България

23 септември 2017 12:01

Румен Радев: Трябва да убедим ЕС, че Балканите могат да бъдат сигурен район

България ще продължи да подкрепя действията на международната общност за утвърждаването на Косово като стабилна и демократична държава в Югоизточна Европа, заяви президентът Румен Радев на среща с президента на Република Косово Хашим Тачи, съобщава п...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Среща на външните министри на България и Косово

20 April 2018 19:40

Единственият път за напредък в отношенията Белград - Прищина е диалогът. Това каза вицепремиерът Екатерина Захариева след среща с косовския си колега Беджет Пацоли, който е на официално посещение у нас. Българското председателство и европейският път на Косово бяха основен акцент в разговорите. В София министър Пацоли разговаря също с вицепремиера Красимир Каракачанов и с председателя на Комисията по външна политика в Парламента Джема Грозданова, а по-късно участва в двустранен бизнес форум.

Радев призова за създаването на национален координационен център за действия при бедствия

20 April 2018 17:41

Според президента в реално време трябва да се предоставя информация при опасност за населението

Радев: Необходима е много по-сериозна подкрепа за местните власти за развитието на Северозапада

20 April 2018 13:37

Държавният глава отново подчерта, че трябва да се даден шанс на финансовата децентрализация, с която да бъдат увеличени и възможностите на местните власти да осъществяват проектите с най-голямо значение за региона

Радев: Цветанов трябва да се притеснява за миналото си, не аз

20 April 2018 10:36

Явно председателят на ПГ на ГЕРБ трудно осмисля това, което чете, каза президентът

​Президентът Румен Радев на посещение в Монтана, Кнежа и Мизия

20 April 2018 07:03

Президентът Румен Радев ще посети Монтана, Кнежа и Мизия. В Монтана държавният глава ще разговаря с кмета на града Златко Живков и ще гостува на семейството на Иво Богданов, който беше освободен от гръцки затвор с подкрепата на президента.

Цветанов поиска прожектори за финансирането на кампанията на Радев

19 April 2018 12:11

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов поиска днес повече светлина за финансирането на кандидат-президентската кампания на Румен Радев през 2016 г. Тази седмица в лекция в УНСС държавният глава поиска същото за обществените поръчки на властта. Нанков видя светлина в тунелите "Нека носочим прожектора към финансирането на кампанията на президента Румен Радев през 2016 г. Всичко беше на тъмно. Някой излезе ли да каже: "Дайте прожектора да насочим към финансирането на президента Радев", заяви Цветанов на брифинг в кулоарите. По думите му, хора, които са социално слаби, внасяли доброволни вноски от по 400 лева и обясни, че това се прави, тъй като за тази сума няма изискване да се декларира произхода на средствата. Цветанов: Решетников си свърши добре работата с Радев "Искам да попитам президента, след като ще говорим светлината нека осветим начина, по който беше направено всичко това. На тъмно беше взето решението от страна на БСП за издигането на Румен Радев за президент. На тъмно беше взето решението при провеждането на тази среща с г-н Решетников. Корнелия Нинова (лидерът на БСП - б.р.) и до ден днешен отрича, че имало такава среща, а ген. Решетников казва, че такава среща има. Имало ли е изследване, възложено от института на Решетников за правилния профил и човек, който да бъде номиниран", допълни Цветанов. Решетников: Имаме приятели срещу хибридната война. Особено в България Според него единствената цел в момента на президента и БСП е страната ни да се отклони от евроатлантическия си път. На въпрос какво е било решението на ГЕРБ в 41-ото Народно събрание да замрази депутатските заплати, Цветанов отговори, че е било съобразено с икономическата обстановка в страната. "В момента имаме 3.9% икономически растеж. Темата за субсидиите отново излиза на дневен ред. По-добре е държавата да подпомага дейността на политически партии, отколкото икономическите кръгове да финансират", заяви Цветанов. "По-добре депутатите да получават заплата от държавата, отколкото да са хрантутници на определени кръгове." Нинова замразява заплати на депутати, премиер и президент на 2976 лева По предложението да се намалят и почивните дни на депутатите, Цветанов даде пример със себе си, като заяви, че постоянно работи през уикендите, времето, в което повечето българи почиват. А той жертва време, което би могъл да прекара със семейството си, за да бъде сред хората и да ги запознава с управленската политика на ГЕРБ. "Като народен представител на база тези пари, които получавам, нито веднъж, където съм отишъл в страната не съм се възползвал от командировъчно“, заяви той. Правата на децата с увреждания? Важното е, че Борисов е разплакан "От всичките ни действия, участвайки в политиката, няма нещо, от което да се срамувам пред българските избиратели“, заяви накрая дясната ръка на Борисов.

Министри отговориха на критиките на Радев

18 April 2018 15:27

Захариева посочи, че кабинетът се опитва да не бави позициите си, Нанков ще пита президента за санирането

Борисов: Не искам да влизам във войните на президента, министрите да му се отчитат

18 April 2018 11:05

Не искам да влизам в неговите (на президента Румен Радев – бел. ред.) войни, министрите да искат среща с него и да му представят какво правят по обществените поръчки. Това каза премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание. Въпреки че се зарече да не отговаря на казаното от президента по време на публичната му лекция в УНСС в понеделник, Борисов заяви: "Всички министри, които провеждат обществени поръчки, поискайте среща с президента и всеки един да

Румен Радев се срещна с Върховния командващ Съюзното командване на НАТО

17 April 2018 18:04

Модернизацията на Българската армия е задължително условие за утвърждаването ни като надежден съюзник в НАТО. Това заяви държавният глава Румен Радев, който днес на "Дондуков" 2 се срещна с Върховния командващ Съюзното командване на НАТО по операциите генерал Къртис Скапароти, цитиран от прессекретариата на държавния глава.

Юнкер: ЕС трябва да приеме страните от Западните Балкани, в противен случай рискува военен конфликт

17 April 2018 14:07

„Ако не дадем на държавите от Западните Балкани нова надежда за членство в ЕС, рискуваме да възобновим войните от 90-те години“ на миналия век, предупреди люксембургският политик.