Култура

12 февруари 2018 17:38

С концерт в мина избират румънския участник на Евровизия

Зрелищно шоу в солна мина в Румъния. Концертът беше четвъртият от общо пет полуфинала за избор на участник в конкурса за песен на Евровизия....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Сърбия определи песента, с която ще се състезава на конкурса на Евровизия

21 February 2018 21:05

Обществената телевизия на страната последните девет години правеше вътрешeн избор, но този път отново се върна към формата национална селекция. От 75 кандидати на финала бяха допуснати 17. Победителят беше излъчен със смесен вот - на журито и на публиката. И това е песента „Нашите деца“ на Саня Илич и Балканика.

Франция с вълнуваща история на Евровизия

02 February 2018 20:44

Историята за едно бебе на мигранти, родено на спасителен кораб в Средиземно море, е претворена в песен, с която Франция се явява на конкурса Евровизия.

​България ще представи своята песен в първия полуфинал на Евровизия на 8 май

29 January 2018 20:17

България ще представи своята песен в първия полуфинал на Евровизия на 8 май. Жребият отреди страната ни да се състезава с още 18 държави за 10 квоти за големия финал, който е на 12 май.

Салвадор Собрал ще пее на живо на „Евровизия“ през май

22 January 2018 09:59

Салвадор Собрал, който спечели „Евровизия 2017“ в Киев през пролетта на 2017-а, бе планирал миналия уикенд да посети Грьонинген, Холандия, за фестивала „Евросоник“ (на който Кристиан Костов получи награда ЕBBA). Португалецът обаче не е успял да пътува, тъй като все още се възстановява след успешната трансплантация на сърце, но е отговорил по телефона на няколко въпроса на Би Би Си. „За щастие, възставяването ми върви много добре и се надявам, че през май ще се кача отново на сцената и ще пея пред публика. Стискайте ми палци“, казва 28-годишният певец, който в края на миналата седмица бе изписан от болницата. На 8 декември Собрал се подложи на операция за трансплантация на сърце. Пред Би Би Си Салвадор споделя, че след победата на „Евровизия“ животът му се е променил изцяло: „Преди не продавах много дискове и бях окей с това – знаех, че музиката, която правя, няма да се продава много. Но след това изведнъж хората откриха музиката ми и албума ми“. След победата си в Киев Собрал записал концертен диск, който в момента е най-добре продаваният албум в Португалия. „Това е доста необичайно, защото става дума за джаз албум, в който има 6-минутно соло на барабани. За мен това е най-хубавото постижение“, казва Собрал. За 2018-а певецът смята да издаде нови записи, а също и да пътува и пее на живо, колкото може повече. В края на разговора Собрал обявява и че смята да пее на живо в Лисабон през май, по време на „Евровизия 2018“.