България

02 август 2019 21:16

Иван Гешев: Подхващаме битовата престъпност

Приоритет на прокуратурата занапред ще бъде битовата престъпност, защото правораздавателната система е в дълг към обществото, обеща още единственият кандидат за главен прокурор. Публичното оповестяване на факти и доказателства по разследвания на про...

източник: m.fakti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

И шефът на СДВР подкрепи Иван Гешев за главен прокурор

14 August 2019 10:50

Притежава необходимите професионални и нравствени качетва, заявява полицейският началник

ВСС публикува концепцията на Иван Гешев за управление на прокуратурата

13 August 2019 15:53

Необходима е нова актуализирана наказателна политика и отпадане на прекаления формализъм в процеса, пише зам.-главният прокурор

ВСС: Иван Гешев подаде Концепция за стратегическо управление на Прокуратурата на Република България

12 August 2019 17:14

Тя ще бъде публикувана на интернет сайта на ВСС в срок до 3 работни дни от постъпването ѝ

Иван Гешев: Разкрити са две убийства от битов характер

10 August 2019 16:04

Две убийства от битов характер са разкрити от разследващите, съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев пред журналисти във Варна. Има проблем с битова престъпност в България, допълни той.

Позиция на ВСС за избора на главен прокурор

07 August 2019 17:35

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет излезе с позиция, разпространена от говорителя й Даниела Машева, за атаките срещу номинирания за главен прокурор Иван Гешев и срещу прокурорите и следователите, подкрепили кандидатурата му.

Протест срещу номинацията на Гешев за главен прокурор в Пловдив

05 August 2019 20:37

Десетки граждани излязоха тази вечер на протест пред Пловдивската прокуратура в знак на несъгласие с единствената номинация на Иван Гешев за главен прокурор.

Иван Гешев: Няма да се допуснат персонални атаки срещу магистрати и съдебни служители

05 August 2019 09:20

Опитите за политически натиск, за представяне на прокурорите и следователите като втора ръка магистрати, които нямат собствено мнение и гласуват под строй, видимо са мотивирани от партийни, корпоративни и/или лични интереси, различни от тези на българскит

Разкриха жестоко убийство на възрастен човек в Згориград

02 August 2019 23:15

Един месец след жестокото убийство на възрастен жител от врачанското село Згориград. Главната и окръжната прокуратура и Националната полиция дадоха пресконференция за разкриването на това престъпление. Според правозащитните органи това е знаково публично обявяване на тотална война срещу така наречената битова престъпност, която досега е стояла в периферията на дейността на прокуратурата и полицията.

Гешев: Прокуратурата пак ще оповестява доказателства срещу неистини

02 August 2019 18:30

Целта била да се оборват неверни твърдения пред обществото

Нинова с остри критики към Борисов заради избора на нов главен прокурор

31 July 2019 19:54

В декларация от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини премиера Бойко Борисов, че участва в договорка за издигането единствено на Иван Гешев за поста главен прокурор. Социалистите настояват за промяна на модела на съдебната система у нас и есента ще внесат законодателни промени за това. Според Нинова парламентарната сесия приключва с две тежки кризи - изтичането на личните данни от НАП и чумата по свинете, а в страната има несигурност.