България

18 юни 2019 10:01

Учението на НАТО у нас взе жертва

Канадски парашутист е загинал тази нощ по време на военното учение по линия на НАТО "Swift Response 19" край село Чешнигирово, Пловдивско. При учебния десант са пострадали още трима американски военнослужещи, научи TrafficNews. Канадецът е...

източник: m.fakti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Силите за специални операции получиха висока оценка на международното учение “Sea Breeze – 2019”

16 July 2019 17:34

В учението се включиха около 3000 участници от 19 страни – България, Канада, Дания, Естония, Франция, Грузия, Гърция, Италия, Латвия, Литва, Молдова, Норвегия, Полша, Румъния, Швеция, Турция, Украйна, Обединеното кралство и САЩ

Военноморското учение ,,Бриз 2019'' се провежда в Черно море

15 July 2019 23:13

Над 26 бойни и спомагателни кораба, 5 самолета и 5 вертолета участват в 23-то Национално военноморско учение с международно участие "Бриз 2019" - то се провежда в българската акватория на Черно море. Основната му цел е да се подобри взаимодействието между съюзниците и партньорите в Алианса.

Започна националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2019” (ВИДЕО)

12 July 2019 16:50

В него ще вземат участие още ВМС на Албания, Белгия, Гърция, Италия, Полша, Румъния, САЩ и Турция, както и двете постоянни групи кораби на НАТО от Силите за отговор на Алианса

Започва националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2019”

10 July 2019 15:37

В него ще участват 12 държави с 27 бойни и спомагателни кораби и катери, 5 самолета, 6 вертолета и 2257 военнослужещи

Американската армия демонстрира дозареждане с гориво във въздуха

21 June 2019 17:45

Дозареждане с гориво във въздуха на изтребители Ф-16, демонстрира американската армия. Операцията беше част от международното учение на НАТО "Сейбър Гардиън", което се провежда на територията на Унгария, Румъния и България. Екип на "По света и у нас" беше на борда на самолета танкер.

Изписват американския военнослужещ, който пострада на учението край Чешнегирово

19 June 2019 17:22

В рамките на 24 часа американският военнослужещ, който пострада по време на международното учение на летището край Чешнегирово ще бъде изписан от Университетската болница в Пловдив. Той ще продължи да изпълнява задачите си в учението. Това съобщи полковник Виолина Вълева от пресцентъра на учението, което се провежда в България, Хърватия и Румъния и е под командването на Сухопътните сили на Съединените щати.Тази нощ силите, които се намират край село Чешнегирово, ще бъдат предислоцирани с хеликоптери в базата до Ново село, съобщиха още от пресцентъра.

Продължава разследването на инцидента с парашутисти край летище "Чешнегирово"

19 June 2019 11:37

Продължава разследването на инцидента с четиримата парашутисти от международното учение на летището край "Чешнегирово". От болницата в Пловдив, където е настанен за лечение най-тежко пострадалият американски военнослужещ, не съобщават за промяна в състоянието му.

Остава тежко състоянието на един от парашутистите

19 June 2019 09:09

Остава тежко състоянието на единия военен, пострадал при десанта на НАТО край Чешнeгирово, съобщи бТВ. Припомняме, че един войник загина, а други трима други бяха ранени, докато са участвали във въздушен десант, който е бил част от ръководеното от САЩ многонационално учение Swift Response 19, провеждано в Чешнегирово. Летището е отдавна затворено, но тук се провеждат учения, каза кметът на Чешнeгирово. Той каза, че снощи към 22 ч. отново видял хеликоптер, но заради лек дъждец хеликоптерът се прибрал. Предварително е обявено учение и за тази вечер. Ангел Стаменов, председател на асоциацията на парашутистите, каза, че възможен сблъсък във въздуха при масови десанти може да е причината за инцидента.

Сухопътните сили на САЩ в Европа след смъртта в Чешнегирово: Обучаваме се в реалистична среда

18 June 2019 17:02

Прекратихме веднага скоковете, спазихме протокола за уведомяване на близките на загиналия военен

Двама от ранените американски военни край Пловдив са изписани

18 June 2019 15:28

Канадски парашутист загина тази нощ по време на военното учение край пловдивското село Чешнегирово. При учебния десант са пострадали още трима американски военни. Те са настанени в болница в Пловдив, единият е с опасност за живота. В късния следобед двама от тях са били изписани. Инцидентът беше потвърден от Министерството на отбранта. Образувано е досъдебно производство.