Регионални

18 юни 2019 20:37

Проверяват къща за гости в село Донковци

От Фонд "Земеделие" проверяват къща за гости, построена с евросредства в еленското село Донковци на брега на язовир "Йовковци", по сигнал, че собственикът е близък до кмета на Горна Оряховица Добромир Добрев. Построена е със 185 000 лв. субсидия, а м...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

От проверени 295 къщи за гости 15 не работят като такива

11 July 2019 17:30

4.5 млн. лева е субсидията, която собствениците ще трябва да върнат. При други 74 обекта са отчетени нарушения, за които ще бъдат наложени санкции

Провериха къщата за гости на роднина на Мустафа Карадайъ

22 June 2019 13:42

Проверяват еврокъщите за гости на роднините на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ. Държавен фонд "Земеделие" инспектира два проекта в Борино. Първият е на бивш кмет и настоящ общински съветник от ГЕРБ. Проектът за три къщи за гости, получил субсидия от почти 400 хиляди лева, се оказа без гости, съобщи БТВ. От Фонда заявиха, че е в мониторинг и ще бъде глобен. Проверката в къщата на шурея на Карадайъ показа, че за 5 години са направени само 20 настанявания на туристи. Санкция няма да има, тъй като обектът е извън мониторинг.

Затвориха къща за гости след ученическа екскурзия

21 June 2019 21:48

Къщата за гости в Свети Влас предлагала лоши условия

Нарушения в още две къщи за гости, ще връщат субсидии

21 June 2019 11:40

Експерти от Държавен фонд „Земеделие“ са открили нередности в две къщи за гости във варненска област, финансирани с европари. Това съобщи директорът на клона на фонда в морския град Айрие Ибрямова. По нейни думи и двата обекта се намират в близкото до Варна село Изгрев. Експертите са установили, че едната къщите там не развива дейност и не приема гости. В друг обект, в който още през юни 2014 година, е правена проверка, също е установено, че не се приемат туристи. „В момента ние изискваме от собствениците субсидията на сто процента с лихвите. Открихме нарушения и обектът не се ползва за туристическа дейност. На това основание сме предприели лошо вземане. Субсидията трябва да бъде върната. Собствениците имат и финансови корекции през годините назад. В другите, проверени досега обекти, колегите констатират, че има туристическа дейност, дори има и гости“, обясни Ибрямова.

Проверяват 11 къщи за гости на територията на Пловдивска и Пазарджишка област​

19 June 2019 18:43

11 къщи за гости на територията на Пловдивска и Пазарджишка област проверяват инспекторите от ДФ „Земеделие“ и Министерството на земеделието и храните. В обхвата на проверките попадат бенефициантите, които са използвали европейско финансиране по програмата за развитие на селските райони в периода 2007 - 2013 година и все още са в мониторинговия срок.

Не откриха нередности в проверена къща за гости в Глоджево

19 June 2019 15:51

Експерти на Държавен фонд „Земеделие" извършиха изненадваща проверка в къща за гости в град Глоджево. Тя е била открита през 2014 г. и в нея има обособени няколко стаи за настаняване от хотелски тип. Преди това сградата е била училище.

Десислава Танева: Няма нарушения в 14-те проверени къщи за гости

17 June 2019 18:52

Не са установени нарушения при проверките на първите 14 къщи за гости, които бяха инспектирани от министерството на земеделието и държавен фонд "Земеделие". Това съобщи в предаването "Още от деня" министърът на земеделието, горите и храните Десислава Танева.

По заповед на Танева проверяват всички 288 къщи за гости в период на мониторинг

14 June 2019 09:27

На място ще бъдат извършени ревизии на всички документи, доказващи реалното функциониране на съответния обект, като място за настаняване на гости

Продължават проверките в къщи за гости в страната

10 June 2019 20:11

Експерти от Министерство на земеделието и Държавен фонд "Земеделие" посетиха 3 обекта в общините Сливница и Берковица. Целта е да се установи дали те се използват по предназначение или за лични нужди. В много от къщите тече паралелна проверка на данъчните и Икономическа полиция.

Провериха първата от 14-те къщи за гости по европрограма

09 June 2019 16:10

Експерти на Държавен фонд „Земеделие“ и Министерство на земеделието, храните и горите извършиха проверка на къща за гости. Кандидатът в подал проектно предложение чрез МИГ Лясковец-Стражица за финансиране на проект ,,Създаване и развитие на нови туристически услуги в къща за гости „ЕПОХИ ОТ 1871” по Програма за развитие на селските райони (2014-2020 г.). Стойността на исканата субсидия е в размер на 74 804 лв.