Икономика и бизнес

20 юли 2019 12:19

"Дейли таймс": Слънчев бряг е едно от най-изгодните места в Европа за почивка през лятото

България и Турция са сред най-евтините дестинации, пише британското издание...

източник: epicenter.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Ниски цени за почивка в курортите край Варна

24 August 2019 13:25

Започваме с информация за всички, които все още не са планирали лятната си почивка. В сезона на намаленията край морето хотелиерите в курортите край Варна вече свалиха цените с близо 20%. В началото на септември те ще паднат още.

Пробуждането на къмпингите

23 August 2019 11:59

Четири нови къмпинга във вътрешността на страната се изграждат в момента.Чрез тях навлиза и специализацията в този тип туризъм във вътрешността на страната: в град, СПА, по-луксозен или до граница.България отбелязва устойчив ръст в къмпингуването, но е далеч от средноевропейските нива.България изглежда като бяло петно на европейската къмпинг карта: от общо 28 400 такива зони в ЕС в страната има едва 42, предимно по морето. При среден дял от над 12% на нощувките в ЕС, които се...

Туристическият сезон в Гърция е изключително успешен

21 August 2019 10:06

Значително увеличение на приходите от туризъм през първата половина на годината спомогна за намаляване на дефицита по текущата сметка на Гърция, повече от ръста на вноса, показват данни, публикувани от Банката на Гърция.

Как да се предпазим от измами с цените през лятото?

19 August 2019 15:04

Вижте полезни съвети от Комисията за защита на потребителите

Тунис бележи бум в посещенията на туристи

14 August 2019 12:33

Тази година северноафриканската страна ще приеме около 9 млн. чуждестранни туристи, сочат приблизителни анализи

Почти половин милион лева са приходите от нощувки в туризма до юни 2019

12 August 2019 18:12

С 12,1 на сто се увеличават постъпленията от българи за година

Хотели по Черноморието предлагат отстъпки до 30%, за да спасят сезона

12 August 2019 08:29

Повечето от хотелите по българското Черноморие предлагат отстъпки от 10 до 30%, за да спасят сезона и за да напълнят базите си. Част от причините, поради които местата за настаняване остават с празни, са липсата на ранни записвания, отливът на туристи от Русия и Германия, както и активизирането на конкурентния пазар в Гърция и Турция. Вижте повече в прякото включване на Петър Дойкински и неговите събеседници Атанас Карагеоргиев, хотелиер и Гешо Любенов, член на Варненска туристическа камара.

Нено Димов: Режимът в планините пречи на туризма

08 August 2019 09:08

Министърът на екологията Нено Димов заяви, че планинският туризъм в България е в застой, защото в националните ни паркове има много сериозни ограничителни режими. Пред БНТ той обясни, че тези режими пречат на много хора да практикуват туризъм, какъвто им харесва. Според Димов тези правила се определят от "група с определени интереси", но имало и други групи с други интереси. Той смята, че е време за дебат по повод правилата в планините. Според него един от големите проблеми е качването с моторни превозни средства в парковете. Димов каза, че до шест месеца след публикуването на закона, който въвежда нови правила за диво къмпингуване, ще бъде публикувана наредба. Самият закон ще се прилага от следващия сезон. Наредбата ще уреди правилата за задоволяването на естествените нужди, достъпа до питейна вода, забраната каравани да се поставят върху дюни и прибирането на отпадъците.  

Проверяват цените на медицинските услуги по Черноморието

06 August 2019 20:36

Върховната административна прокуратура разпореди на Медицинския надзор проверка на медицинските центрове в големите курортни комплекси по Черноморието. Поводът са постъпилите сигнали за твърде високи цени в лечебните заведения.

България в челната тройка на чуждите туристи в Турция

03 August 2019 13:59

Анталия, Истанбул и Одрин са градовете, които най-много са посещавани от чуждестранните туристи