Регионални

13 август 2019 11:41

Гл. комисар Николай Николов за пожара в Шишманци: Гражданите да уплътнят прозорците и вратите си!

Не са отчетени критични нива на замърсяване, опасни за живота и здравето на хората, подчертава експертът...

източник: epicenter.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Сериозна опасност за пожари в 8 области на страната

20 August 2019 09:01

Възможни са много силни пожари с частично или пълно въвличане на дървесните корони

Нено Димов с коментар за пожарите в страната и качеството на въздуха

20 August 2019 08:52

Има действия от страна на прокуратурата, а ние сме наложили два акта, коментира пожара на АМ "Струма" той

Пожарникарите потушиха пожара в Искърското дефиле

19 August 2019 20:57

Потушен е големият пожар в Искърското дефиле. Пламъците се разгоряха вчера между софийските села Реброво, Владо Тричков и Луково. Тази сутрин огънят се разрасна за кратко, но пожарникарите бързо го овладяха.

Девет пожарни екипа гасят огъня край Реброво

19 August 2019 07:47

На помощ се притекоха и ловните дружинки

Екстремален индекс за пожари в пет области на страната за 19 август

18 August 2019 21:46

Екстремален индекс за пожароопасност е в сила на места в пет области на страната за 19 август, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Индексът обхваща територии от областите: Ловеч, Велико Търново, Плевен, Бургас и Пазарджик и означава, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари.

Голям пожар край София

18 August 2019 19:17

Голям пожар гори край софийското село Реброво, съобщи комисар Николай Николов, директор на Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението". Запалили са се сухи треви и храсти, като огънят е обхванал и част от близката гора. Пожарът бушува между селата Реброво и Владо Тричков. Вятърът разгаря огънят и пламъците са в близост до къщите. На място са изпратени две пожарни коли и доброволци, съобщава bTV. Екипите на място засега твърдят, че се справят със ситуацията и не е необходимо изпращане на допълнителна помощ.

Сметище обгази Свищов, гасиха го цяла нощ

18 August 2019 10:39

Обстановката в Свищов се нормализира, след като през тази нощ голяма част от града беше обгазена от продължаващото да тлее градско сметище с площ от 50 декара. Няма замърсяване на въздуха, увериха от местната власт. Днес пожарникари и доброволци от областта продължават с гасенето на горящото в дълбочина сметище, предаде БНР. Гъстият дим и задушливата миризма, които снощи обхванаха града, породиха напрежение, но обстановката вече е овладяна, увери кметът Генчо Генчев. "Обстановката към този момент е спокойна, но снощи до късно имаше напрежение в град Свищов относно задимяването. Всички екипи на пожарната, на доброволците, водоноски, трактори работиха цяла нощ и в момента продължават да работят и да обливат тези участъци, които продължават силно да димят. Днес ще се включат още екипи от Велико Търново." - посочи кметът. Автоматичната станция за контрол на въздуха в Свищов през нощта не е отчела превишаване на пределно допустимите стойности на измерваните замърсители. Горящото сметище е закрито преди няколко години. На него са депонирани близо 360 хиляди кубически метра отпадъци.

Опасност от пожари в три области у нас

17 August 2019 12:12

Възможни са бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони. Днес ще преобладава слънчево време

Протестите на живеещите близо до депото в Шишманци спират за седмица

17 August 2019 11:41

За седмица се прекратяват протестите на живеещите близо до депото в Шишманци, което гори шести ден. Хората настояват да се срещнат с екоминистъра Нено Димов и държавата да гарантира безопасната работа на завода за преработка на отпадъци. Според тях - съоръжението функционира като сметище, което застрашава здравето им.

Пореден ден на протест край Шишманци

17 August 2019 09:31

На шестия ден след запалването на сметището край Шишманци все още тлеят единични огнища. Второ денонощие задимяване на района няма. За пореден път обаче на пътната отсечка към предприятието се събраха жители на няколко населени места, за да настояват за безопасна работа на завода за отпадъци.