Регионални

25 юни 2019 13:40

Скулпторът Милен Иванчев преобразява в книги изсъхнали дървета във Враца

Кирилицата и известни български книги ще бъдат пресъздадени върху две изсъхнали дървета от скулптора Милен Иванчев в Града под Околчица, съобщават от общинската пресслужба....

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Серовъглеродът от Враца отива в чужбина

17 July 2019 11:10

Кметът на Враца, Калин Каменов потвърди тиражираната в медиите информация, че цистерните със серовъглерод тръгват за чужбина. Преди минути градоначалникът написа в социалната мрежа : „Изпомпването на серовъглерода върви по план. В края на седмицата цистерните тръгват към границата, като опасното вещество ще бъде преработено в чужбина. Ангажирал съм служители на Общината да бъдат част от операцията докато цистерните напуснат България”.

Бегълците от поправителния дом във Враца ще бъдат под строг режим

16 July 2019 12:20

Врачанският окръжен съд промени режима, при който ще изтърпяват своите присъди тримата непълнолетни, избягали на 7 юли 2019 г. от Поправителния дом за непълнолетни младежи към затвора във Враца. И за тримата съдът определи – заменя първоначалния „общ“ режим на изтърпявате на наказанията със „строг“.

Във Врачанския Балкан започва Европейско първенство по автомоделен спорт

15 July 2019 10:45

Надпреварата ще събере 60 състезатели от 10 държави. Техните екипи ще останат в града 7 дни, а самото първенство ще протече в 5 от тях - от 15 до 20 юли. Тържественото откриване ще е на 17-и от 18 ч., когато ще има коктейл и заря. Състезанието между най-добрите в Европа ще се проведе в местността "Леденика", близо до едноименната пещера. За елитното домакинство на Враца са се погрижили от Общинската администрация, Общественият дарителски фонд за Враца, фирма "Хубев" ООД и Българската федерация по автомоделни спортове.

Превантивни мерки на болестта Африканска чума по свинете в област Враца

13 July 2019 12:00

Заместник-областният управител Мирослав Комитски председателства извънредното заседание на Областната епизоотична комисия. Срещата се проведе във връзка с констатираното огнище на Африканска чума по свинете в област Плевен и регистрираните 7 случая на нелегално изнасяне на месо без документ от инфектираните зони, съобщават от областната пресслужба.

След близо 30-годишни надежди село Згориград вече има изцяло асфалтирана главна

11 July 2019 13:20

Ремонтните дейности бяха извършени със средства отпуснати с постановление на министерски съвет, в размер на 230 000 лв. - съобщи в социалната мрежа кметът на врачанската община Калин Каменов „На предстоящото заседание на Общинския съвет ще внеса предложение за отпускане на 500 000 лева за асфалтиране на пътя до село Косталево и участъка между селата Девене – Три кладенци. Средствата са от икономии в бюджета и подобрена събираемост от наеми и са за пълното възстановяване на двете пътни отсечки, които са в изключително тежко състояние” заяви Каменов и написа още:

ЧЕЗ Разпределение ще обезопаси 100 щъркелови гнезда в област Враца

10 July 2019 16:40

ЧЕЗ Разпределение предприема мерки за защита на живота на птиците и предпазване на електроразпределителната мрежа от повреди в резултат на досега с тях в област Враца, съобщиха от пресцентъра на дружеството.Дейностите са част от мащабния проект „Живот за птиците“, изпълняван в партньорство с Българско дружество за защита на птиците /БДЗП/ на територията на Западна България.

Пристигнаха първите 4 цистерни за извозване на серовъглерода от Враца

10 July 2019 14:40

Първите 4 цистерни, с които ще бъде преместен серовъглерода от територията на фирма „Камибо“ ООД, са вече на терена на фирмата. Преди ден са завършени и подготвителните работи по настилката на площадката и премахването на растителността от района около басейните, в които се съхранява опасното съединение.

КАТ - Враца няма да обслужва граждани до обяд на 10 юли

09 July 2019 09:21

От 8:30 до 12:00 часа утре, 10 юли, сектор "Пътна полиция" - Враца няма да обслужва граждани поради прекъсване на тока в сградата. Причината е извършваща се профилактика на електропреносната мрежа от страна "ЧЕЗ Разпределение България", поради което ел. захранването в сградата на КАТ ще бъде преустановено в посочения период.

Третират зоните около железопътната линия Враца - Мездра против плевели

08 July 2019 16:37

От утре, 9 юли, стартират дейностите по наземно третиране с хербицид срещу плевели по железопътната линия Враца - Мездра. Растителнозащитните работи ще се извършват с разтвор на глифозат, като препаратът е разрешен за употреба в страната с решение на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) и на Министерството на здравеопазването. Третирането на площите ще се извърши по линията на Враца - Руска Бела - Мездра. На 14 юли (неделя) ще бъде обработен районът между Враца - Бели извор - Криводол - Бойчиновци.