Образование и семейство

09 август 2019 20:12

За първи път в България, договор за взаимопомощ с ученик

Училище „Емилиян Станев" - Велико Търново прилага иновативна практика...

източник: www.vesti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Около 1000 са свободните места за учители в София, Пловдив и Варна

20 August 2019 17:47

Най-голям е дефицитът за начални учители, след тях за детски учители, учители по чужди езици, по български език и литература, по математика, по информационни технологии

Няма да има училище в София, което да не започне учебната година на 15 септември

15 August 2019 16:51

Повече от 80 училища и детски градини се ремонтират в столицата. По думите на кмета на София - Йорданка Фандъкова, не всички ремонти ще приключат до 15 септември, но въпреки това няма да има училище, което да не може да започне новата учебна година.

Родителите на ученици във Варна протестират заради ремонт на училище

08 August 2019 19:13

Родители на ученици от Началното училище "Васил Левски" във Варна излязоха на протест. Повече от 2 години децата им са принудени да посещават друго учебно заведение, защото сградата на училището се оказа опасна, а ремонтът се забави.

Учители с петиция - не искат да посещават домове на отсъстващи ученици

06 August 2019 18:57

В училищата трябва да има специалист за бърза и директна връзка с родителите на деца с неоправдано отсъствие, смята Деян Стаматов

МОН задължи училищата да си ходят на гости

05 August 2019 08:50

Всеки клас трябва да има "минимум едно посещение в друго училище за обмяна на иновативни практики и опит"

Варненско училище остава без сграда за втора учебна година

03 August 2019 10:12

Втора поредна година децата от Началното училище "Васил Левски" във Варна няма да учат в своята сграда. Още в края на 2017 г. бяха открити нарушения в конструкцията й, но ремонтът започна едва преди дни, заради съдебни дела между общината и строителната фирма.

Парламентът гласува пожизнена месечна награда за учителка от Русе

31 July 2019 13:25

Стоянка Настева ще получава по 500 лева за изключителните й постижения и цялостния й принос към образованието

МОН предлага учителите свободно да планират работата си в клас

25 July 2019 10:54

Проектът е изготвен в резултат на срещи с колективите на различни видове училища и след дискусии с регионалните управления на образованието за необходимостта от отпадане на административната тежест

Започна ремонт на 4 училища в Русе

21 July 2019 09:27

През новата учебна година санирани и с нови покриви ще бъдат професионалните гимназии по строителство, икономика и механотехника, както и спортното училище. Средствата - над 5 милиона лева, са осигурени по оперативна програма „Региони в растеж".

България внесе 73-ма учители от чужбина

18 July 2019 19:16

Бъэлгария започва внос на учители, предимно по езици, алармираха от КНСБ. 73 преподаватели са влезли от чужбина, като основната част от тях преподават по чужди езици. Освен тях най-назначаваните чужденци са балерини и циркови артисти.  Треска за учители Българските работодатели имат право да наемат служители от чужбина, едва когато не са намерили най-подходящия кадър у нас. Освен учителите, назначени са и 72-ма спортисти. Преподавателите по език са най-често англичани, а спортистите идват от Сърбия, Украйна, Русия и САЩ.  Най-много от дошлите през последните месеци са сезонни работници, които са над 9000 и са предимно от Украйна, Киргизстан и Молдова.  Паовечето работят като сервитьори, готвачи и самериарки по черноморието. На „Елените“ например почти целият персонал е съставен от украинци, докато основната маса от клиенти е руснаци. Учителка преподава на четвъртокласници, че човек НЕ е стъпвал на Луната В същото време Синдикатът на българските учители отчита износ на наши преподаватели по точни и природни науки в чужбина. Значителна част от тях емигрират в Европа, като в Австрия на преподавателите по физика се предлага заплата над 3000 евро, докато тук начинаещ учител може да се надява на 920 лева. Имаме преподаватели, които емигрират дори в Канада и Нова Зеландия за още по-високи доходи.