Образование и семейство

13 февруари 2018 14:26

Бъдещите студенти в чужбина искат да учат най-вече право, икономика и инженерство

Най-желаните специалности при избор на образование в чужбина са право, икономика и инженерни науки. Тенденцията се наблюдава от организаторите на международното изложение "Световно образование", което ще се проведе в края на седмицата и ще събере над...

източник: www.segabg.com
Виж повече

 
Свързани новини

Над 200 български студенти ще могат да учат безплатно в Русия

25 January 2018 21:00

Между 200 и 250 български студенти ще могат да се обучават в Русия безплатно. Кандидат-студентите се запознаха с подробности за образователната програма зад граница на презентация в Руския културно-информационнен център.

Чуждестранните студенти носят над €22 милиарда на Великобритания

11 January 2018 16:23

Чуждестранните студенти допринасят с над  €22 милиарда към икономиката на Великобритания, сочи доклад на британския Институт за висше образование. Освен че плащат унивеситетски такси, студентите са ключов фактор в развитиено на местната икономика в университетските градове. Посланичката на Великобритания: Скоро ще обявим за студентите условията за учебната 2018-2019 г. Близо 100 000 евро носи един студент от страна членка на Европейския съюз, а младежите от други страни допринасят с по 115 000 евро към британската икономика. Над 230 000 студенти идват във Великобритания всяка година. От тях 2 050 са българи. Студентите са 2.4% от българите в Обединеното кралство. "Да приемем, че 2.4% от всички 70 000 българи, които посещават приятели и роднини във Великобритания, посещават студенти. Тези хора нямаше да внасят пари в нашата икономика, ако ги нямаше студентите от България", пише в доклада. Накъде след "Брекзит"? Предприемачите говорят   Институтът, провел проучването, препоръчва да не се ограничава приемането на студенти от ЕС след "Брекзит" и отношението към тях да бъде "по-малко враждебно". "Чуждестранните студенти носят икономически ползи за Великобритания, които са над 10 пъти по-високи от разходите по приемането им", коментира ръководителят на проучването Ник Хилмън. "По-малко чуждестранни студенти значат много по-малко работни места във всички области на Обединеното кралство."

6 хиляди български студенти се очаква да заминат на студентски бригади в САЩ през тази година

08 January 2018 07:54

6 хиляди български студенти се очаква да заминат на студентски бригади в САЩ през тази година, съобщава БНР. Най-предпочитаните позиции са за сервитьори и бармани, тъй като те остават добре платени, коментират специалисти. Заплащането варира от 9 до 15 долара на час. То е най-високо ...

БГ студенти на работа в Германия през ваканцията

21 December 2017 11:50

През лятото на 2018 г. българските студенти с познания по немски език ще имат възможност да се включат във ваканционна заетост в Германия, съобщават от АЗ.

1000-1500 студенти заминават за Великобритания всяка година (ВИДЕО)

12 December 2017 20:23

1000-1500 българи всяка година заминават да учат във Великобритания. Тези, които се връщат у нас намират добра реализация. Това заяви в студиото на ФАКТИ образователният експерт Силвия Стоянова. Към какви специалности и програми се ориентират, връщат ли се и какво ще се промени за студентите и кандидат-студентите след Brexit, гледайте видеото: ...

Няма промени при кандидатстването за студентски бригади в САЩ

21 November 2017 20:47

Няма промяна в условията при кандидатстването за студентски бригади в Съединените щати, а организаторите отчитат повече студенти, които искат да изживеят американската мечта. Това стана ясно от изложението, което е част от международния проект "Световно образование". Целта му е да запознае желаещите с първите актуални оферти, преди официалните интервюта с работодателите зад граница. За поредна година най-желаната дестинация категорично е Аляска, следвана от щата Масачузетс.

Изложение за студентските бригади в САЩ ще се проведе в София

20 November 2017 15:21

Изложението за студентски бригади в САЩ по програмата Work and travel ще се състои утре от 11.00 до 16.00 часа в залата на парк-хотел "Витоша" в Студентския град в София. Това съобщиха организаторите на форума от проекта "Световно образование".

12 наши курсанти отиват във военни вузове на САЩ

11 November 2017 19:29

Американски висши военни училища набират за обучение 12 курсанти и студенти от Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново. Военното училище на Сухопътните войски в Уест Пойнт и Военновъздушното училище в Колорадо Спрингс ще разгледат по шест номинации на кандидати от Военния университет в старата столица, съобщи БНР. Условието е да са първа година на обучение и да имат общ бал не по-нисък от 30 за всички специалности. За летците и ръководителите на въздушното движение минималният бал е 33. Желаещите за американско военно обучение не трябва да са по-възрастни от 22 години, да не са осъждани, да не семейни и да нямат деца. Кандидатите подават рапорти до министъра на отбраната чрез началника на Националния военен университет до 15 ноември. Очаква се имената на одобрените да бъдат обявени в края на месец януари догодина....

Бум на записванията за студентски бригади

21 October 2017 09:00

Вече започнаха записванията за студентски бригади в Съединените щати за следващото лято. Тази година над 5000 български студенти са работили зад океана. Посредническите фирми отчитат все по-голям интерес към програмите "Work and Travel".

1500 българи учат във френски учебни заведения

20 October 2017 19:03

1500 българи учат във френски учебни заведения. Това стана ясно по време на форума "Обучение и професионална реализация", организиран от Френския институт в България. Френски учебни заведения и компании срещат студентите с бизнеса.