Образование и семейство

13 февруари 2018 14:26

Бъдещите студенти в чужбина искат да учат най-вече право, икономика и инженерство

Най-желаните специалности при избор на образование в чужбина са право, икономика и инженерни науки. Тенденцията се наблюдава от организаторите на международното изложение "Световно образование", което ще се проведе в края на седмицата и ще събере над...

източник: www.segabg.com
Виж повече

 
Свързани новини

Кариерен форум за учещите в Германия български студенти

21 April 2018 22:10

Български студенти, които учат в Германия, днес имаха възможността да научат как да се реализират професионално у нас. За първи път Българският кариерен форум се проведе в Берлин.

Кариерен форум в Лондон привлича български студенти за работа у нас

10 March 2018 19:50

Над 20 утвърдени български компании от различни сектори представиха пред наши студенти в Лондон възможностите за професионално развитие у нас. Вече 6-та година Българският кариерен форум, който се организира в британската столица, среща бизнеса със студенти и млади специалисти. Домакин на събитието е посолството на България

Българските студенти в топ 10 на чужденците, следващи в британски ВУЗ

05 March 2018 07:00

Българската общност от студенти попада в топ 10 по брой чуждестранни младежи, следващи в британски Висши учебни заведения. Студентският живот в Англия пък излиза от порядъка на 350 паунда на месец, пише в. "Монитор". Таксата за обучение, стандартът на живот и цената на квартирата са част от въпросите, които стоят пред кандидат-студентите за университет зад граница. В тази връзка консултантите по проект „Световно образование“ са изготвили финансов наръчник, който да

Студенти със стипендии от инициативата "Твоите 25 причини да избереш България"

01 March 2018 20:31

25 студенти ще получат стипендии и ще стажуват в престижни компании. Те са отличени в инициативата "Твоите 25 причини да избереш България" на Прайс уотърхаус Купър - България по повод четвъртвековния юбилей на компанията. Конкурсът е в подкрепа на младите и амбициозни българи, които искат да живеят и работят у нас. Журито трябваше да избере най-добрите 25 есета измежду почти 1300. Българската национална телевизия е медиен партньор.

Студенти от 127 университета дадоха своите "25 причини да избера България"

26 February 2018 12:28

Близо 1300 български студенти от цял свят са пуснали свое есе в конкурса "Твоите 25 причини да избереш България", организиран водещата консултантска компания PwC България в партньорство с 27 престижни български и международни компании. Впечатляващо е, че около 13% от тях учат в 79 различни чуждестранни университета в Австрия, Белгия, Великобритания, Германия, Гърция, Дания, Испания, Италия, Русия, САЩ, Турция, Франция, Холандия, Швеция. В България са се включили общо 48 университета. Какви са „Твоите 25 причини да избереш България“? Кариерните области, които се отличават като най-предпочитани от младежите, са маркетинг и комуникации, здравеопазване и фармация, човешки ресурси, право, одит и бизнес консултиране. Не липсват кандидати, които се интересуват от по-творчески сфери като дизайн, изкуство, писане и литература.  „Изключително сме щастливи от големия интерес, който конкурсът предизвика както сред българските студенти, така и сред представителите на бизнеса у нас. Всички имаме отговорност към това да подпомогнем младите таланти и да им осигурим перспективи за успешно развитие. Горди сме, че толкова много студенти мечтаят да градят кариера в собствената си страна и вярват, че промяната зависи от тях“, сподели Божидар Нейчев, управляващ съдружник на PwC България.  Кампанията е подкрепена от български популярни личности и звезди, както и от някои от най-големите компании в страната. Клуб Z е сред множеството медийни партньори на конкурса. Конкурсът, който бе отворен за студенти у нас и зад граница на възраст между 18 и 24 г., сега влиза във втория си етап - персонални интервюта със селектирани кандидати. На 1-ви март на специална церемония ще бъдат обявени и победителите - 25 студенти, които ще получат 6000 лв. стипендия, стаж в престижна компания и менторство от доказани бизнес лидери. Те ще бъдат поздравени лично от патрона на инициативата, президентът Румен Радев.

САЩ стартираха студентските бригади за 2018 г.

23 February 2018 21:14

От днес посолството на Съединените американски щати в България започва програмата за студентски бригади за 2018 г.

Над 200 български студенти ще могат да учат безплатно в Русия

25 January 2018 21:00

Между 200 и 250 български студенти ще могат да се обучават в Русия безплатно. Кандидат-студентите се запознаха с подробности за образователната програма зад граница на презентация в Руския културно-информационнен център.

Чуждестранните студенти носят над €22 милиарда на Великобритания

11 January 2018 16:23

Чуждестранните студенти допринасят с над  €22 милиарда към икономиката на Великобритания, сочи доклад на британския Институт за висше образование. Освен че плащат унивеситетски такси, студентите са ключов фактор в развитиено на местната икономика в университетските градове. Посланичката на Великобритания: Скоро ще обявим за студентите условията за учебната 2018-2019 г. Близо 100 000 евро носи един студент от страна членка на Европейския съюз, а младежите от други страни допринасят с по 115 000 евро към британската икономика. Над 230 000 студенти идват във Великобритания всяка година. От тях 2 050 са българи. Студентите са 2.4% от българите в Обединеното кралство. "Да приемем, че 2.4% от всички 70 000 българи, които посещават приятели и роднини във Великобритания, посещават студенти. Тези хора нямаше да внасят пари в нашата икономика, ако ги нямаше студентите от България", пише в доклада. Накъде след "Брекзит"? Предприемачите говорят   Институтът, провел проучването, препоръчва да не се ограничава приемането на студенти от ЕС след "Брекзит" и отношението към тях да бъде "по-малко враждебно". "Чуждестранните студенти носят икономически ползи за Великобритания, които са над 10 пъти по-високи от разходите по приемането им", коментира ръководителят на проучването Ник Хилмън. "По-малко чуждестранни студенти значат много по-малко работни места във всички области на Обединеното кралство."

6 хиляди български студенти се очаква да заминат на студентски бригади в САЩ през тази година

08 January 2018 07:54

6 хиляди български студенти се очаква да заминат на студентски бригади в САЩ през тази година, съобщава БНР. Най-предпочитаните позиции са за сервитьори и бармани, тъй като те остават добре платени, коментират специалисти. Заплащането варира от 9 до 15 долара на час. То е най-високо ...

БГ студенти на работа в Германия през ваканцията

21 December 2017 11:50

През лятото на 2018 г. българските студенти с познания по немски език ще имат възможност да се включат във ваканционна заетост в Германия, съобщават от АЗ.