България

18 януари 2018 13:45

Косово открива консулство в Несебър

Правителството даде съгласието си Република Косово да открие почетно консулство в България и да назначи Пламен Копчев за свой почетен консул....

източник: dnes.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Среща на външните министри на България и Косово

20 April 2018 19:40

Единственият път за напредък в отношенията Белград - Прищина е диалогът. Това каза вицепремиерът Екатерина Захариева след среща с косовския си колега Беджет Пацоли, който е на официално посещение у нас. Българското председателство и европейският път на Косово бяха основен акцент в разговорите. В София министър Пацоли разговаря също с вицепремиера Красимир Каракачанов и с председателя на Комисията по външна политика в Парламента Джема Грозданова, а по-късно участва в двустранен бизнес форум.

Борисов и Харадинай обсъдиха развитието на двустранните икономически връзки

16 April 2018 16:51

Министър-председателите на България и Косово Бойко Борисов и Рамуш Харадинай обсъдиха развитието на двустранните отношения и необходимостта от добросъседство като условие за стабилност и просперитет в региона на Балканите. Срещата им се състоя в Прищина в рамките на визитата на българския премиер, съобщи пресслужбата на МС.

Борисов получи Ордена на независимостта на Косово

16 April 2018 12:49

Президентът на Косово Хашим Тачи удостои министър-председателя Бойко Борисов с Ордена на независимостта за заслугите му за свободата и независимостта на страната. Високото държавно отличие се връчва по случай 10-годишнината от обявяването на независимост на Косово. Този орден е за личните Ви заслуги и лична ангажираност в подкрепа на Косово, за заслугите на българския народ за развитието на приятелските отношения между двете страни, за предстоящата среща в София. Знаем, че българите навсякъде

Бойко Борисов отива при Хашим Тачи в Прищина

15 April 2018 11:42

Премиерът ще се срещне и с министър-председателя на страната Рамуш Харадинай

Косовският президент увери Борисов, че няма за цел въоръжени атаки

10 April 2018 20:18

В телефонен разговор косовският президент Хашим Тачи увери министър-председателя Бойко Борсов, че Косово няма за цел да започва никакви конфликти или въоръжени атаки. Разговорът идва малко след срещата между българския премиер и сръбския президент Александър Вучич в Мостар, където двамата се обединиха за мир и европейска перспектива за страните от Балканите, съобщиха от правителствената пресслужба. Тачи благодари на Борисов за усилията, които полага за развитието и европейската интеграция на ст

Борисов и Тачи ще работят за свързаност и визова либерализация в помощ на туризма

01 March 2018 10:47

„Трябва да се възползваме от момента и да се съсредоточим върху реалното изграждане на коридори между нашите страни – транспортни, енергийни, дигитални“, заяви премиерът Бойко Борисов на срещата си с косовския президент Хашим Тачи. Това съобщиха от правителствената информационна служба. Борисов подчерта, че се откриват възможности с хибридно финансиране, чрез подкрепа от различни финансови институции и други донори, да се инвестира в изпълнението на конкретни прое

Несебърлии се обличат в народни носии за 3 март

26 February 2018 14:46

Самодейци от общината ще се съберат на 3 март на пл. "Жулиета Шишманова" в Несебър за мащабно отбелязване на празника в морския град, информираха от общината.

Обучени кучета ще помагат на полицаите по морето през лятото

17 February 2018 10:02

Тази година специално обучени кучета ще помагат на полицаите да хващат крадците край морето. Те ще пазят основно по плажните ивици и крайморските алеи в Слънчев бряг и Несебър, които са любимо място на джебчиите.

Започна ремонтът на пощата в новия Несебър

13 February 2018 17:49

Кметът на Несебър Николай Димитров и неговите заместници дадоха начало на реконструкцията на пощата в новата част на града.

Несебър с мащабна реконструкция в Стария град

08 February 2018 17:35

Несебър започва мащабна реконструкция на уличната мрежа в Стария град. Дейностите са по проект, финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество.