Регионални

01 август 2019 17:34

Пловдивски пожарникари спасиха две момченца от водите на р. Въча

Спасителите намерили хлапетата в средата на реката, те се били хванали за дънер и викали за помощ...

източник: epicenter.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Само за пет месеца – 25 удавяния в България

17 August 2019 10:47

Мъжете у нас се давят три пъти повече от жените

Червен флаг по черноморските курорти заради мъртво вълнение и големи вълни

14 August 2019 15:58

Достъпът до водата на плажуващите на много места е ограничен

Намериха тялото на момичето, изчезнало в морето във Варна

14 August 2019 11:46

Водолази от Гражданска защита и военни моряци намериха тялото на издирваното 14-годишно момиче, което вчера следобед изчезна в морето на централния плаж във Варна. Акцията беше възобновена тази сутрин въпреки силното вълнение.

Възрастен мъж се удави край Черноморец

14 August 2019 09:25

Възрастен мъж се е удавил в Черно море, съобщиха от ОДМВР-Бургас. На 13.08.т.г. около 17.05 ч. в Районно управление - Созопол е получено съобщение за давещ се мъж, изваден от морето на плажа на к-г "Черноморец" край Черноморец – установено е, че това е 74-годишен мъж от Черноморец, който въпреки предприетите реанимационни действия, починал. Смъртта на мъжа е констатирана от екип на Центъра за спешна медицинска помощ.

14-годишно момиче изчезна в бурното море край Варна

13 August 2019 19:29

Спасителите на Централния плаж във Варна издирват 14-годишно момиче, изчезнало в бурното море, съобщиха очевидци в социалните мрежи, цитирани от dir.bg. За инцидента, който е станал около 16.30 часа потвърди и д-р Иван Иванов, управляващ ДКЦ I "Св. Климентина". Момичето е било на плаж в района на Калните бани с група приятели. Въпреки червения флаг тийнейджърите влезли във водата при 4 бала вълнение. Спасителите са успели да спасят от опасната хватка на морето едно от момчетата от групата, но момичето е потънало и към момента продължава издирването му. "От "Златни пясъци" до "Аспарухово" днес вълнението е огромно. Изпратихме две линейки в подкрепление към курортите, четирима младежи спасявахме днес и на Южен плаж, Слава Богу там всичко приключи благополучно", коментира още д-р Иванов. В момента полицаи са на плажа, очаква се всеки момент да пристигне и майката на момичето, изчезнало сред вълните. Потърсено е съдействието и на водолази, все още не е ясно дали ще се включат в издирването.

Откриха удавеното в Искър дете

08 August 2019 14:55

10-годишно момче се е удавило при къпане в района на бент на река Искър, в близост до захранващ канал на водно-електрическата централа /ВЕЦ/ "Варуна" край Мездра, потвърдиха от Областна дирекция във Враца. Майката на детето е подала вчера сигнал, че при къпането в реката синът ѝ е бил повлечен от водата в канала, захранващ водно-електрическата централа. Момчето е било с вуйчо си, който не успял да му помогне. Веднага е започнато издирване на детето по протежение на канала и в района на ВЕЦ, но то не е било открито. Тялото на удавеното момче е намерено днес при подновяване на издирването в светлата част на деня. Предстои аутопсия. Започнато е досъдебно производство.

Издирват 10-годишно дете, изчезнало във водите на р. Искър край ВЕЦ „Варуна“

08 August 2019 10:12

Полицията издирва 10-годишно дете, изчезнало във водите на река Искър край ВЕЦ „Варуна“, съобщиха от ОДМВР - Враца.

Опасности в морето - как да избегнем мъртвото вълнение и дънните ями

08 August 2019 07:40

През август морето взима най-много жертви, сочи черната статистика на водните спасители. Причината е, че през този месец настъпват промени в атмосферните условия, които предизвикват образуването на мъртво вълнение и дънни ями край плажовете. Специалистите са категорични, че независимо през кой месец сме решили да почиваме на морето, трябва да се отнасяме с уважение към него и без излишна самонадеяност. Как трябва да реагираме, ако попаднем в капана на мъртвото вълнение - вижте съветите в прякото включване на Петър Дойкински.

Младежи бедстваха в морето край Варна

05 August 2019 09:04

Двама младежи бедстваха в морето край Варна. Били на секунди от смъртта. Инцидентът се случил на 3 август, по време на бурята, около 15.30 часа. Тогава младо момиче е карало сърф между вълнолома и плажа на Галата. Силният порив на вятъра и големите вълни я обърнали. Младо момче забелязало инцидентът от вълнолома и като Ромео, се хвърлило безстрашно във водите, за да спаси девойката. Поривът, обаче, бил по-силен от него. Вълните го изтощили. Оказал се в капан. Нямал сили нито напред, нито на назад да плува. Фаталният край бил близо. В този момент бедстващата девойка на сърфа била забелязана случайно от Йордан Йорданов и Галина Райкова, които в този момент плавали с моторната лодка "Славеа" по посока кв. "Аспарухово". Спасили и двамата.

Млад мъж се удави на плаж „Аркутино“

29 July 2019 13:11

По време на инцидента плажът е бил неохраняем, тъй като работното време на спасителите на плажната ивица все още не е било започнало