Свят

06 август 2019 11:55

Брюксел: Няма основание за предоговаряне на споразумението за Брекзит

Няма основание за предоговаряне на споразумението за Брекзит - това заявиха представители на Брюксел в отговор на Лондон, който продължава да иска промени в сделката, подписана от бившия премиер Тереза Мей....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Борис Джонсън и Ангела Меркел на разговори за Брекзит

21 August 2019 15:58

Британският премиер Борис Джонсън е на първото си посещение в чужбина. В Берлин той ще разговаря с канцлера Ангела Меркел, като основната тема на разговорите ще бъде Брекзит.

Брекзит без сделка: Как държавите от ЕС се подготвят за това

21 August 2019 07:15

Зад кулисите Германия се готви за Брекзит без сделка. Франция харчи 50 млн. евро за различни мерки

Първи пряк сблъсък на Борис Джонсън и лидерите на ЕС за Брекзит

20 August 2019 18:05

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск и Европейската комисия отхвърлиха предложението на британския премиер Борис Джонсън за предоговаряне на споразумението за Брекзит. От Брюксел са категорични, че Лондон не предлага реална алтернатива на предпазния механизъм срещу нова граница на остров Ирландия.

Борис Джонсън предлага на ЕС алтернативи на ирландската граница

20 August 2019 06:58

Премиерът е готов да даде гаранции, че няма да има КПП-та между Република Ирландия и Северна Ирландия

Лондон спира незабавно свободното движение на хора при Брекзит без сделка

19 August 2019 22:33

Свободното движение в сегашния си вид ще приключи на 31 октомври, когато Обединеното кралство напусне ЕС, посочи говорителка на "Даунинг стрийт" 10

Борис Джонсън призова Германия и Франция да направят компромис за Брекзит

19 August 2019 18:44

Британският министър-председател Борис Джонсън призова днес Германия и Франция да направят компромис за Брекзит, като предупреди, че Великобритания ще е готова да напусне Европейския съюз без сделка на 31 октомври, ако е необходимо, предаде Ройтерс. "Брекзит" в стил "Джонсън" може да доведе до разпад на Кралството "Ние ще сме готови да излезем на 31 октомври - със или без сделка", заяви Джонсън пред репортери. "Разбира се, нашите приятели и партньори оттатък Ламанша показват леко нежелание да променят своята позиция - чудесно, аз съм уверен, че те ще го направят" Попитан какво може да постигне неговото посещение по-късно тази седмица в Берлин и Париж, Джонсън отговори: "Надявам се, че ще направят компромис - те видяха, че британският парламент три пъти отхвърли споразумението за напускане, предпазният механизъм просто не работи, той не е демократичен. Надявам се, че те ще сметнат за подходящо да направят компромис." Спряха отпуските на съветниците на Джонсън - знак за избори "Аз искам сделка, ние сме готови да работим с нашите приятели и партньори, за да постигнем сделка, но ако искаш добра сделка за Великобритания, трябва същевременно да се подготвяш за излизане без такава", каза той. БТА

ЕК: ЕС е готов за Брекзит без сделка, от това губи Великобритания

19 August 2019 16:37

На Острова отправят предупреждения за масов недостиг на стоки

Корбин към парламента: Великобритания е пред пропаст, спрете Брекзит без сделка

18 August 2019 09:23

Противниците на идеята на Корбин настояват, че всяко временно правителство ще получи достатъчно подкрепа от парламента само ако бъде водено от неутрален човек.

Правителствени документи: недостиг на храни, горива и лекарства при "Брекзит" без сделка

18 August 2019 08:11

Великобритания ще бъде засегната от недостиг на гориво, храни и лекарства, ако напусне Европейския съюз без споразумение, а също така е заплашена от нарушаване на работата на пристанищата и твърда граница с Ирландия, показват документи на британското правителство, с които се е запознал в. "Сънди таймс", предаде Ройтерс. "Брекзит" запасите свършиха, БВП на Великобритания се сви Според изданието прогнозите, направени от правителството, описват най-вероятните последици от Брекзит без сделка, а не най-лошите сценарии. Правителствените оценки показват, че 85 процента от камионите, използващи главните пропускателни пунктове на Ламанша, "може да не са готови" за френските митници, което означава, че работата на пристанищата може да бъде нарушена в продължение на три месеца, преди движението да се подобри. Брекзит вече хапе Правителството също така смята, че е вероятно да се стигне до твърда граница между британския район Северна Ирландия и Ирландия, тъй като сегашните планове за избягване на значителни проверки ще се окажат неприложими. "Брекзит" в стил "Джонсън" може да доведе до разпад на Кралството Според вестника документите, подготвени този месец, позволяват да се "надникне в тайното планиране, осъществявано от правителството с цел да се избегне катастрофален срив на инфраструктурата на страната", и представят "най-обстойната оценка за подготвеността на Великобритания за Брекзит без сделка".

Възможна среща Джонсън-Макрон

17 August 2019 18:21

Възможно е следващата седмица британският премиер Борис Джонън да посети Франция и да се срещне с президента на страната Емануел Макрон, съобщиха дипломатически източници, цитирани от аг. „Франс Прес”. Към момента точната дата на посещение не се съобщава. Предполага се, че основна тема на разговори ще бъде излизането на Великобритания от Европейския съюз, което е планирано за 31 октомври 2019 г. Поред вестник The Guardian новият британски премиер ще посети Париж на 20 август. По информация на изданието, Джонсът планира да обсъди Брекзит и с германския канцлер Ангела Меркел на 21 август, когато ще бъде в Берлин. На 16 август официалният представител на кабинета на министрите на ФРГ Щефан Зйберт потвърди информацията за предстоящата среща.