Регионални

13 август 2019 14:49

Нови случаи на лаймска болест и марсилска треска във Великотърновско

Нови случаи на лаймска болест и марсилска треска са регистрирани в областта. Пациентите са от общините Елена и Велико Търново и са установени в периода 5 - 11 август. Това известиха от Радио "Фокус" – Велико Търново, позовавайки се на...

източник: m.fakti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Спасиха живота на детето, премазано от гума в търновски парк

23 July 2019 14:23

10-годишното момче вече е преместено в отделението по хирургия

Десетки търговски обекти са наводнени при последните дъждове във Велико Търново

05 July 2019 20:32

Десетки търговски обекти в центъра на Велико Търново са били наводнявани многократно от началото на лятото. Причината е, че при всеки проливен дъжд главната улица се превръща в река. Собствениците и наемателите на търговски обекти настояват за спешни мерки, които да решат проблема.

Пик на ухапвания от кърлежи, 100 души са заразени с лаймска болест

11 June 2019 18:25

Ръст на болните от лаймска болест, след ухапване от кърлеж. Заразените са около 100. Над 20 от тях са регистрирани в последната седмица. Други 30 са заболели от марсилка треска. Според експертите болните не са повече от миналата година. Броят им обаче вероятно ще се увеличи, защото в момента кърлежите са най - активни.

Редно ли е да има платен паркинг пред Дряновския манастир?

11 June 2019 07:36

Близо 10 години вече продължават скандалите и съдебните спорове между община Дряново и Великотърновската митрополия. Ябълката на раздора е паркингът пред Дряновския манастир. В поредица от съдебни дела двете страни спорят чия собственост е теренът. Какви са мотивите им и как конфликтът се отразява на посетителите на светата обител – вижте в репортажа на Ивелина Белчева от БНТ Русе.

Д-р Ангел Кунчев: Има 70 случая на лаймска болест и 30 на марсилска треска след ухапване от кърлежи

06 June 2019 11:05

Заради климатичните условия кърлежите са наистина повече през тази година, обработките не са ефективни заради всекидневните валежи, заяви главния държавен здравен инспектор

Пороен дъжд, придружен с градушка, наводни централни улици във Велико Търново

04 June 2019 16:22

Пороен дъжд, придружен с градушка наводни централни улици във Велико Търново този следобед. Десетки автомобили бяха блокирани. На места има и отнесена пътна настилка. Наводнен е приземният етаж на Факултета по изобразителни изкуства към Великотърновския университет. Нивото на река Янтра също се покачва.

След половин век - Велико Търново отново има паметник на Ботев

02 June 2019 08:43

Във Велико Търново след близо половин век отново ще има паметник на Христо Ботев. През 60-те години той се е намирал пред Школата за запасни офицери, която носи името на революционера, но след преместването ѝ в Плевен, паметникът е прибран на съхранение във Военното училище. Днес той официално ще бъде открит на централната улица „Христо Ботев" във Велико Търново.

Сериозен интерес към "Книги за смет" във Велико Търново

12 May 2019 12:01

За шеста поредна година стотици жители на Велико Търново се включиха в националната кампания „Книги за смет". Хора от всички възрасти предават пластмасови отпадъци, а в замяна получават любимо заглавие.

Заради проливния дъжд отмениха посрещането на Възкресение на Царевец

28 April 2019 08:04

Във Велико Търново традиционното Пасхално богосужение беше отслужено от Великотърнонския митрополит Григорий в катедралния храм в града.

Реорганизация на движението във Велико Търново за честването на Конституцията

16 April 2019 06:10

БНТ ще направи зрителите част от тържествените чествания по повод 140 години от приемането на Търновската конституция. Тричасовият празничен блок - "Четем Конституцията" започва в 8.45 ч. Кметът на града Даниел Панов обяви 16 април за неучебен ден.