Свят

18 юни 2019 10:46

Тръмп: Започваме масова депортация на милиони нелегални имигранти

Той похвали Мексико, които спирали мигрантите още преди американската граница. Похвали и Гватемала, които щели да подпишат споразумение, което ги обявява за сигурна трета страна...

източник: epicenter.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Новите правила на Тръмп за даване на убежище влязоха в сила, последваха дела

17 July 2019 06:53

Стотици мигранти са на мексиканско-американската граница с надеждата да влязат в САЩ

Тръмп: Не съм расист!

16 July 2019 18:44

Американският президент Доналд Тръмп каза днес, че не е расист, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Няма да мълчим, обявиха охулените от Тръмп демократки Тръмп заяви това във връзка с публикациите си в Туитър, в които призова четири демократки от Конгреса, които произхождат от малцинствата в САЩ, да се завърнат в страните, от които произхождат. Според американския президент коментарите му в социалната мрежа не са били расистки и в него няма грам расизъм. Тръмп освен това призова републиканците да не падат в капана на демократите, които искат да го представят като расист. 

Започна операцията за депортиране на нелегални мигранти в САЩ

15 July 2019 12:13

Американският президент Доналд Тръмп беше обвинен в ксенофобия и расизъм след като прикани няколко дами - членове на Конгреса "да се върнат от където са дошли". Междувременно обявената като мащабна операция по депортирането на около 2000 нелегални мигранти започна, но с доста скромни темпове.

В САЩ започнаха протести срещу масовата депортация на мигранти

13 July 2019 12:32

Стотици демонстранти от различни щати организираха протестно движение срещу предстоящата утре масова депортация на близо 2000 имигрантски семейства. Депортацията беше спряна миналия месец от президента Тръмп, с цел да бъде намерен консенсус с демократите в Конгреса относно имиграционните проблеми на страната, но до споразумение така и не се стигна.

Тръмп започва голяма операция по депортиране на незаконни имигранти

12 July 2019 19:15

Обект на акцията ще са хора, пристигнали в САЩ наскоро

Тръмп към мигрантите: Ако не сте доволни от условията в центровете, не идвайте

04 July 2019 07:00

Според доклад бежанците нямат достъп до вода за къпане, топла храна и дрехи

Лагер за деца-мигранти в Тексас: С $4.5 млрд. потушават хуманитарната криза

26 June 2019 14:42

Американският президент Доналд Тръмп подготвя смяна в ръководството на граничната полиция след информацията, че деца мигранти живеят в ужасни условия в център за задържане на границата с Мексико

Meксико разположи 15 хиляди гвардейци по границата със САЩ

24 June 2019 21:39

Още 6500 души са разположени на южната граница с Гватемала, за да спират мигранти

Тръмп отложи с две седмици масовата депортация

23 June 2019 06:26

Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи в Туитър, че отлага с две седмици планираната масова депортация на нелегални имигранти, за да даде време на конгресмените да договорят споразумение във връзка с американското законодателство за предоставяне на убежище, предадоха агенциите. "По искане на демократите отложих с две седмици процедурата по преместване на нелегалните имигранти (депортацията), за да видим дали демократите и републиканците могат да седнат заедно и да изработят решение на проблемите по южната граница, свързани с предоставянето на убежище и вратичките (в закона)", написа Тръмп в социалната мрежа. "Ако ли не, депортациите започват", допълни той. Трима неназовани представители на правителството във Вашингтон заявиха пред Асошиейтед прес, че операцията е била отложена поради това, че в медиите са изтекли подробности за нея и това можело да застраши безопасността на служителите, които ще участват в нея.  Операцията се очакваше да започне утре и под прицела й щяха да попаднат хора с окончателни заповеди за депортация, включително семейства, чиито случаи са били разгледани от съдиите по бързата процедура. По-рано през седмицата Тръмп написа в Туитър, че предстои подобна операция и заяви, че имиграционната служба ще започне да депортира "милиони" хора. Тръмп обеща да депортира "милиони нелегални имигранти" Председателят на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Нанси Пелоси се е обадила в петък на президента Доналд Тръмп и е поискала от него да отложи планираната масова депортация на нелегални имигранти, предаде Асошиейтед прес. Според добре осведомен източник Пелоси, която е представител на Демократическата партия от щата Калифорния, се е обадила на Тръмп в петък вечерта. Вчера следобед местно време Тръмп обяви в Туитър, че отлага депортацията с две седмици. Пелоси реагира със своя публикация в същата социална мрежа, която гласеше следното: "Господин президент, приветствам отлагането. За широкообхватна имиграционна реформа е необходимо време. Семействата трябва да останат заедно", съобщава БТА.

Мащабна операция в САЩ за депортиране на мигранти

22 June 2019 09:49

1000 резервисти от Националната гвардия на границата с Мексико изпраща губернаторът на Тексас Грег Абът