детето в Козлодуй

30 May 2019 15:33

"Щура лаборатория", надуваем замък, 6-метрово бънжди, скейтпарк, отборни спортни игри са новите занимания, които Община Козлодуй е осигурила за всички деца и младежи по случай 1 юни – Международен ден на детето, съобщават от общинската пресслужба.

Общините Враца и Мездра в съвместен проект за компостиране на зелени отпадъци

23 May 2019 09:17

Нова компостираща инсталация ще бъде изградена на територията на Регионалното депо за неопастни отпадъци, в местността „Шумака“, на площ от около 4.5 дка. Срокът за изпълнение на дейностите е 19 месеца. Предвижда се разкриването на 25 нови работни места. На встъпителна конференция кметовете Калин Каменов и Генади Събков и ръководителят на проекта, Мария Попова, зам кмет на Община Враца, представиха проекта „Изграждане на инсталация за компостиране на зелени отпадъци-регион Враца”. Проектът е финансиран от Оперативна програма „Околна среда2014-2020 г”, съфинансиран от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие. На пресконференцията беше уточнено, че стойността на проекта е 5 845 347,29 лв. Безвъзмездната финансова помощ е в размер на 4 400 662,69 лв, а съфинансирането от страна на двете общини е 1 444 684 лв.

Над сто участници тичаха в традиционния маратон за Деня на спорта в Козлодуй

19 May 2019 15:30

Над сто участници, на различна възраст, се включиха в традиционния маратон, проведен по повод Деня на спорта и откриването на Ботеви дни. Тази година маршрутът бе променен и стартът бе даден от бившата бензиностанция „Региана”, премина по улица „Ломска”, на сградата на РУ „Полиция” направи ляв завой и към стадион централен в град Козлодуй.