Регионални

19 януари 2018 15:40

Испански гражданин обявен за издирване за кражби в с. Бутан

Районна прокуратура – Козлодуй е издала Европейска заповед за арест на Х. К., испански гражданин, обявен за издирване по водено срещу него досъдебно производство за извършено престъпление в с. Бутан. Той е бил привлечен задочно в качеството на ...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Гала вечер с международно участие по кикбокс се проведе в Козлодуй

23 April 2018 16:10

На 20 април спортната зала в Козлодуй събра многобройна публика, дошла да приветства и международни състезатели. Спортното събитие бе организирано от козлодуйския клуб по кикбокс „Golden Boys“ съвместно с промоутърска компания за бойни спортове в България PRO FIGHT и бе проведено под мотото „170 години от рождението на Христо Ботев“, съобщават от общинската пресслужба.

Предстои второто издание на Панорама на образованието в Козлодуй

16 April 2018 13:45

Община Козлодуй за втора година е организатор на Панорама на образованието, професионалното ориентиране и реализиране. Целта на събитието, което ще се проведе на 17 и 18-ти април, е да подпомогне всички заинтересовани ученици и родители, съобщава kozloduy.bg.

Освободиха от поста заместник-кмета на Община Козлодуй

13 April 2018 13:00

На 12 април, със Заповед на кмета на Община Козлодуй, Маринела Николова, бе освободен заместник-кметът Юрик Мартинов. Съгласно чл. 39, ал. 5 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, кметът може да освободи заместник-кмет без предизвестие, съобщават от общинската пресслужба. „Решението е лично и не бих искала да го коментирам”, каза Маринела Николова.

Как да защитим домовете си от кражби?

04 April 2018 08:28

За първото тримесечие на тази година има спад на извършените домови кражби на територията на София и увеличение по отношение на разкриваемостта. Това каза в "Денят започва" оперативен служител от отдел "Противодействие на криминалната престъпност" СДВР , чието име и лице нямаме право да показваме поради естеството на работа. Той разкри още, че времето, в което най-често се правят кражби, е от 9-12 ч., но има засилване на криминалната престъпност в късните часове и призова гражданите да не се създават предпоставки за кражба като оставят отворени прозорци и врати. При случай на кражба първо да се уведомят органи на МВР и да не се нарушава целостта на това, което е станало.

В Козлодуй отбелязват "Часът на Земята" с хепънинг "на тъмно"

24 March 2018 14:15

По повод дeсетото издание на глобалната инициатива „Часът на Земята” – на 24 март, събота, от 20.00 часа на площад „Христо Ботев” в Козлодуй, ще с проведе хепънинг „на тъмно”.

Задържаха шестима обирали фирми в Стара Загора

08 March 2018 11:52

Служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР – Стара Загора и служители на Първо РУ – Стара Загора са провели специализирана полицейска операция...

220 хил. българи са ограбени от крадци за 1 година

07 March 2018 10:53

Хората нямат доверие в правозащитните органи и всеки пети българин казва, че е готов да се самозащитава. Това каза пред телевизия "България он ер" социологът Евелина Славкова. Тя изнесе и данни, че 220 хиляди българи са ставали жертва на грабежи или друго престъпление в последната една година. Данните показват още, че 62% от пострадалите биха потърсили полицията, а 20% не искат да правят това и биха се обърнали към свои близки, за да им помогнат да се защитят. 29 на 100 от българите не се чувстват сигурни в домовете си. Това показват данни от национално представително проучване на Изследователски център "Тренд" за нагласите на българите към личната им сигурност. Във връзка с убийството на крадеца Жоро Джевизов - Плъха, който беше застрелян от д-р Иван Димитров в Пловдив социологът Евелина Славкова посочи, че на практика протестите в града, провокирани от ареста на лекаря, не са били изненада за никого. "Хората излязоха на улицата, защото ареста на д-р Димитров и първоначалната информация, която беше дадена за случая, беше символ на това, че не можеш сам да се защитаваш в собствения си дом, ако някой те нападне", обясни социологът. "Когато нямаш доверие към институциите или то е понижено, е съвсем нормално обществото да реагира по този начин", каза още Евелина Славкова. Проучването показва, че всеки пети българин е готов сам да се защитава дори и с насилие. Помощ о...

Кмет обяви награда за информация, която ще помогне за залавяне на крадци

05 March 2018 17:43

Кметът на село Сталийска махала в община Лом Цветан Цветанов обяви награда от 3000 лева за информация, която би довела до залавяне на крадци, разбили кметството в нощта на 20 срещу 21 януари т.г.

Протест в Пловдив в подкрепа на задържания лекар за убийство

04 March 2018 12:04

Протест в Пловдив в подкрепа на задържания лекар Иван Димитров, който застреля при обир в дома си криминално проявения и осъждан за кражби Жоро Джевизов. Събралите се в негова защита направиха подписка и заявиха намерението си отново да го подкрепят в съдебната зала.

Над 800 хиляди лв по европроект за саниране на 35 жилища в Козлодуй

02 March 2018 15:45

На 28 февруари в Козлодуй е проведена откриваща пресконференция по проект „Обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност в жилищни сгради в гр. Козлодуй”, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014–2020 г., Приоритетна ос 2: „Подкрепа за енергийна ефективност в опорни центрове в периферните райони”, процедура „Енергийна ефективност в периферните райони” чрез Административен договор за безвъзмездна финансова помощ .