Свят

13 август 2019 18:50

Тръмп иска голямо споразумение с Япония

Американският президент Доналд Тръмп е заявил пред японския премиер Шинзо Абе, че очаква Япония да закупи повече селскостопански продукти от САЩ, съобщи Kyodo. Новината е от източници, близки до японската администрация. Япония и САЩ са се договорили...

източник: m.fakti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Петролът поскъпна след добрите данни от САЩ

16 August 2019 10:40

Фючърсите върху американския суров петрол WTI се повишават с 1,47% до 55,27 долара за барел за доставка през септември

Тръмп обвини централната банка на САЩ за пазарните трусове

15 August 2019 09:07

Съветник в Белия дом призова да се понижат лихвите с 0,5% "възможно най-скоро"

САЩ отлагат санкциите срещу Китай

14 August 2019 13:25

Пореден обрат в търговската война между Китай и Съединените щати. Новите тарифи от 10%, които Вашингтон планираше да въведе за китайски стоки от първи септември, се отлагат с няколко месеца. Президентът Доналд Тръмп написа в Туитър, че сред мотивите за решението му е фактът, че липсата на някои стоки на американския пазар би провалила коледните празници на американските граждани.

Тръмп заплаши САЩ да напуснат Световната търговска организация

14 August 2019 06:35

Американският президент Доналд Тръмп заплаши страната му да напусне Световната търговска организация (СТО), която остро критикува, тъй като според него облагодетелства Китай в ущърб на САЩ, предаде Франс прес. "Ще напуснем, ако трябва", заяви днес президентът пред служителите в химически завод на компания "Шел" в щата Пенсилвания. Знаем, че ни мамят от години и това повече няма да продължава, каза той. Тръмп не за първи път заплашва да напусне международната организация, която в предизборната си кампания определяше като отживяла времето си. През лятото на миналата година той каза, че СТО се отнася със САЩ "много зле" от години и увери, че ако организацията не се реформира, Вашингтон може да излезе от нея. В края на юли отново настоя организацията да се реформира, така че повече да не фаворизира развиващите се страни. Правителството на Тръмп отдавна упреква СТО и някои нейни членове като Китай, че злоупотребяват със статута си на развиващи се страни, който позволява да се отлага прилагането на някои споразумения или да бъдат защитени дадени отрасли, без това да разгневи останалите членове на организацията, пише БТА.

Икономисти предупреждават за повишен риск от рецесия в САЩ

12 August 2019 12:44

Eскалацията на търговската война между САЩ и Китай увеличава рисковете

Тръмп похвали американската икономика, обеща подкрепа за фермерите

06 August 2019 17:05

Нашите страхотни американски фермери знаят, че Китай няма да може да ги засегне, написа в Туитър президентът

САЩ и ЕС се споразумяха за износа на американско говеждо

03 August 2019 14:10

В специално обръщение от Белия дом по този повод президентът Доналд Тръмп благодари на ЕС, който по думите му е отстъпил, за да се осъществи сделката

Икономиката на САЩ генерира 164 хиляди нови работни места през юли

02 August 2019 16:25

Нивото на безработица остана близо до 49-годишното дъно

САЩ с нов бюджет

01 August 2019 21:40

Сенаторите на САЩ гласуваха нов законопроект, който вдига тавана на дълга на страната, съобщи Fox News. Таванът е до 2021 г. Той добавя $ 1.7 трлн. към дефицита на страната. Така ще се забави автоматичното съкращение на разходите. Това беше едно от задължителните решения, които трябваше да се вземе от Сената по време на почивката през август. „Това споразумение е феноменално за нашите велики военни. Важно е и за нашите работни места“, заяви Тръмп в Twitter. Така приключва и възможността за широки бюджетни съкращения. Планирани са годишни разходи за $ 738 млрд. и $ 740 млрд. за следващите две години. Невоенните разходи възлизат на $ 632 млрд. и $ 634.5 млрд. Има предложеният за завършване на вдигането на тавана на бюджета през следващия месец.

Тръмп обяви, че САЩ ще наложат 10-процентни мита върху китайски внос за $300 млрд.

01 August 2019 21:33

Частен купувач от Китай купи 68 000 тона соя - първа сделка от година насам