България

25 юни 2019 15:33

Радев призова българите в ЦЕРН да подкрепят развитието на наука с висока добавена стойност у нас (снимки)

Бъдещето ще принадлежи на държавите, които успеят да използват в максимална степен потенциала на своите учени, подчерта държавният глава...

източник: dnes.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Румен Радев ще участва в годишната среща на българските посланици

17 July 2019 12:29

Дипломатическите представители ще се съберат в Централния военен клуб

Световноизвестна изложба събира най-големите научни открития в София

16 July 2019 13:01

"Изживей науката" е бестселър в цяла Европа със своите над 25 атракциона и над 190 000 продадени билета само в Рим

Кабинетът предостави 12,5 млн. лв допълнително за Фонд "Научни изследвания"

10 July 2019 21:17

Правителството предостави 12,5 млн. лева допълнителни средства за Фонд "Научни изследвания". С тях през настоящата година чрез конкурси ще се финансират научни проекти. Наесен учебници по история за 10-ти клас ще има, увери просветният министър Красимир Вълчев, поне три от петте подготвени учебника могат да се утвърдят.

Радев за сделката за F-16: Тотална доминация на политически мотиви над способности

10 July 2019 19:51

Не машините са виновни, а ниската ефективност на администрацията, каза президентът за машинното гласуване

Президентът Радев удостои с държавни отличия дейци на културата и изкуството

10 July 2019 16:18

Президентът Румен Радев удостои в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 с държавни отличия дейци на културата и изкуството. С орден „Стара планина“ първа степен бяха наградени театралните и филмови актьори Васил Михайлов и Ириней Константинов за заслуги в областта на културата и изкуството. С орден „Св. Св. Кирил и Методий“ първа степен беше удостоен художникът Христо Панев.

Румен Радев поздрави Путин

08 July 2019 18:24

Държавният глава Румен Радев поздрави президента Владимир Путин по случай 140-годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Русия, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. „Приемете моите искрени поздравления и най-добри пожелания по случай 140-ата годишнина на дипломатическите отношения между България и Русия, установени на 7 юли 1879 г. след Освобождението на България от османско иго и възстановяване на българската държавност“, се казва в писмото на държавния глава Румен Радев до неговия руски колега. Президентът подчертава, че българският народ не забравя решаващата роля на Русия за освобождението на България, в резултат на Руско-турската война от 1877–1878 г. и почита паметта на загиналите в нея руски воини. „Бих желал да отбележа, че отношенията между нашите народи се базират на дълбоки исторически, културни и духовни връзки, имащи своите корени в много по-далечната история“, заявява президентът. В писмото си Румен Радев отбелязва, че 140-годишната нова и най-нова история на двустранните отношения се е развивала невинаги еднозначно, но и в най-сложните периоди отношенията между България и Русия винаги са били в центъра на общественото и политическо внимание и интерес. Нещо повече, те винаги са носили емоционалния заряд и чувствителност, характерни за държавите с дългогодишни исторически традиции в своите контакти. „Това ни дава основание да констатираме, че имаме необходимата солидна основа, за да продължим да развиваме равнопоставен и взаимноизгоден диалог“, подчертава българският президент. В писмото си държавният глава изразява увереност и че с общи усилия и добронамерен подход могат да бъдат реализирани набелязаните перспективи в двустранния диалог, както и сътрудничеството при намирането на решения на актуалните предизвикателства в регионален и международен план.

Президентът Румен Радев ще изнесе днес лекция в Шанхайския университет

05 July 2019 07:02

В Шанхай държавният глава ще посети централата на китайската туристическа корпорация Ctrip Corporation и ще се срещне с главния изпълнителен директор Джейн Цзе Сун.

Си Дзинпин посрещна Румен Радев с официална церемония в Пекин (СНИМКИ)

03 July 2019 16:09

Двамата държавни глави ръководиха пленарните разговори между официалните делегации на България и Китай

Румен Радев ще бъде посрещнат на официална церемония в Пекин

03 July 2019 07:54

Държавният глава ще проведе срещи и с председателя на Постоянния комитет на Общокитайското събрание на народните представители Ли Джаншу

Президентът Радев покани държавните предприятия в Китай да инвестират в България

02 July 2019 14:18

Президентът Румен Радев покани представителите на държавните предприятия в Китай да инвестират у нас. "България има важно геостратегическо положение, което не трябва да се подценява. Тя е изключително важно звено от инициативата "Един пояс, един път", подчерта Радев.