Икономика и бизнес

13 август 2019 13:21

Захариева очаква японски производители на коли в България

Колегата й Таро Коно разгледа с интерес "Александър Невски" и "Света София" по време на визитата си у нас...

източник: dnes.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Японският външен министър се срещна с Бойко Борисов и Екатерина Захариева

13 August 2019 11:32

Засилването на бизнес контактите между България и Япония и възможностите за увеличаване на инвестициите у нас. Това бяха част от темите на разговорите на японския външен министър Таро Коно с българския му колега Екатерина Захариева и с премиера Бойко Борисов.

Външният министър на Япония е на посещение у нас

13 August 2019 07:19

Късно снощи по покана на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева у нас пристигна министърът на външните работи на Япония Таро Коно.

Борисов изпрати съболезнователна телеграма до Шиндзо Абе по повод пожара в Киото

18 July 2019 17:58

Премиерът изразява съболезнования към семействата и близките на загиналите и пожелания за бързо възстановяване на пострадалите

Японски орден за проф. Диана Гергова

12 July 2019 18:34

Япония отличи още един българин с държавната награда орден "Изгряващо слънце - Златни лъчи с розетка". Тя е за един от нашите световно известни археолози - проф. Диана Гергова, може би по-известна в Япония, отколкото в България, твърдят познавачи. Орденът беше връчен от Негово Превъзходителство посланикът на Япония у нас Масато Ватанабе на съкровена церемония в резиденция му в София.

Отчитаме ръст от 30% на търговията между България и Япония

30 May 2019 12:00

В ИКТ секторът работят близо 57 000 специалисти, като очакванията са за 10% увеличение на заетите през 2019, подчерта пред японски фирми зам.-министърът на икономиката

Силно японско участие в конкурса "Музиката и Земята"

30 April 2019 18:45

Със силно японско участие в музея "Земята и хората" приключи 27-я конкурс "Музиката и Земята". 2019-та е юбилейна за дипломатическите контакти между София и Токио, които водят началото си преди повече от век.

Сакура - японска хармония в София

15 April 2019 12:33

Японският дух завладя Южния парк в София с празника О-Ханами - в чест на разцъфналата сакура - японската вишна. Той се отбелязва на няколко места в София, в страната и по целия свят.

Външните министерства на България и Япония с Меморандум за сътрудничество

24 March 2019 19:18

Меморандум за сътрудничество между външните министерства на България и Япония беше подписан в рамките на визитата на вицепремиера Екатерина Захариева. Вижте повече подробности от специалните ни пратеници в Токио - Ирина Цонева и оператора Илия Иванов.

Вицепремиерът Екатерина Захариева участва в петата световна асамблея на жените

23 March 2019 12:52

Вицепремиерът Екатерина Захариева участва в Токио в петата световна асамблея на жените. Форумът беше открит от японския премиер Шиндзо Абе, а акцент в дискусиите беше ролята на жените в променящото се и високотехнологично общество, в управлението, в превенцията на конфликти и в регионалното развитие. Пред тях японският премиер Шиндзо Абе изтъкна нарастващата роя на жените в японското общество и факта, че за последните 6 години от неговото управление 2,8 млн. жени са се присъединили към държавната администрация.

Захариева стана първият модел на кимоно с български мотиви за олимпиадата в Япония

22 March 2019 12:24

Българският отбор ще се яви с такива през 2020 година