България

13 юни 2019 12:45

Румен Радев: Разрушителният ефект на фалшивите новини може да бъде по-голям от този на бомбите

Темата за бъдещето на новините е темата за бъдещето на човечеството...

източник: dnes.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Президентът поздрави участниците в Националното тактическо учение „Ответен удар 2019“

19 June 2019 11:18

В деня за високопоставени гости са поканени да присъстват и народни представители, посланици, военни аташета и висши офицери от армиите на страните-участнички

Румен Радев: Важното е България да не остава без политическа опозиция

16 June 2019 14:35

Важното е България да не остава без политическа опозиция. Това ще бъде пагубно за демокрацията. Това заяви днес президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за оттеглената оставка от лидера на БСП Корнелия Нинова. Държавният глава добави, че Корнелия Нинова се е доказала като човек, който знае какво прави и носи отговорност за своите постъпки. Румен Радев беше в село Труд, където участва в отбелязването на 150-годишнината от създаването на храма „Св. Троица“.

АЕЖ: Защо Върховната касационна прокуратура разпитва журналисти?

15 June 2019 21:00

Асоциацията на европейските журналисти - България изпрати поредица въпроси до Върховната касационна прокуратура във връзка с проверката на двама журналисти от сайта Биволь. В четвъртък създателят на сайта Асен Йорданов бе разпитван над три часа в полицията. Стана ясно, че разследването се води от най-висшата инстанция. Цацаров издърпа избора на нов главен прокурор с още 3 седмици напред От АЕЖ отбелязват, че при подобни действия срещу журналисти, особено такива, които се занимават с разследвания, включително на прокуратурата и висшите етажи на властта, е "абсолютно необходимо да бъде показано на обществото, че не става дума за ответна репресия от страна на властите върху неудобни за тях журналисти." Говорителката на прокуратурата не е била достъпна за представителите на Асоциацията. В следствие на това и с цел обществото да бъде информирано, те отправят пет въпроса към държавното обвинение: С данни за какво престъпление разполага прокуратурата, какъв е предметът на проверката и на какъв етап се намира тя? Какво е наложило двамата журналисти да бъдат разследвани от Върховна касационна прокуратура, като орган от най-висша инстанция, а не от районните или окръжни прокуратури по по постоянен адрес, които по правило би следвало да са компетентни ? На какво основание Върховна касационна прокуратура е иззела компетентността на районната или окръжна прокуратура за проверка по случая? Има ли значение фактът, че посоченият като подател на сигнала отрича да го е подавал? Прокуратурата отчела ли е това обстоятелство и придава ли му значение в хода на проверката? В течение ли е главният прокурор Сотир Цацаров с проверката и има ли отношение към нея? Ще продължаваме да следим случая, добавят от АЕЖ.

Орбан заяви пред Радев, че вижда България като "съюзник в проблема с миграцията"

14 June 2019 15:07

Българският държавен глава се срещна и с президента на Унгария Янош Адер

Връчиха наградите в конкурса "Web report"

13 June 2019 23:01

Конкурсът "Web report" отличи журналисти за разследвания и позиции, насочващи вниманието на читателите и институциите към важни обществени проблеми.

Президентът се срещна с представители на българската общност в Унгария

13 June 2019 22:57

Българската общност в Унгария не само е запазила своята идентичност, но и активно участва в живота на Унгария. Българите тук са живата връзка между двете страни. Това заяви президентът Румен Радев по време на среща с представители на българската общност в Будапеща. Държавният глава е на официално посещение в Унгария, по покана на своя колега Янош Адер.

Журналисти от цял свят участват в конгрес, организиран от БТА

13 June 2019 20:20

Повече от 200 изтъкнати журналисти и медийни експерти от 100 държави пристигнаха в България за 6-ия свтовен конгрес на информационните агенции, организиран от Българската телеграфна агенция и Световния съвет на информационните агенции. Той се провежда в Националния дворец на културата и е под мотото е "Бъдещето на новините".

Румен Радев: Управляващите партии нямат нужда от субсидии, те се финансират от властта

13 June 2019 11:40

Решението за символична субсидия задушава опозицията, смята президентът

В София започва световен конгрес на информационните агенции

13 June 2019 06:09

Националният дворец на културата е домакин на Шестия световен конгрес на информационните агенции, организиран в София от Българската телеграфна агенция и Световния съвет на информационните агенции.

Президентът Радев се срещна със султан Ахмед бин Сулайем

12 June 2019 21:04

Държавният глава Румен Радев обсъди днес на „Дондуков“ 2 перспективите за утвърждаването на България като регионален логистичен център за пренос на стоки от Азия към Европа със Султан Ахмед бин Сулайем, главен изпълнителен директор на Dubai Port World и един от най-влиятелните бизнесмени от Обединените Арабски Емирства. Това съобщиха от пресцентъра на държавния глава. Срещата между двамата е в резултат на участието на българския президент в Петербургския икономически форум, по време на който Румен Радев отправи покана към представителите на бизнеса да инвестират в България.