Култура

13 август 2019 21:30

Още един знаменит рекорд за Disney (ВИДЕО)

Римейкът на "Цар Лъв" на Disney изпревари "Замръзналото кралство" по приходи, ставайки най-касовата анимация на всички времена, съобщи ЮПИ. Фотореалистичната версия на "Цар Лъв" излезе на екран през юли тази година. Пре...

източник: m.fakti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Финансовите резултати на Disney се оказаха под очакванията

07 August 2019 15:04

Финансовите резултати на американския развлекателен концерн Walt Disney за второто тримесечие се оказаха под очакванията анализаторите, съобщава Reuters. Основната причина за това са разходите на компанията покрай развитието на стрийминг услуги, както и адаптирането на активи, закупени от 21st Century Fox. След новините акциите на компанията, които през тази година се повишиха с 27% и достигнаха исторически връх, отбелязаха спад от 5% и се търгуваха на цена от 135 долара за брой....

"Физика на тъгата" на Ушев и Господинов със световна премиера на Международния филмов фестивал в Торонто

05 August 2019 13:41

Това е първият напълно анимиран филм, който използва восъчна живопис

Невиждан рекорд за "Маша и Мечока" (ВИДЕО)

01 August 2019 14:17

Епизодът "Маша плюс каша" от популярната руска поредица "Маша и Мечока" постигна рекорд в YouTube, като стана единствената анимация, гледана над 4 милиарда пъти, съобщава ТАСС. Агенцията припомня огромната популярност на тези анимационни герои, които имат милиони почитатели от Европа до Южна Америка, от Азия до арабските страни. С почетен статут на "милиардници" в YouTube се радват и други два епизода от поредицата - "Приятен апетит" с над 1,3 милиарда гледания и "Голямото пране" с над 1,1 милиарда гледания.

"Цар Лъв" остана начело в бокс-офис класацията на Северна Америка

29 July 2019 14:14

"Имало едно време в Холивуд" е на второ място

Почина актрисата, озвучила Мини Маус и Пебълс Флинтстоун

28 July 2019 19:37

Напусна ни една актриса, която ще остане в историята на киното като гласът на Мини Маус. Ръси Тейлър почина на 75-годишна възраст в град Глендейл, Калифорния. С нейния глас говори и друга популярна анимационна героиня - Пебълс Флинтстоун.

Ще има нов филм по "Семейство Симпсън"

27 July 2019 22:03

Все по-вероятно е да видим втори пълнометражен филм по поредицата „Семейство Симпсън“, съобщи Movie Web. Анимационният сериал е една от най-успешните продукции на телевизионната верига Fox. В момента Fox преминава в редиците на Disney. Поредицата продължава вече 30 години. Според нейния създател Мат Грьонинг с обединението ще се открият възможности за нови продукции. „Мисля, че няма съмнение, че в даден момент ще направим нов филм по „Семейство Симпсън“. В крайна сметка Disney дадоха доста средства и очакват нещо за тях“, заяви Грьонинг. Първият пълнометражен филм по сериала излезе през 2007 г. и се превърна в един от хитовете на годината. От тогава се говори за втора част, но тя постоянно се отлага.

БНТ отбелязва 100 години от рождението на патриарха на българската анимация

26 July 2019 14:42

В събота (27 юли) в 15:00 часа БНТ1 ще излъчи творчески портрет на художника Тодор Динов – основоположник на Българската анимационна школа, създател на първата студия за анимационни филми у нас и основател на катедрата по анимация към ВИТИЗ (днес Националната академия за театрално и филмово изкуство).

Отиде си световнопризнатият аниматор Николай Тодоров

17 July 2019 17:09

Той е автор на над 90 анимационни филма, участвали във всички реномирани световни кинофестивали и форуми

Изцяло новата версия на "Цар Лъв" излиза у нас в деня на световната премиера

11 July 2019 11:27

Култовата анимация на Джон Фавро излиза на екран от 19 юли в кино "Люмиер-Лидл"

Доналд Съдърланд озвучи английската версия на анимация по Георги Господинов

20 June 2019 19:10

Канадският актьор Доналд Съдърланд и един от синовете му, също актьор, Росиф Съдърланд са записали гласовете на бащата и сина в английската версия на анимацията по книгата на Георги Господинов "Физика на тъгата", съобщи българският аниматор Теодор Ушев във "Фейсбук" профила си.