Образование и семейство

26 юли 2017 13:26

От новата учебна година 13 334 деца ще учат български език в 40 държави

Министерството на образованието и науката работи за въвеждане на дистанционно обучение по български език и литература, за да може повече деца от различни краища на света да го научат. Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Държавата финансира извънкласните дейности с 25 млн. лв.

20 April 2018 17:30

Близо 25 милиона лева са заложени в Средносрочната бюджетна прогноза за финансиране на извънкласни дейности в училищата след приключването на проекта „Твоят час“ по оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Това съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в Разград, съобщиха от министерството. Министърът разгледа Ученическата спортна школа в града, запозна се с дейностите на Центъра за работа с деца и Центъра за по

Зрелостниците ще учат за ЕС, бюджета и тероризма

20 April 2018 08:15

Що е "европейски гражданин", за какво служат институциите на Европейския съюз, какви форми на собственост съществуват и кои са глобалните проблеми на съвременността - такива теми ще изучават зрелостниците по новия предмет "гражданско образование". Това става ясно от проектите ...

Очаква се компютърното обучение да започва от първи клас

19 April 2018 18:31

Пет хиляди български гимназисти допълнително ще бъдат обучени да програмират, а в средносрочен план компютърното обучение ще започва още от първи клас. Това са част от мерките, набелязани за повишаване на дигиталните умения на учениците в България. Днес в "София Тех Парк" се проведе конференция на тази тема в рамките на Българското председателство. На нея присъстваха над 300 представители на европейски и национални институции, свързани с компютърните технологии.

Създателката на Лондонския български хор е отличена за "Българка на годината"

18 April 2018 23:05

Десислава Стефанова - създателката на Лондонския български хор е носителят на годишното отличие „Българка на годината" на Държавната агенция за българите в чужбина. Наградата се дава за девети път и носи името на Света Злата Мъгленска.

Google инвестира в българското образование

18 April 2018 17:15

Американският технологичен гигант ще вложи 250 000 евро в проект за развитие на дигиталните умения на учители и ученици в Северозападна България.

Окръг Колумбия призна българския като чужд език в дипломите

16 April 2018 17:36

Департаментът по образование на Федералния окръг Колумбия във Вашингтон включи езиковия тест по български език в програмата за двуезичност Seal of Biliteracy.

Проучване: Няма диалог между родители и учители

16 April 2018 10:01

В последните години се наблюдава сериозен проблем в общуването между родителите и училището

Напред към професионалното образование

16 April 2018 08:15

"Следващото десетилетие ще имаме огромен недостиг на кадри на пазара на труда. Дефицитът ще е във всички сектори, особено в някои, и най-вече ще са нужни хора със средно техническо образование. Родители и ученици трябва да разберат, че въпреки стремежа към висше, във времето ще ...

От следващата година българският език става свободноизбираем в турските гимназии

11 April 2018 17:47

От следваща учебна година българският език ще може да се изучава по желание като свободноизбираем предмет в турските гимназии, реши турското министерство на образованието. Така за пръв път българският език като избирателна дисциплина е включен в списъка на изучаваните в турските гимназии чужди езици.Освен български, от новата учебна година в турските гимназии ще се изучава като избирателна дисциплина и украинският език.

Втори US щат призна българския за чужд език в школата

11 April 2018 16:43

След Мериленд и друг американски щат - Вирджиния, включва българския като чужд език в дипломите за средно образование, съобщиха от МВнР.