България

18 ноември 2017 11:35

Москов: БСП и ГЕРБ се борят кой да владее капитала на носталгията

„Това, което прави ГЕРБ по въпроса за давността на приватизационните сделки, не е битка за справедливост, това е борба между БСП и ГЕРБ кой ще владее капитала на носталгията”, коментира Петър Москов от ДСБ, бивш здравен министър в кабинет...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Петър Москов започва да работи за дясно консервативно обединение

22 April 2018 11:36

„Демократична България” е либерална формация с ляв уклон, смята бившият член на ДСБ и ексминистър

Скандал между Цветанов и президента Радев на КСНС

19 April 2018 21:08

„Tрябваше да излезем и да кажем, че започваме стъпки към излизане от НАТО”, посочи Цветанов

От БСП поискаха оставката на зам.-председателя на парламента Емил Христов

19 April 2018 16:56

От БСП поискаха оставката на заместник-председателя на парламента Емил Христов от ГЕРБ, заради вчерашния скандал - недопускането на майки на деца с увреждания в сградата на Народното събрание. Христов се извини на майките и обяви от трибуната на парламента, че решението те да не влязат в сградата на законодателния орган е взето от охраната, а не лично от него.

ГЕРБ: Депутати със замразени заплати - евтин популизъм

19 April 2018 11:20

Предложението на БСП за отмяна на привилегиите на депутатите е евтин популизъм, каза в декларация от името на ГЕРБ Спас Гърневски.

Съдът не даде ход на делото срещу Петър Москов и Адам Персенски

16 April 2018 17:50

Не беше даден ход на делото срещу бившия здравен министър Петър Москов и неговия заместник Адам Персенски за вноса на ваксини от Турция. Една от причините е, че вместо да бъдат призовани ощетените Министерството на здравеопазването и държавната фирма "Булбио", Специализираният съд е призовал Министерството на финансите.

Тръгва делото срещу бившия здравен министър Петър Москов

16 April 2018 08:05

В Специализирания наказателен съд тръгва делото срещу бившия здравен министър Петър Москов и заместника му Адам Персенски, обвинени в престъпления по служба и в безстопанственост.

”Фрийдъм хаус”: България си върна политическата стабилност

11 April 2018 17:10

След дълъг период на предсрочни избори и служебни кабинети България постигна през 2017 г. напредък в ключови области, най-вече върна политическата стабилност.

Антон Тодоров и ГЕРБ продължават лова на "червени октоподи"

05 April 2018 11:49

Бившият депутат на ГЕРБ Антон Тодоров представи пореден списък със свързани лица в община "на БСП" в парламента днес. Става дума за 28 лица, заемащи длъжности в градската управа на Мездра или в работещи с нея фирми, всяко от които е по някакъв начин свързано с БСП - чрез роднина, брак или бизнес отношения. В повечето дирекции на общината на кмета Генади Събков има такова лице. От ГЕРБ съобщиха, че той е сменил повече от половината служители в последните 2 години и половина, откакто е на поста. Не стана ясно дали всички 28 души са били сменени в този период и какво е необичайното в това. "Няма такава община в България! Триумф на зетьошуробаджанакизма, червения октопод, който души община Мездра. Всички червени - уредени, бих казал аз", обобщи Тодоров. Въпреки новото амплоа на Тодоров като водещ на авторско предаване в Канал 3, той не посочва нито един източник в дългия списък от лица. Някои от примерите наистина създават съмнение за корупция, като Добромир Александров, главен експерт по сигурност към общината, син на активист от БСП и назначен от кмета без конкурс. Други твърдения обаче звучат странно, като този със секретарката на кмета Христина Петкова, чийто баща Николай Христов бил известен като близък на местната структура на социалистите и "заклет комунист, дори името на фирмата му е "Компар"." А пък съпругата на кмета работила като служителка в банката, обслужваща общината. ГЕРБ и Антон Тодоров представиха и цветна диаграма, която предполагаемо разяснява къде са "пипалата на октопода": Пълен размер. Антон Тодоров откри нов "гейт" на БСП - този път в Мездра Вчера те представиха три други сигнала, свързани с кмета Генади Събков, който според "разследванията" на Тодоров е провалил строежа на спортна площадка в града за 1,4 млн., харчел неясно как 2,6 млн. лв. от възстановено на община Мездра ДДС по проект за пречиствателна станция, а синът му е взел под наем от общината ниви и пасища, пък за обработването им е получавал европейски субсидии - докато е бил студент в Шотландия. ГЕРБ подават сигнал до прокуратурата и комисията за конфликт на интереси във връзка със случая. ГЕРБ ще продължи да проверява всички 34 кметове на левицата, "никой не е в безопасност", заяви Тодоров. "Оставяме БСП да свършат и те някаква работа", повтори тезата си бившият депутат на въпрос дали ГЕРБ ще направят подобни проверки и на собствените си кметове. Между другото, отявлена заплаха за корумпираните кметове в последните седмици на няколко пъти отправи шефът на Спецпрокуратурата Иван Гешев. 

ГЕРБ внася сигнал до прокуратурата за "Мездрагейт"

04 April 2018 13:24

ГЕРБ внасят сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров срещу кмета на община Мездра от БСП Генади Събков, предаде БГНЕС. Внасяме сигнал до прокуратурата за „Мездрагейт”, заяви на брифинг депутатът от ГЕРБ Александър Иванов. Той обясни, че през 2014 г. държавата превежда средства на Община Мездра за спортна зала, като по това време зам.-кмет е бил Генади Събков. „Общината изплаща авансово 1 400 000 лв. на изпълнител на обекта. Питаме кмета Генади Събков защо с тези

Нинова: С отказа си от ЧЕЗ, правителството се отказва да защити националния интерес

03 April 2018 17:11

"Какво се случи между 01.03.2018 и днес. Дължите отговори и истината, г-н Борисов, на 3 млн. българи." Това заяви в Черна гора лидерът на БСП Корнелия Нинова, която участва в Балканската конференция “Пътят към европейска балканска среща”, съобщиха от БСП. Тя припомни, че на 01.03.2018 г. министър Горанов заяви, стоейки до Гинка Върбакова, след среща при Борисов: "Заявихме ясно желанието си да участваме в тази сделка по един или друг начин. Ако продавачът се с