Образование и семейство

13 юли 2019 14:48

Ваканция на село, но не при баба и дядо

Деца от България и чужбина ще прекарат лятната си ваканция на село. Но не при баба и дядо. Академията „Живей с любов" се намира в полите на Осоговската планина, в село Смоличано. Там децата ще се запознаят отблизо със селската работа, бита и навиците...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Лятна археологическа школа за деца се проведе в Мелник

20 July 2019 10:16

Малките търсачи на старини имаха възможност да научат повече за историята на средновековната столица на деспот Алексий Слав, владетел на града през 13 век. Летните занимания на децата се организират от Археологическия музей в Сандански.

Ден на открито или какво да правите с децата този уикенд

12 July 2019 13:30

В събота в Южния парк Музейковци ще запознаят малките посетители с откривателството, света на науката и безграничното въображение

Приключенски лагер събира деца в Балкана край Белоградчик

08 July 2019 12:17

Поне за седмица те забравят за компютрите и телефоните и ги заменят с разходки сред природата и игри на открито. Местата за лагера в Стакевци вече са заети за цялото лято. Сред приключенците има и деца от чужбина.

В община Момчилград започва "Плувно лято 2019"

08 July 2019 09:16

Това е шеста поредна година, в която се организират плувни курсове

Челопек ще бъде домакин на Детски куклено-театрален лагер

25 June 2019 09:21

Куклено-театрален лагер "Хвърчило" ще се проведе от 7 до 13 юли във врачанското село Челопек. Творческото приключение е за деца от 8 до 13-годишна възраст с интерес към кукленото изкуство. Организатори са актрисите, вдъхновени от богатството на кукления театър и от любовта към природата, Мануела Саркисян и Силвия Тенева. "Решихме, че бихме искали да организираме подобно нещо и започнахме да мислим по програмата, да обсъждаме варианти къде би могло да се проведе. Бяхме категорични, че искаме да е извън София, по възможност някое малко населено място. За деца, които живеят в града, да имат възможност да прекарват време на село. В същото време оживяването с различен културен живот на тези места също смятаме, че е важно", разказва как се ражда идеята Мануела Саркисян.

С детска читалня и онлайн игри започва „Лято в библиотеката” на Враца

20 June 2019 14:30

Детски приказки, състезания в онлайн куиз и интерактивни разходки обединява Регионална библиотека „Христо Ботев” - Враца в програмата си за „Лято в библиотеката 2019”. Инициативите са насочени към децата и тийнейджърите в града и ще се проведат в периода 3 юли – 30 август. Програмата започва на 3 юли от 10.30 ч. с детска читалня, която през годините се открои като една от най-любимите инициативи за доброволци, които обичат да четат на малките слушатели. И тази година, всяка сряда, ще е запазена за магичния свят на приказките и всички малки приятели на книгите от 0 до 10 години. Лятната читалня ще се провежда в Детския отдел и Филиала на библиотеката.

Русенски ученици имат интерес да работят по морето през лятото

16 June 2019 11:24

В Русе се увеличават желаещите ученици на възраст между 16 и 18 години да работят през лятото. Интересът им е насочен най-вече към хотелите, ресторантите, търговията и към шивашкия бизнес, а тази година и към химическата промишленост. До този момент Инспекцията по труда е издала 54 разрешителни за работа на непълнолетни русенци.

Лятна академия в Разлог събира доброволци от 6 държави

15 June 2019 09:50

През цялото лято в централния градски парк на открито младежите ще учат децата на спорт, тематични уъркшопи, оригами, танци, и рисуване. Срещите и за двете страни се оказват приятни и ползотворни.

Безплатни летни занимания организира Община Стара Загора

07 June 2019 00:16

За поредна година Община Стара Загора предлага на деца и ученици възможности за полезно и приятно свободно време чрез безплатни разнообразни занимания и прояви през лятната ваканция. В програма...

Възможности за занимания на децата през лятото в Русе

02 June 2019 12:05

Лятната ваканция за най-малките ученици започна, а с нея и проблемите на родителите, които няма на кого да поверят децата си. Възможностите за занимания в Русе не са малко, но по-голямата част от тях са платени. Каква е цената на ваканцията - провери Венета Николова.