България

13 август 2019 16:12

Корнелия Нинова: Искаме обсъждане на Бюджет 2020 отсега. Готови сме с нашите предложения

В последните дни е била изнесена притеснителната информация от НСИ и БНБ - има 90 нови милионери за една година, 800 000 работещи бедни и 1 500 000 българи живеещи под прага на бедността, посочи тя...

източник: epicenter.bg
Виж повече

 
Свързани новини

ГЕРБ обвини БСП, че саботира държавата и подклажда протести

08 August 2019 17:12

Левицата настройва големите свинекомплекси срещу малките стопанства, смятат в управляващата партия

БСП разкритикува правителството за мерките срещу африканската чума

06 August 2019 19:04

От БСП определиха като закъснели и хаотични действията на правителството в борбата с африканската чума. Лидерът на левицата предложи от излишъка в бюджета да се създаде фонд, от който на пазарни цени да се дадат обезщетения на собствениците на умъртвени животни. БСП имат още предложения за справяне със заразата.

Нинова за чумата по прасетата: Борисов се подигра с тревогите на хората

03 August 2019 20:43

В позиция до медиите лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска прокуратурата да разследва длъжностни лица, които са виновни за разпространението на африканската чума.

Спор между БСП и ГЕРБ за чистотата в София

31 July 2019 22:00

БСП-София и ГЕРБ кръстосаха шпаги по повод чистотата в София. От левицата поискаха столичния кмет Йорданка Фандъкова незабавно да спре обществената поръчка за почистването на града, защото според тях бъдещият кмет на София е този, който трябва да прецени по какви договори да се извършва почистването през следващите години. От ГЕРБ обаче отговориха, че това искане на БСП е опит да се предизвика криза с отпадъците.

Нинова с остри критики към Борисов заради избора на нов главен прокурор

31 July 2019 19:54

В декларация от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини премиера Бойко Борисов, че участва в договорка за издигането единствено на Иван Гешев за поста главен прокурор. Социалистите настояват за промяна на модела на съдебната система у нас и есента ще внесат законодателни промени за това. Според Нинова парламентарната сесия приключва с две тежки кризи - изтичането на личните данни от НАП и чумата по свинете, а в страната има несигурност.

Президентът Радев не наложи вето върху актуализацията на бюджета, заради сделката с Ф-16

29 July 2019 22:54

Това означава, че върху последните два договора няма да бъде наложено вето, за което имаше срок до 3 август по Конституция. Явно Радев решил да даде почивка на депутатите от началото на август

БСП иска оставките на Томислав Дончев, Десислава Танева и Дамян Илиев

26 July 2019 14:44

Социалистите обвиняват управляващите в липса на профилактика и превенция

От БСП искат безплатна смяна на документи, ГЕРБ ги обвини, че всяват паника

26 July 2019 11:42

Левицата предложи кабинетът да организира смяната за 3 месеца - без опашки. Това е изключителен популизъм, изтъкнаха опонентите им

Спор между ГЕРБ и БСП заради Африканската чума по свинете

24 July 2019 20:18

Темата за чумата по свинете сблъска опозиция и управляващи в Народното събрание. От БСП търсят политическа отговорност за разрастването на заразата. От ГЕРБ призоваха да не политизират темата.

БСП настоя за оставки заради разпространението на Африканската чума

24 July 2019 13:24

Депутати от парламентарната група „БСП за България“ настояха за понасяне на политическа отговорност заради разпространението на болестта Африканска чума по свинете (АЧС) у нас.