България

13 февруари 2018 15:46

Един загинал и един ранен при инциденти в завод в Ловеч

Работник на 47 години е починал след трудова злополука в Завода за отливане на чугуни "Осъм АД" в Ловеч, а друг е настанен в болница. Това съобщи директорът на инспекцията по труда в Ловеч Митко Митев. По думите му, става въпрос за два инц...

източник: fakti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Спряха строителен обект в Русе заради необезопасени плочи и стълбища

18 May 2018 08:53

С началото на строителния сезон, зачестяват и нарушенията, свързани с безопасността на труда. В Русе е бил спрян строителен обект заради необезопасени плочи и стълбища. Вече има една трудова злополука, при която работникът не е използвал предпазен колан. От Инспекцията по труда извършват масирани проверки на обектите, включително и жилищните блокове, които се санират по националната програма.Вижте още по темата във видеото.

Бисер Петков: Основна цел е да намалим трудовите злополуки

29 April 2018 18:45

Основна цел на Министерството на труда и социалната политика е намаляването на трудовите злополуки и особено тези с фатален край. Това обяви ресорният министър Бисер Петков. „Най-тягостните моменти от моята работа са когато се получи съобщение от Главна инспекция по труда за трудова злополука, завършила със смърт. За съжаление имаме увеличение на тези злополуки. Ако не се лъжа, са 79 през миналата година. Това е наистина много тягостно и обединяваме усилия, за да можем да намалим техн

Има увеличение на трудовите злополуки у нас, според данни на НОИ

27 April 2018 20:55

94-ма работници са загинали при трудови злополуки у нас през миналата година. Според данни на НОИ в сравнение с 2016 г. има увеличение на общия брой и на смъртните случаи, и на трудовите инциденти. Днес отбелязваме Световния ден на безопасността и здравето при работа.

Спазват ли се изискванията за безопасност на строителните обекти?

27 April 2018 12:45

Днес отбелязваме световния ден на безопасността при работа. Работниците на строителни обекти масово не спазват изискванията за безопасни условия на труд. Повечето от строителните обекти са необезопасени не се използват и личните предпазни средства,а това са най-честите нарушения, които констатират от Инспекцията по труда в Благоевград при проверки на обекти в областта.

27 април - Световен ден на безопасността и здравето на работното място

27 April 2018 08:15

На 27 април КНСБ традиционно ще отбележи световния ден, посветен на безопасността и здравето на работното място, както и на паметта на трудещите се по целия свят, които са загубили живота си вследствие на трудовa злополукa или професионалнa болест. Мястото на провеждане на събитието е сградата на КНСБ. От 9.30 ч. ще бъдат поднесени венци и цветя на паметната плоча пред сградата на КНСБ и отдаване на почит към загиналите и пострадалите при трудови злополуки. В церемонията ще участват вицепрезиде

Мъж почина затиснат от дърво при сеч

26 April 2018 11:10

На 25 април в 11 часа в РУ-Белоградчик е получен сигнал от дежурен лекар в спешния център в града за починал на място дървосекач на сечище. При огледа на местопроизшествието, в землището на село Праужда, служителите на реда установили, че работници почиствали сечище за направа на път с оглед извършване на дърводобивна дейност. При отсичане на дърво с моторен трион, 50-годишен работник е бил затиснат от част от дървото. Мъжът е починал на място. Уведомена е Инспекция по труда. Трупът е транспортиран за аутопсия във видинската болница. По случая в РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство.

Инцидент в завод „Арсенал”, има загинал и ранен

14 March 2018 10:43

Един човек е загинал и един е обгорял при възпламеняване в завод 3 на „Арсенал” в Казанлък, съобщи БГНЕС. Към мястото на инцидента са насочени пожарни, линейки и полиция.Очаквайте подробности в обедната емисия „По света и у нас“.

Железничар загина по време на работа

12 March 2018 12:59

Загина служител на Национална компания железопътна инфраструктура. Загиналият е извършвал текущ ремонт на стрелки.

Работник почина, след като автовишка се счупи във Видин

09 March 2018 22:18

Работник от фирма по озеленяване е починал в болница, след като падна от автовишка. Други двама са пострадали. Единият от тях е настанен в хирургията на видинската болница. Загиналият заедно със свой колега е подрязвал клони на дървета от автовишка, когато кошът й се счупил.

Трудовите злополуки у нас през 2017 г. са 2911

27 February 2018 13:59

Общо 2 911 са регистрираните трудови злополуки у нас през 2017 г.