Икономика и бизнес

04 август 2019 08:29

Не се очаква отмяна на полети на "България ер" на летище "Хийтроу"

Очаква се част от полетите на летище „Хийтроу“ в Лондон да бъдат отменени заради планирана ефективна стачка на техническия персонал на летището на 5 и 6 август 2019 г. (понеделник и вторник), както и на 23 и 24 август 2019 г. (петък и съб...

източник: clubz.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Буря отмени полети в Германия

19 August 2019 14:17

В Германия отмениха полети, заради буреносно време, съобщи Дойче Веле. Отменени са били около 41 полета. Други 8 са били пренасочени. Новината беше обявена от говорителката на летище Фрапорт. В момента се изчаква подобряване на времето. В същото време 400 души останаха няколко часа във влак в град Рот. Причината е спиране на електрическото захранване на влака. Подобни инциденти затрудниха движението в провинцията Хесен. Буря е нанесла щети на автомобили и постройки в региона. Очаква се скоро обстановката да се успокои.

Полетите закъснявали заради недостиг на кадри и малкото въздушно пространство

15 August 2019 22:04

На гишетата за регистрация и в салоните на летищата има информация за правата на пътниците, но не е видима

Българи с деца блокирани на летището във Франкфурт

13 August 2019 20:48

Тридесет и петима българи се намират на летище Франкфурт, след като не успяха да излетят с редовен полет на Wizz Air в 15.10 часа, съобщи радио „Дарик“. Те твърдят, че за забавянето, предшествало ситуацията, вина имат и авиокомпанията, и летищните власти, а от Wizz Air засега отказват да им осигурят нови билети за бъдещ полет до родината. Българите се опасяват, че ще се наложи да пренощуват във Франкфурт, а някои от тях нямат пари за тези допълнителни разходи. Сред групата има малки деца и болни, които не се чувстват добре.

Повреда в небето върна самолет във Франкфурт

12 August 2019 07:40

Самолет на авиокомпания "Луфтханза", пътуващ за Шанхай с 370 пътници на борда, беше принуден да се върне във Франкфурт малко след излизате заради технически проблем, заяви говорител, цитиран от ДПА. Не е имало сериозна извънредна ситуация, каза говорителят. Пилотите са решили да върнат самолета "Боинг 747-400" във Франкфурт "като предохранителна мярка". Пилотите са изхвърлили керосин преди спускането и за приземяването е имало подготвени пожарни автомобили. Самолетът се е приземил нормално. Пътниците трябва да летят до Шанхай с друг полет днес.

Десетки полети отменени от British Airways

07 August 2019 18:02

Десетки полети от и до летищата в Лондон бяха отменени от компанията British Airways , съобщи The Telegraph. Това се е наложило след проблеми в системата за регистрация. Това причинява закъснения или анулиране на полети от летищата Хийтроу, Гетуик и Лондон Сити. В момента компанията разчита на резервни ръчни системи. За това са били и отменени 81 полета от или до Хийтроу и 10 полета от Гетуик. Засегнати са около 15 000 пътници. Клиентите се съветват първо да проверят официалния сайт, преди да се насочат към полет. Допълва се, че пътниците могат да презаверят билетите си за друг ден. В момента се работи по решаването на въпроса.

Два самолета на швейцарските авиолинии бяха ударени от мълния

06 August 2019 18:48

Два самолета на компания "Swiss Air" бяха принудени да се върнат обратно на летището в Цюрих заради удар от мълния, съобщава в. "Blick".

Евакуираха самолет на British Airways заради задимяване в салона

06 August 2019 08:28

Пътниците и екипаж бяха спешно евакуирани след задимяване в салона на самолет на British Airways. Една от пътничките е успяла за запечата случващото се на борда.

Отмениха днешната стачка на "Хийтроу", утрешната остава

05 August 2019 17:52

Планираната за днес стачка на лондонското летище " Хийтроу" е отменена, но намеренията на синдиката Юнайт за протести утре остават. Пътниците трябва да се информират предварително за разписанията на полетите.

Отложиха стачката на летище "Хийтроу", самолетите ще летят

05 August 2019 07:22

Ако протестът не беше спрян, трябваше да бъдат отменени над 170 полета

Руски туристи блокирани на летището в Бургас

04 August 2019 13:22

Руски туристи са били пренасочени от летището в Бургас на аеропорта във Варна вчера. Очаква се те да излетят днес около 13 часа за родината си, съобщиха от пресцентъра на летище "Варна". От там обясниха, че туристите са били блокирани в Бургас и част от тях са били пренасочени към варненското летище. От варненското летище не уточниха точния брой на туристите, но съобщиха, че самолетът, с който ще се осъществи полетът е за 180 души.