България

14 август 2019 11:39

АПИ даде на прокурор собственика на сметището, подпалило надлез на АМ "Струма"

Когато е готова със сметката за нанесените щети, Пътната агенция ще предяви и иск за покриване на щетите. Магистралният участък остава затворен...

източник: dnes.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Законни ли са автосервизите и паркингите под мостове?

20 August 2019 20:22

Единствените материали, които могат да се съхраняват под мостове са за поддръжката на пътищата, обясниха за БНТ от "Пътната агенция". Най-често това са пясък, сол и луга за зимната обработка на пътищата. Пожарът на магистрала "Струма" беше предизвикан именно от нерегламентирано използване на пространството под моста. В столицата почти всички такива пространства са отдадени под наем. Какви опасности крие това, провери Карина Караньотова.

АПИ: Започват работа четири демонстрационни центъра за тестване на тол услуги

20 August 2019 10:57

Центровете ще работят минимум два месеца и целта е нашите служители в тях да отразят всички препоръки на превозвачите, коментира проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на АПИ

Поне 45 дни ще е затворена магистрала "Струма" заради обгорелия мост

19 August 2019 18:21

Собственикът на фирмата, която управлява депото за отпадъци, запалили се под АМ "Струма", вече е обвиняем. Окръжната прокуратура в Кюстендил му определи мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 5000 лева.

Обвиниха собственика на депото за отпадъци, запалили се под АМ "Струма"

19 August 2019 13:27

Собственикът на фирмата, която управлява депото за отпадъци, запалили се под АМ "Струма" вече е обвиняем, научи "По света и у нас". Окръжна прокуратура - Кърджали му определила мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 5000 лева.Очаквайте подробности!

Сметището на Свищов отново гори, обявиха бедствено положение

19 August 2019 13:12

На помощ са пристигнали екипи на пожарната от Плевен, Белене, Горна Оряховица и Полски Тръмбеш, земеделски производители също са се включили в гасенето. Голяма част от град Свищов беше обгазена в събота вечерта

Участъкът на АМ "Струма" между Дупница и Бобошево остава затворен за движение

18 August 2019 19:36

Шести ден остава затворена за движение АМ "Струма" между Дупница и Бобошево, заради пожара в пункт за вторични суровини. Целият трафик се пренасочва по главен път Е-79. Допълнителни екипи на "Пътна полиция" следят за организацията на движението и безопасността на пътуващите в неделния ден.

Сметище обгази Свищов, гасиха го цяла нощ

18 August 2019 10:39

Обстановката в Свищов се нормализира, след като през тази нощ голяма част от града беше обгазена от продължаващото да тлее градско сметище с площ от 50 декара. Няма замърсяване на въздуха, увериха от местната власт. Днес пожарникари и доброволци от областта продължават с гасенето на горящото в дълбочина сметище, предаде БНР. Гъстият дим и задушливата миризма, които снощи обхванаха града, породиха напрежение, но обстановката вече е овладяна, увери кметът Генчо Генчев. "Обстановката към този момент е спокойна, но снощи до късно имаше напрежение в град Свищов относно задимяването. Всички екипи на пожарната, на доброволците, водоноски, трактори работиха цяла нощ и в момента продължават да работят и да обливат тези участъци, които продължават силно да димят. Днес ще се включат още екипи от Велико Търново." - посочи кметът. Автоматичната станция за контрол на въздуха в Свищов през нощта не е отчела превишаване на пределно допустимите стойности на измерваните замърсители. Горящото сметище е закрито преди няколко години. На него са депонирани близо 360 хиляди кубически метра отпадъци.

Каква е организацията на движение заради затворения участък на "Струма"

16 August 2019 10:10

3 седмици ще са необходими за възстановяване на платното за София в участъка от АМ „Струма“ край Дупница, след като съоръжението беше засегнато следствие на пожара, избухнал в депото за отпадъци. Движението е пренасочено от няколко дни, а в останалата част от автомагистралата движението се извършва без ограничения. В последния работен ден от седмицата, хората тръгват на път за почивните дни. Каква е създадената организация на движението в засегнатия участък?

Протестиращите в Шишманци искат референдум за сметището

16 August 2019 09:11

Пореден протест се провежда тази сутрин срещу дейността на депото за битови отпадъци край село Шишманци. Хората настояват съдбата на депото да се реши чрез референдум. Напрежението ескалира заради пожара, който избухна на сметището преди няколко дни.

Експерт: Ремонтът на "Струма" ще отнеме повече от месец

16 August 2019 08:50

"Имало е начин инцидентът да бъде избегнат", посочи инж. Марин Гергов