Свят

14 август 2019 07:24

Гърция иска помощ за пожарите

Огромният пожар евакуира села и хора...

източник: www.vesti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Масова евакуация на Канарските острови заради горски пожар

17 August 2019 21:55

Властите на испанския остров Гран Канария наредиха евакуацията на луксозен хотел и туристически комплекс след като нов горски пожар избухна в района само дни след като мястото беше опустошено от друга огнена стихия, съобщи АФП.

Пробите от пожара в Евбея сочат към двама заподозрени

17 August 2019 14:38

Според служителите на пожарната служба някои предмети, намерени в изгорялата гора, могат да бъдат останки от механизми, използвани за палежи, но без потвърждаващите показания на свидетели, те са недостатъчни

24-годишен е арестуван за пожарите в Гърция

16 August 2019 14:02

Има задържан за избухналия пожар в област Аркадия в Гърция, пише електронното издание на Kathimerini. 24-годишен мъж е арестуван по обвинения за палежи във връзка с пожара, който избухна в района на област Аркадия в Пелопонес, предаде "Фокус". Огънят избухна на три отделни места, практически едновременно, което накара властите да заподозрат, че пожарите са причинени именно от умишлен палеж . Противопожарните служби разследват и следи от палеж на остров Евбея. Там властите откриха предмети, използвани за разпалване на огън, като плат, пластмасови части от кани и натрупани клони и дървета.

Гръцките власти откриха улики за умишлен палеж на горите (снимки)

16 August 2019 12:18

Разпитани са трима заподозрени от района, огънят тръгнал от три места

Трети ден продължават пожарите на гръцкия остров Евбея

16 August 2019 07:06

Трети ден продължават пожарите на гръцкия остров Евбея. 2800 хектара иглолистни гори изгоряха напълно, създавайки екелогочина катастрофа. Гръцките власти изпратиха стотици пожарникари и спасители, включително и армейски части, които да се справят с огнената стихия.

Армия пожарникари се бори с пожари във Франция

15 August 2019 19:23

500 пожарникари се борят с голям пожар в южната част на Франция, съобщи France 24. Пожарникарите се борят със стихията край района на депарамента Од. Пожарът вече е отслабнал. Все още обаче не е овладян, заради покачването на температурите и силният вятър. Огънят е обхванал около 900 хектара гориста местност. Пожар има и в съседния департамент Еро. С него се борят 450 пожарникари, като вече са го овладели. Няма засегнати цивилни от пожарите в района.

Димът от сибирските пожари вече покрива площ, по-голяма от Европа (видео)

15 August 2019 13:47

Засегнатата от пламъците площ е на път да задмине тази от рекордната 2012 година

Нормализира се транспортът до остров Самотраки

15 August 2019 12:22

Сагата с блокирания гръцки остров Самотраки приключи. Всички туристи, сред които и много българи, вече са извозени. Транспортирането им от острова продължи цяла нощ. Хората се оплакаха от хаос и липса на организация при извеждането.Йоана Миланова след обстановката там през последните няколко дни.

Горят "белите дробове на планетата" - пожари обхванаха и Амазония

15 August 2019 09:34

Два от знаковите типа гори - тайгата и джунглата, горят едновременно

Напрежение на Самотраки заради извозването на туристи

15 August 2019 07:54

Наши сънародници разказаха, че са принудени да се редят на дълги опашки, за да се запишат за качване