Регионални

29 юни 2019 20:34

77-годишен дядо оцеля 5 дни в Еленския Балкан

В района бродели две мечки и вълци, разказаха участвали в акцията...

източник: dnes.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Момиче се изгуби на Вазовата екопътека

18 August 2019 08:40

20-годишно момиче се изгуби на слизане по Вазовата екопътека от село Заселе към Гара Бов в събота, съобщиха планинските спасители от отряд “Лакатник”. Наложило се е организирането на спешна спасителна операция. Момичето тръгнало по един от най-популярните и лесни за преход туристически маршрути у нас, но се отклонило и попаднало на отвесен скален участък. Подало веднага сигнал към свои близки и познати. Планинските спасители локализирали изгубената в 21,40 ч. вечерта и тръгнали към нея по два лъча - от Своге и от Лакатник. Евакуирали я в късните часове, използвайки алпийски способ. В момента момичето е в добро общо състояние, уточняват от ПСС-Лакатник. Вазовата екопътека е живописен маршрут в Искърското дефиле, по който всеки ден стотици преминават, за да видят водопада Скакля. Пътят се вие по скалите от село Заселе и слиза в близост до Гара Бов. През деня трасето се покорява сравнително лесно за около час и половина. Ако човек не познава района обаче и се отклони, може да се озове без изход на някой скален зъбер.

Три спасителни акции за часове: Дете се изгуби и две жени пострадаха в Рила

15 August 2019 09:44

Последният инцидент е в района на хижа "Мальовица"

Диво прасе рани турист в Стара планина

11 August 2019 14:00

Спасители от Планинската спасителна служба са в акция за спасяване на турист около хижа "Рай" в Стара планина. Това съобщи дежурният Иван Драгошинов.

Намериха и втория изчезнал в Пирин турист

08 August 2019 11:26

Издирването му продължи денонощие и половина

Продължава издирването на втория изчезнал турист в Пирин

08 August 2019 09:58

Мъжът е добре екипиран, има топли дрехи, храна, а наблизо има и вода

Продължава издирването на туриста, изгубил се в Пирин

07 August 2019 20:01

Продължава акцията по издирването на единия от двамата възрастни мъже, които се изгубиха в Пирин снощи. Към нея се включиха планински спасители от Сандански и Банско, както и служители на Национален парк „Пирин".

Намериха единия от издирваните в Пирин туристи

07 August 2019 15:20

Откритият планинар е в добро състояние

Втори ден търсят изгубени туристи в Пирин

07 August 2019 14:34

Проведени са три спасителни акции за последното денонощие. Една от групите все още се издирва, съобщиха от Планинската спасителна служба, цитирани от Агенция "Фокус". От планинската служба поясняват, че са имали три случая като единият продължава и днес. При него група туристи са се изгубили в района на заслон "Спано поле“ в Пирин. 9 спасители от планинската служба в Сандански продължава да ги издирва. При друг случай от вчера вечерта двама туристи са се изгубили без храна, вода и осветление в района на заслон "Синята стрела“. Те също са се нуждаели от помощ, която им е оказана от планинските спасители и са били и отведени на безопасно място. Третият случай е на жена с ранен крак на Боянския водопад, където група от планински спасители от отряд София са оказали помощ и са транспортира ли жената до безопасно място, където да ѝ се окаже медицинска помощ.

ПСС прекрати търсенето на 74-годишен мъж в района на Лакатник, полицията обявява издирване

04 August 2019 13:40

Мъжът се издирва от снощи, като търсенето му бе прекратено през нощта. Акцията бе възобновена тази сутрин в 5.30 ч.

Планински спасители са помогнали жена със счупен крак във Витоша

21 July 2019 10:25

Екипът открива пострадала в района на Комините под връх Камен дел