Свят

23 юни 2019 14:55

Заев назначи 5 нови министри, сам поема финансите

Зоран Заев лично поема контрола в Министерство на финансите...

източник: www.vesti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Заев: Няма да има оставка, няма да има предсрочни избори

13 August 2019 22:47

Македонският премиер Зоран Заев тази вечер категорично отхвърли възможността в страната да бъдат проведени предсрочни парламентарни избори поради аферата "Рекет".

Скандал с българска следа разклати македонското правителство

12 August 2019 13:00

Стабилността на управляващото правителство в Северна Македония е поставена под въпрос след скандал с получаване на подкуп, съобщи Нова Македония. Това стана, след като италиански вестник публикува специални записи. В тях се намеква, че бившият ръководител на македонската Специална прокуратура Катица Янева е получила подкуп от 5 млн. евро. Тя е трябвало да подкрепи предприемача Йордан Камчев по дело за пране на пари. Посредници в сделката са били Боян Йовановски и Зоран Милески. Те са получили по 1 млн. евро за услугите си. Припомня се, че България искаше Камчев за почетен консул в Охрид. В записа се чува и репликата „Българите да не се месят“. Около скандала с продажба на български паспорти се повдигна и въпросът защо Камчев има българско гражданство. От опозицията вече разкритикуваха македонското правителство за липсата на действия за разрешаването на случая.

Северна Македония е на прага на предсрочни парламентарни избори

06 August 2019 09:39

Вотът може да се състои през юни 2020 година

Заев: Илинден трябва да обединява

02 August 2019 17:00

Илинденското въстание е вик за обединение. Това заяви премиерът на Северна Македония Зоран Заев, цитиран от „Макфакс“. Заев говори по повод на националния празник на страната си. Той заяви, че патриотизмът не трябва да значи разделение, а търсене на общ език. „Всички ние, дали сме македонци, сърби, албанци, роми, турци, бошняци смятаме, че нашето патриотично задължение е да се помирим и обединим. Мястото Мечкин камък трябва да да бъде крайъгълен камък на единство и разбирателство“, заяви Заев. Той подчерта, че героите на Илинденското въстание са се борили за бъдещето , а не за миналото. Заев посочи, че заради това знамето на Крушевската република е вградено в химна.

Заев във FB: Не македонците, а Груевски присвояваше чужда история

23 July 2019 20:03

След интервюто му за гръцката телевизия Алфа, в което каза, че македонците са присвоявали чужда, балканска и световна история

Зоран Заев: Балканите вече не са бурето с барут

23 July 2019 13:19

"Балканите станаха европейски. Македония даде пример за това с договорите си с България и Гърция", заяви в интервю премиерът на Северна Македония

Зоран Заев: Присвоявахме чужда история  

22 July 2019 12:28

Изявлението му предизвикаха силни реакции в Северна Македония, гражданите обвиниха Заев, че е казал това, за да се "подмаже"

ВМРО-ДПМНЕ иска предсрочни избори

15 July 2019 10:16

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски още веднъж повтори, че опозицията е под политически терор от страна на властта, съобщава "Независен весник". В интервю за телевизия "Алсат" той спомена няколко случая, в които високопоставени функционери от ВМРО-ДПМНЕ са били "жертва на политическо преследване", но каза, че партията е готова да издържи на този натиск. Мицкоски спомена и няколко корупционни и криминални скандали, в които са замесени високопоставени служители на властта и им припомни, че и за тях ще важи член 363 точка 5 от Наказателния закон, който се отнася за злоупотреба със служебно положение. Мицкоски посочил още, че е в редовен контакт с лидерите на албанските партии, включително и с Али Ахмети. Мицкоски още известно време ще апелира към разум с надежда, че властта ще се съгласи на предсрочни избори, пише изданието. Той подчерта, че не изключва възможността от протести от страна на ВМРО-ДПМНЕ, посочвайки, че подкрепя мирни протести, при които гражданите по мирен и достоен начин ще изразят недоволството си от "катастрофалната политика на Зоран Заев и неговите сътрудници".

Заев: Вучич е човек на Русия

12 July 2019 17:30

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев е определил сръбския президент Александър Вучич като човек на Русия, съобщи B92. Запис на разговор със Заев разпространиха руските комици Владимир Кузнецов и Алексей Столяров. Двамата са успели да се свържат с премиера, представяйки се за бившия украински президент Петро Порошенко. Пред тях той е изразил опасения за сигурността на региона, ако се стигне до размяна на територии между Косово и Сърбия. Той смята, че това може да се случи, тъй като Вучич е „човек на Русия“. Заев заявява, че е говорил и с американския държавен секретар Майк Помпео по този въпрос. Самият премиер призна, че е провел такъв разговор.

Заев недоволен от Борисов, нарекъл Пендаровски "северномакедонски президент"

11 July 2019 10:40

Местни медии коментират как руски комици се представиха за Йенс Столтенберг и Петро Порошенко