Регионални

19 януари 2018 15:40

Испански гражданин обявен за издирване за кражби в с. Бутан

Районна прокуратура – Козлодуй е издала Европейска заповед за арест на Х. К., испански гражданин, обявен за издирване по водено срещу него досъдебно производство за извършено престъпление в с. Бутан. Той е бил привлечен задочно в качеството на ...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Проведоха обучения на медицински специалисти в учебните заведения на Козлодуй

17 July 2018 16:30

Община Козлодуй организира през месец юли две обучения на медицинските специалисти, работещи в здравните кабинети на училищата и детските градини, съобщават от пресцентъра на Общината.Първото обучение се проведе съвместно с Регионална здравна инспекция Враца на 03.07.2018 г., в сградата на общинска администрация Козлодуй.

Осем деца от Козлодуй заминават на международен космически лагер в Турция

16 July 2018 15:00

Община Козлодуй и Център за творческо обучение предоставиха две пълни стипендии на две деца от Козлодуй за участие в международния космически лагер Space Camp Turkey, съобщават от Община Козлодуй. Михаил Драганов, 13 г., и Марта Младенова, 14 г., заминават за шестдневен престой, от 15 до 21 юли, в учебно-тренировъчния лагер, създаден през 2000-та година по модел на NASA в град Измир, Турция. Припомняме, че през месец април експертното жури оцени всички кандидатури от град Козлодуй и определи двамата младежи, които получават пълна стипендия за участие в космическия лагер. Община Козлодуй за първа година отпуска средства за подобна дейност в календар „Младежки дейности”.

Козлодуй посреща гости със светещ герб

11 July 2018 13:00

През месец май приключи работата по проекта за оформяне на пространство при входа на Козлодуй. Кръстовището при източния вход на улица „Георги Димитров” и улица „Освободител” вече е озеленено, поставени са четири пилона със знамена, монтиран е гербът на Козлодуй. През тъмната част на денонощието надписът „Изпълнен с енергия”, изработен със светещи обемни букви (LED осветление), впечатлява преминаващите. На теренът от 470 кв. м има монтирана поливна система, има растителност и декорация, които спомагат мястото да бъде приветливо и естетически оформено. Проектът е на стойност 78 000 лева и е реализиран от общинския бюджет, информират от пресслужбата на общината

В община Козлодуй грижата за река Дунав продължава

09 July 2018 14:00

Тази година мотото на празника на реката бе „Бъди активен за по-здравословен Дунав!”. Община Козлодуй се включи с множество мероприятия в отбелязването на международния празник. Едното от тях е Фестивалът на рибата, който тази година се проведе на 24 юни. По време на фестивала се проведоха еко-инициативи за почистване на бреговата ивица на пристанището, направа на еко-хвърчила от пръчки и оризова хартия за най-малките, както и наблюдение на птици от наблюдателницата на брега на реката, информира общинският сайт.

Летни игри и интересни занимания за децата в община Козлодуй

05 July 2018 12:30

През лятната ваканция, учениците от цялата община ще имат възможност да посещават най-разнообразни и интерактивни занимания, които са подготвили училища, читалища, ЦПЛР - ОДК, Център за обществена подкрепа, Център за социална рехабилитация и интеграция, с. Бутан, като занимания навсякъде са безплатни, информират от Община Козлодуй. Активностите са определени за различни възрастови групи и обхващат чужди езици, четене на литературни произведения, изучаване на традициите и обичаите в района, интернет обучения, изследователски дейности, творчески ателиета, театрални постановки, спортни игри, народни танци, музикални изпълнения и други дейности.

За втора поредна година Община Козлодуй организира Фестивал на рибата

23 June 2018 15:00

Събитието ще се проведе на 24 юни (неделя) в Ботев парк, с официално откриване в 11:00 часа. Фестивалът е посветен на Световния ден на риболова (27 юни) и на Международния ден на река Дунав (29 юни), съобщават от общинската пресслужба.

Мобилен събирателен пункт за опасни отпадъци от домакинствата отварят в Козлодуй

06 June 2018 11:45

Община Козлодуй стана част от Националната система за разделно събиране, последващо третиране и обезвреждане на опасни отпадъци от домакинствата, организирана от БалБок Инженеринг АД.Системата обхваща над 10 града в страната, сред които Велико Търново, Сливен, Средец, Банско, Гоце Делчев, Благоевград, Пловдив, Радомир, Русе, Левски, Варна, Разлог.

Разбиха и ограбиха пет автомобила в Монтана

28 May 2018 13:18

Между 17,30 ч. на 26-ти и 08,00 ч. на 27-ми май на паркинг на ул. "Христо Ботев" в гр. Монтана са счупени прозорци на врати на 5 леки автомобила и е извършена кражба на вещи от тях.

Откраднаха 42 машини за криптовалута от офис в Гоце Делчев

28 May 2018 13:15

Отново кражба на машини за добив на криптовалута бе регистрирана в Пиринско. 42 машини за добив на криптовалута са изчезнали от помещение в Гоце Делчев.

С тържествена заря-проверка в Козлодуй почетоха подвига на Ботевата чета

27 May 2018 22:55

На днешния ден преди 142 години - готови да дадат живота си за родинатa, Христо Ботев и четата му слизат на Козлодуйския бряг. Кулминацията на честването беше тази вечер. С тържествена заря-проверка хиляди почетоха подвига на далите живота си за свободата на България.