България

08 август 2019 07:04

Медицинските сестри отново излизат на протест

Медицинските сестри в няколко града от страната отново излизат на протест. Те продължават да настояват за по-добри условия на труд и достойно заплащане....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Обсъждат се индивидуални практики за медицински сестри и акушерки

21 August 2019 08:11

Медицински сестри, акушерки и фелдшери да могат да имат индивидуални практики, предлага здравното министерство. Така те ще могат да извършват манипулации и консултации без присъствие на лекар. От предложените промени не става ясно колко ще струват услугите в индивидуалните практики и кой ще плаща за тях. Какво означава това за пациентите и ще подобри ли промяната доходите на сестрите и акушерките, които готвят нов протест през септември? Милка Василева...

Манолова подкрепи протеста на сестрите, ще прави закон за съсловните организации

08 August 2019 12:12

Има обединение между властта и синдикатите, което е срещу интересите и на пациентите, каза омбудсманът

Медицински сестри протестират срещу уволнението на Мая Илиева

08 August 2019 12:01

Медицински сестри протестират срещу дисциплинарното уволнение на колегата си Мая Илиева, която беше медицинска сестра в болница "Токуда". Протестиращите се събраха пред паркинга на лечебното заведение, тъй като територията пред болницата е частна собственост и протестът не е разрешен. Демонстрантите изразиха тревогата си и от това, че имунитетът на Мая Илиева като синдикален лидер е бил свален без тя да бъде изслушана и без възможност за защита, което според тях показвало, че не могат да очакват защита от КНСБ. Предстои създаването на синдикална организация на съсловието. Илиева има 12 години стаж в реанимацията в болница "Токуда", обучила е сестри в нея, никога не би застрашила живота на пациент с действие или бездействие, както е описано в заповедта ѝ за уволнение, защитиха я колегите ѝ. Планират се протести и в други градове в страната, а на 10 септември - национален протест.

Федерацията на синдикатите в здравеопазването се разграничи от сестра Мая Илиева

06 August 2019 16:47

През целия период Илиева е получавала помощ от служителите на ФСЗ при срещите и преговорите с работодателя за сключване на колективен трудов договор.

Мая Манолова за уволнената лидерка на протести: "Силните на деня" се саморазправят

05 August 2019 15:25

Медицинската сестра Мая Илиева изрази категоричното си мнение, че ще потърси правата си в съда

Нов протест на медицински специалисти във Варна

10 July 2019 21:51

Медицински специалисти от Варна отново излязоха на протест. Недоволството им е заради това, че до този момент не са получили обещаното увеличение на заплатите.

Медицинските сестри в училищата и детските градини в Пловдив с по-високи заплати

25 June 2019 16:12

Здравните работници в училищата, яслите и детските градини в Пловдив ще взимат основа заплата от 900 лева. За това се договориха на тристранен съвет представители на синдикалните организации в здравеопазването и община Пловдив. Новите възнаграждения ще бъдат заложени в бюджета за следващата година и са в синхрон с постигнатото национално споразумение за заплащането на медицинските сестри.

Нови правила за заплатите на медицинските работници

24 June 2019 17:26

Тестове на новата формула за заплатите в болниците започва здравният министър. Той ще посети областни болници в страната, за да представи новите правила за формиране на възнагражденията на медицинския персонал.

Десетки медсестри блокираха изхода на Пазарджик към Пещера

21 June 2019 18:12

Медицинските работници в цялата страна протестират с настояване на по-високи заплати, достойно здравеопазване и труд

Видинските медици с колективна оставка, ако не изпълнят исканията им

20 June 2019 16:00

Видинските медици поставиха ултиматум на управляващите, че ако не се съобразят с исканията им, ще последва колективна оставка. В момента върви подписка по отделенията за подаване на колективни заявления за напускане.