България

14 август 2019 15:58

Червен флаг по черноморските курорти заради мъртво вълнение и големи вълни

Достъпът до водата на плажуващите на много места е ограничен...

източник: dnes.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Деветокласник се е удавил в река Янтра

21 August 2019 14:46

Деветокласник се е удавил в река Янтра край село Раданово, община Полски Тръмбеш, съобщи местното издание velikotarnovoutre.bg. Трагичният инцидент e станал снощи, когато младежът решил да се разхлади във водата на една от корекциите на реката. Внезапно обаче пропаднал в дълбок вир и не успял да изплува. Около 19.00 часа близки на момчето подали сигнал на телефон 112. На мястото незабавно били изпратени спасителни екипи, но след като се стъмнило, издирването било прекратено. Тази сутрин около 9.00 часа водолазите открили и извадили тялото на удавения младеж.

Само за пет месеца – 25 удавяния в България

17 August 2019 10:47

Мъжете у нас се давят три пъти повече от жените

Намериха тялото на момичето, изчезнало в морето във Варна

14 August 2019 11:46

Водолази от Гражданска защита и военни моряци намериха тялото на издирваното 14-годишно момиче, което вчера следобед изчезна в морето на централния плаж във Варна. Акцията беше възобновена тази сутрин въпреки силното вълнение.

Възрастен мъж се удави край Черноморец

14 August 2019 09:25

Възрастен мъж се е удавил в Черно море, съобщиха от ОДМВР-Бургас. На 13.08.т.г. около 17.05 ч. в Районно управление - Созопол е получено съобщение за давещ се мъж, изваден от морето на плажа на к-г "Черноморец" край Черноморец – установено е, че това е 74-годишен мъж от Черноморец, който въпреки предприетите реанимационни действия, починал. Смъртта на мъжа е констатирана от екип на Центъра за спешна медицинска помощ.

14-годишно момиче изчезна в бурното море край Варна

13 August 2019 19:29

Спасителите на Централния плаж във Варна издирват 14-годишно момиче, изчезнало в бурното море, съобщиха очевидци в социалните мрежи, цитирани от dir.bg. За инцидента, който е станал около 16.30 часа потвърди и д-р Иван Иванов, управляващ ДКЦ I "Св. Климентина". Момичето е било на плаж в района на Калните бани с група приятели. Въпреки червения флаг тийнейджърите влезли във водата при 4 бала вълнение. Спасителите са успели да спасят от опасната хватка на морето едно от момчетата от групата, но момичето е потънало и към момента продължава издирването му. "От "Златни пясъци" до "Аспарухово" днес вълнението е огромно. Изпратихме две линейки в подкрепление към курортите, четирима младежи спасявахме днес и на Южен плаж, Слава Богу там всичко приключи благополучно", коментира още д-р Иванов. В момента полицаи са на плажа, очаква се всеки момент да пристигне и майката на момичето, изчезнало сред вълните. Потърсено е съдействието и на водолази, все още не е ясно дали ще се включат в издирването.

Откриха удавеното в Искър дете

08 August 2019 14:55

10-годишно момче се е удавило при къпане в района на бент на река Искър, в близост до захранващ канал на водно-електрическата централа /ВЕЦ/ "Варуна" край Мездра, потвърдиха от Областна дирекция във Враца. Майката на детето е подала вчера сигнал, че при къпането в реката синът ѝ е бил повлечен от водата в канала, захранващ водно-електрическата централа. Момчето е било с вуйчо си, който не успял да му помогне. Веднага е започнато издирване на детето по протежение на канала и в района на ВЕЦ, но то не е било открито. Тялото на удавеното момче е намерено днес при подновяване на издирването в светлата част на деня. Предстои аутопсия. Започнато е досъдебно производство.

Издирват 10-годишно дете, изчезнало във водите на р. Искър край ВЕЦ „Варуна“

08 August 2019 10:12

Полицията издирва 10-годишно дете, изчезнало във водите на река Искър край ВЕЦ „Варуна“, съобщиха от ОДМВР - Враца.

Опасности в морето - как да избегнем мъртвото вълнение и дънните ями

08 August 2019 07:40

През август морето взима най-много жертви, сочи черната статистика на водните спасители. Причината е, че през този месец настъпват промени в атмосферните условия, които предизвикват образуването на мъртво вълнение и дънни ями край плажовете. Специалистите са категорични, че независимо през кой месец сме решили да почиваме на морето, трябва да се отнасяме с уважение към него и без излишна самонадеяност. Как трябва да реагираме, ако попаднем в капана на мъртвото вълнение - вижте съветите в прякото включване на Петър Дойкински.

Младежи бедстваха в морето край Варна

05 August 2019 09:04

Двама младежи бедстваха в морето край Варна. Били на секунди от смъртта. Инцидентът се случил на 3 август, по време на бурята, около 15.30 часа. Тогава младо момиче е карало сърф между вълнолома и плажа на Галата. Силният порив на вятъра и големите вълни я обърнали. Младо момче забелязало инцидентът от вълнолома и като Ромео, се хвърлило безстрашно във водите, за да спаси девойката. Поривът, обаче, бил по-силен от него. Вълните го изтощили. Оказал се в капан. Нямал сили нито напред, нито на назад да плува. Фаталният край бил близо. В този момент бедстващата девойка на сърфа била забелязана случайно от Йордан Йорданов и Галина Райкова, които в този момент плавали с моторната лодка "Славеа" по посока кв. "Аспарухово". Спасили и двамата.

Пловдивски пожарникари спасиха две момченца от водите на р. Въча

01 August 2019 17:34

Спасителите намерили хлапетата в средата на реката, те се били хванали за дънер и викали за помощ