Регионални

12 юни 2019 18:51

Медицински сестри в Пловдив излязоха на пореден протест пред общината

На пореден протест пред сградата на общината излязоха медицински сестри от Пловдив. В събитието се включиха и техни колеги от Карлово....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Медицински сестри блокираха възлов булевард във Враца

19 June 2019 10:17

Медицински сестри от Северозапада блокираха движението по възлов булевард във Враца, съобщи БНР. Те настояват за достойно заплащане и условия на труд. Към недоволстващите се присъединили и лекари заради тежкото състояние на Врачанската болница и забавени заплати. В протеста участвали и здравни специалисти от Видин.

Специалистите по медицински грижи в Кърджали излизат на протест

19 June 2019 06:32

На протест излизат специалистите по медицински грижи в Кърджали. Те ще бъдат подкрепени и от омбудсмана Мая Манолова.

Недоволството на медиците във Видин продължава

14 June 2019 14:20

Протестът на медиците във Видин продължава втори ден, информира БНР. За втори ден в ефективния протест участват различни здравни специалисти от областната болница - медицински сестри, лаборанти, санитари и акушерки.Всички недоволстващи спряха работа за час, за да изразят негодуванието си от лошите условия на труд и ниското заплащане.

Омбудсманът подкрепи протестиращите медици във Видин

13 June 2019 18:35

Медицински специалист във видинската болница от днес стачкуват. Няма да работят по час на ден до 20 юни. Настояват за основно възнаграждение от поне две минимални работни заплати и не приемат болниците да са търговски дружества. Готови са да подадат колективно оставки.

Медицинските специалисти във Видин започват стачни действия

13 June 2019 06:02

Професионалистите по здравни грижи във Видинската болница " Света Петка" преминават към ефективни стачни действия.

Кирил Ананиев: Омбудсманът създава хаос в системата

11 June 2019 20:17

Ананиев: Болниците са търговски дружества и аз, като министър, няма как, колкото и да искам, да вдигам заплатите

Медицинските специалисти в Стара Загора искат достойно заплащане

11 June 2019 20:00

В Стара Загора - специалистите по медицински грижи от Университетската многопрофилна болница излязоха отново на протест. Те настояват за достойно заплащане и подобряване на условията на труд.

Медицинските сестри от Стара Загора отново излизат на протест

11 June 2019 06:18

Специалистите по медицински грижи от болница "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора отново излизат на протест. Те ще бъдат подкрепени и от омбудсмана Мая Манолова.

Мая Манолова дойде за пети път в болницата на Враца и си тръгна възмутена

31 May 2019 09:00

Не знам от здравното министерство с какви очи гледат медицинските сестри - заяви омбудсманът Мая Манолова при посещението си във врачанската болница Мая Манолова посети вчера за пети път МБАЛ „Христо Ботев“, където се срещна с изпълнителния директор Евгени Любенов, лекари и медицински сестри. Целта на посещението бе да види на място дали дългоочакваният ремонт в болничното заведение най-сетне е започнал. Припомняме, че след многократно настояване от страна Манолова пред здравното министерство, болницата получи средства за нов ангиограф, ремонти в инвазивното отделение по кардиология, в родилното отделение и за нова апаратура в хемодиализата.

Здравните работници от Козлодуй се включиха в петия национален протест

17 May 2019 10:45

Медицински специалисти от козлодуйската МБАЛ „Св. Иван Рилски“ взеха участие в петия национален протест на съсловието в София, за да заявят за пореден път своите искания. „Основните ни искания в най-общи линии са реформа в системата на здравеопазването, достойно заплащане и достойни условия на труд. Освен това включване на съсловието в директни договори с Касата, за да можем и ние да стигнем до разпределението на публичните средства. Защото се изхвърлиха едни милиони, но те не могат да стигнат до нас при така създалата се ситуация при търговските дружества. – обясни старшата сестра от хирургично отделение Даниела Станева.