България

14 август 2019 20:26

Задържаха половин тон фалшив алкохол

Близо половин тон скрит алкохол, без акциз откриха днес варненските гранични полицаи. При проверка на фирмен микробус на "Винпром-Първенец" в местността "Харамията" са задържани трима мъже. Акцията беше продължена от икономическа полиция....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Два тона незаконно гориво са открити в пловдивското село Труд

16 August 2019 11:52

Два тона незаконно гориво откриха служители на Икономическа полиция и агенция "Митници" в склад в пловдивското село Труд. Собственик на обекта е 32-годишен мъж, който има еднолично търговско дружество.

Голямо количество контрабанден тютюн е иззето от село край Пловдив

02 August 2019 13:36

Полицейската операция е планирана след получена информация.

Заловиха контрабанден внос на цигари от Беларус

31 July 2019 15:08

3120 кутии цигари, пренасяни контрабандно, са открити в автобус, пристигащ от Беларус, съобщиха от Главна дирекция “Митническо разузнаване и разследване” .

Близо 5 млн. къса контрабандни цигари задържаха митнически служители в района на ГКПП Кулата

27 July 2019 12:50

Образувано е досъдебно производство по описа на ГД МРР под надзора на Районна прокуратура Петрич

Данъчните складове за горива ще се контролират автоматично

11 July 2019 20:33

Въвеждат се автоматични средства за контрол в данъчните складове за горива и във фирмите, ползващи за суровина петролни продукти, съобщи финанасовият министър Владислав Горанов пред парламентарната комисия за контрол на приходните агенции. Пред депутатите главният прокурор Сотир Цацаров отчете най-ниското ниво на контрабандни цигари досега у нас.

Трима българи са задържани в Одрин

11 July 2019 11:06

Най-малко трима българи са задържани за контрабанда в Одрин. Осем души са арестувани и предадени на прокуратурата в турския град вчера. Според местни медии, поне трима са българи или с българско гражданство, предаде БНР. Турските служби за борба с контрабандата и организираната престъпност са проследили влязъл в страната ТИР с пазарджишка регистрация в ранните часове на неделя, след като шофьорът сменил табелите с номера с други, също пазарджишки. Арестите са извършени в Одрин и Истанбул, в камиона са открити недекларирани стоки - слънчеви очила, електронни цигари и течност за тях, луксозни чанти и други артикули.

Депутатите обсъждат мерки срещу контрабандата на цигари

11 July 2019 09:24

Поканени са министрите Владислав Горанов и Младен Маринов, главният прокурор Сотир Цацаров и шефът на ДАНС Димитър Георгиев

Проверка: Разреден и фалшив алкохол в заведенията

04 July 2019 11:24

Само за два месеца са хванати тонове алкохол с неясен произход, произведен по гаражи и мазета, който е трябвало да достигне до баровете и дискотеките

Отчитат спад на контрабандата на цигари

03 July 2019 12:01

Тютюневите компании излязоха с нови данни за незаконната търговия с цигари у нас. В София бяха представени резултатите от първото тримесечие на 2019 г. Според тях има спад на контрабандата с 0,6% спрямо миналата година. За първи път за засечени контрабандни цигари от Грузия. Проучването е направено в 20 града на страната.

Митничари спряха незаконен внос на стоматологични упойки

28 June 2019 10:13

Намерени са 280 контрабандни ампули