Образование и семейство

15 юли 2019 11:32

Русенски ученици приключиха работата си в ателие в музея

Директорът проф. Николай Ненов връчи на момичетата и момчетата грамоти...

източник: dnes.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Започва реконструкцията на къщата-музей на актрисата Адриана Будевска

16 August 2019 13:12

В Добрич започва реконструкцията на къщата-музей на бележитата ни театрална актриса Адриана Будевска. След близо три години търсене на средства и фирма, която да реализира проекта, парите вече са осигурени.

Музей с находки от Ада тепе изграждат в Крумовград

16 August 2019 12:12

Оттам се събра около 15-17 тона керамика, на минната галерия вече е направен 3D модел, така че и тя е готова за възстановка, казва директорът "Разрешителни и правни дейности" в компанията Ирена Цакова

Доц. Вачков, БАН: В новите учебници по история децата ще учат за комунизма като престъпен режим

15 August 2019 11:28

Най-важното за младите хора като ценност е да разберат, че не може да се преследват хора по политически причини, да бъдат вкарвани в лагери и убивани, подчерта Вачков.

Томичовият псалтир се връща за 3 месеца в родината

12 August 2019 18:09

От 1902 г. той се съхранява в Московския исторически музей

Рядък медал с лика на Фердинанд показват в Националния исторически музей

06 August 2019 09:37

Изключително рядък възпоменателен медал с лика на княз Фердинанд I представя Националният исторически музей по повод 140-та годишнина на Българските военноморски сили. Във временната изложба могат да бъдат видени също военноморската адмиралска униформа и пелерина на цар Борис III.

Ще отвори ли вратите си за посещения къщата музей на Никола Войводов във Враца?

05 August 2019 09:00

Къщата музей "Никола Войводов" във Враца тъне в забвение и разруха. Повече от десетилетие длъжността уредник е съкратена, а от Министерството на културата така и не отпускат нова щатна бройка на Регионалния исторически музей, за да може къщата да посреща посетители.На юлската сесия на Общинския съвет въпросът за проблеми, свързани с къщата музей на Никола Войводов, беше поставен от съветника от ВМРО, Марин Цветков, който заяви, че проблемът е доста сериозен и има голям обществен отзвук. Още повече, защото се е появил и в национални медии, които алармираха, че там се събират клошари и наркомани, които извършват непристойни действия. Цветков попита конкретно: "Какви мерки ще предприеме Община Враца за справянето с проблема?"

Излагат мраморен саркофаг с мощите на деспот Слав в Мелник

03 August 2019 09:46

Откриха нова експозиция в музея за история на Мелник. За първи път в нея е изложен мраморен саркофаг, в който са положени тленните останки на деспот Алексий Слав. Гробът на владетеля, който е от българската царска династия на Асеневци, е открит преди 7 години от археологическия екип на професор Виолета Нешева.

Етнографският музей във Варна навършва 45 години

27 July 2019 10:53

27 юли е празничен и за всички, свързани с Етнографския музей в града. Днес те празнуват 45-годишнината на музея, а изборът им за празничната експозиция е „Дарители и дарения". Изложбата представя нови експонати и първото дарение в историята на музея - на Добруджанската организация от 1924 г.

Лятна археологическа школа за деца се проведе в Мелник

20 July 2019 10:16

Малките търсачи на старини имаха възможност да научат повече за историята на средновековната столица на деспот Алексий Слав, владетел на града през 13 век. Летните занимания на децата се организират от Археологическия музей в Сандански.

Национален музей "Васил Левски“ в Карлово с награда от парламента

12 July 2019 16:29

Национален музей "Васил Левски" в Карлово бе класиран на първо място в конкурса на парламентарната комисия по образование "Училището в музея, музеят в училището". Второто място си поделиха музеят за резбарско и зографско изкуство в Трявна и художествената галерия в Добрич.