Образование и семейство

11 август 2019 15:27

Ученик от Русе разработи пречиствателна система „Дишащ бот"

Система за пречистване на замърсен въздух разработи осмокласник от Русе. Изобретението на Константин Йорданов е направено от екоматериали и работи на ток. Нарекъл е разработката си „Дишащ бот"....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

МОН: Учениците показват повече познания в областта на сигурността в интернет и защитата от вирусис

08 August 2019 13:32

Това показва анализът на резултатите от тазгодишното национално външно оценяване по информационни технологии след десети клас

Tийнейджъри творят изкуство от боклук

19 July 2019 16:05

Първата в страната ни работилница за рециклиране на пластмаса по технологията Precious Plastic, отвори врати на The Bridge Fest

Все повече училища в Благоевград с технически и IT специалности

29 May 2019 13:39

Все повече училища в Благоевград предлагат специалности, съобразени с пазара на труда. Наред с обученията по езици, много от средните училища вече са разкрили паралелки с профили насочени към софтуерните и хардуерните науки, технически и IT професии, както и с професии търсени в сферата на услугите.

Пловдивски ученик спечели състезанието за програмиране "Софтуниада"

19 May 2019 15:44

Пловдивски ученик - най-добър в софтуерното програмиране. Единадесетокласникът от Английската гимназия в града Мартин Младенов спечели първо място в състезанието „Софтуниада 2019", което се проведе в София. Младежът пребори над 300 участници във възрастова категория над 16 години от цялата страна. Наградата за победителя е едноседмично пътуване до Силициевата долина в Сан Франциско.

Ученици създадоха телефон с шайба и СИМ карта

19 May 2019 08:57

Ученици нагледно показаха, че пътуването във времето е възможно. Мариян и Велислав създадоха ретро телефон с шайба, който работи със СИМ карта.

Ученици от столични училища се срещнаха с крачещия робот "Голямата стъпка"

02 April 2019 21:10

По време на пролетната ваканция ученици от столични училища се срещнаха с крачещия робот "Голямата стъпка". Той е рожба на Института по роботика към БАН, патентован е, и най- голямото му достойнство е, че може да преодолява препятствия и дори да изкачва стълби. "Голямата стъпка " помага на деца със затруднения в обучението, а на по-големите ученици- да програмират.

Цифровото общество и младите - дискусия с еврокомисаря Мария Габриел

18 March 2019 06:24

Дискусия за мястото на младите хора в Европа и възможностите, които ни дават цифровите технологии ще се проведе днес в столичното 18-то училище.

11-годишно момче стана най-младият студент в България (ВИДЕО)

16 March 2019 10:50

Петокласникът Димитър Самаров от Асеновград влезе в университет за програмисти

Ученици проведоха на Витоша урок "Поведение в планината"

10 March 2019 12:35

Учители и директори от Финландия, Испания, Ирландия и Естония участваха в иновативен урок на Витоша. Проектът се казва "Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики" на Еразъм, а идеята е децата да се запознаят с основните правила, които трябва да спазват в планината и да се научат да опазват природата. Вижте и още в репортажа на Карина Караньотова.

Ученици разработват приложение за стажове и работа

10 March 2019 09:05

Ученици от Софийската математическа гимназия подготвят стажантска платформа за свързване на млади хора, които търсят работен стаж в бизнеса. Те са се насочили към електро и IT индустрията.