България

17 януари 2018 19:36

Премиерът Борисов разговаря с Хашим Тачи заради убийството на Иванович

Жители на Косовска Митровица отдадоха последна почит на убития вчера сръбски политик Оливер Иванович. Тялото му беше транспортирано до Белград, където утре Иванович ще бъде погребан. Премиерът Бойко Борисов разговаря по телефона с косовския президент...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Борисов ще участва в неформална среща на правителствените ръководители на ЕС в Залцбург

19 September 2018 12:53

Премиерът ще присъства на неформална работна вечеря, давана от федералния канцлер на Австрия Себастиан Курц

Премиерът Борисов се срещна с главния прокурор на федерална провинция Бавария

19 September 2018 10:49

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с главния прокурор на федерална провинция Бавария Рейнард Рьотле, който е на официално посещение в България по покана на главния прокурор Сотир Цацаров, съобщиха от правителствената пресслужба.

Тръмп поканил лично Борисов в Ню Йорк

16 September 2018 13:06

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е поканил лично премиера Бойко Борисов на срещата на високо равнище “Глобален призив за действие за справяне със световния проблем с наркотиците” на 24 септември, разкрива в. “24 часа”. Борисов заминава за Ню Йорк на 23 септември, а на 28-и е речта му пред Общото събрание на ООН. Тази визита обаче разпали пак войната между премиера и президента Румен Радев. Решението Борисов да води делегацията бе взето от правителството в сряда. Последното посещение на премиера на сесия на ООН е през 2010 г. Оттогава делегациите са водени от президентите Георги Първанов, Росен Плевнелиев и Румен Радев.

Премиерът Борисов инспектира строежа на спортната зала "Арена Бургас"

11 September 2018 15:24

Министър председателят Бойко Борисов инспектира строежа на спортната зала "Арена Бургас". Съоръжението е от огромно значение, защото ще позволи България да домакинства още повече състезания от най-висок ранг. Планира се след откриването на "Арена Бургас" страната да кандидатства за домакинство на Европейски и Световни първенства по лека атлетика в зала.

Премиерът Бойко Борисов се срещна с президента на Индия Рам Нат Ковинд

06 September 2018 11:39

Това посещение е много знаково за нас, отбелязва министър-председателят

Борисов навръх Съединението: България ще бъде по-добро място, ако се поучим от миналото си

06 September 2018 09:18

Единството е това, което ни държи в моментите на изпитания и трудности, казва премиерът

Борисов с орден „Черна гора“ (СНИМКИ)

03 September 2018 14:40

Министър-председателят Бойко Борисов бе награден с орден „Черна гора“ с лента от президента на страната Мило Джуканович. Най-висшето държавно отличие беше връчено на българския премиер в знак на благодарност за последователните му усилия и подкрепата на страната ни за европейската перспектива на Черна гора. В своята реч премиерът Борисов благодари за наградата и заяви, че това е оценка за България по време на европредседателството. Българският министър-председател припомни, че през тези 6 месеца страната ни положи огромни усилия за европейското приобщаване на страните от Западните Балкани. „Всички дойдоха в София, направихме много срещи, след това инициативата „16+1“ и Берлинския процес в Лондон. Ще продължаваме активно да си сътрудничим в рамките на НАТО и съм убеден, че ще продължим да работим заедно и в ЕС“, заяви още премиерът Борисов. „Приятелството и подкрепата, която Бойко Борисов оказа, е много по-дълга от тези 12 години независимост на Черна гора. Бойко Борисов, като министър-председател, сложи един своеобразен отпечатък в двустранните отношения“, заяви по време на награждаването президентът Джуканович.

Борисов в Черна гора: Стига сме говорили за мигранти! Да пренасяме туристи, бизнес и енергия (Видео)

03 September 2018 12:31

От нас си зависи, колкото сме по- упорити и непрекъснато оказваме натиск, трябва да се вложат усилия, защото действително има интерес. Голямата част от финансирането на тези проекти ще е от световните банки, от европейските банки", каза още Борисов.

Премиерът Бойко Борисов е на официално посещение в Черна гора

03 September 2018 10:56

В правителствената резиденция Вила Горица в столицата Подгорица премиерът Борисов беше посрещнат с военни почести от своя черногорски колега Душко Маркович.

Борисов отива в Черна гора, награждават го с орден

02 September 2018 15:41

Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на официално посещение в Черна гора на 2 и 3 септември, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет. В Подгорица премиерът Борисов ще проведе срещи с министър-председателя на Черна гора Душко Маркович, с президента Мило Джуканович и с председателя на Скупщината Иван Брайович. По време на разговорите ще бъде обсъден напредъка по европейската перспектива на страните от Западните Балкани, както и регионалното и двустранно сътрудничество. Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде награден с орден „Черна гора“ с лента от президента на западнобалканската държава.