Регионални

13 февруари 2018 17:15

Ден на народната носия организират в Русе

Ден на народната носия, посветен на предстоящия християнски празник Сирни Заговезни ще се проведе в Русе на 16 февруари, петък, в Канев център....

източник: ruse.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

В Русе започват инициативи в памет на журналистката Виктория Маринова

15 October 2018 07:00

Обществената енергия, която обедини русенци след бруталното убийство на Виктория Маринова, прераства в различни инициативи в памет на журналистката, която приживе подкрепяше редица социални каузи и кампании. Междувременно, ситуацията в двата ромски квартала в Русе, където е живял заподозряният за убийството на Виктория, тази сутрин е спокойна, но полицейското присъствие остава, съобщи за БНТ говорителят на ОД на МВР в Русе Даниела Малчева.

Остава засиленото полицейско присъствие в ромските квартали на Русе

13 October 2018 20:01

Трети ден засилено полицейското присъствие в ромските квартали в Русе след убийството на журналистката Виктория. Официалното закриване на мото сезона днес в града премина без инциденти и нарушения на обществения ред.

​Няма задържани след напрежението в русенските квартали "Тракцията" и "Селеметя"

12 October 2018 08:02

Няма задържани лица, след като мотористи и рокери влязоха в двата русенски квартала "Тракцията" и "Селеметя", каза на извънреден брифинг директорът на областната дирекция на Полицията в Русе ст. комисар Теодор Атанасов.

​Остава засилено полицейското присъствие в русенския квартал "Тракцията"

12 October 2018 07:05

Остава засилено полицейското присъствие в русенския квартали "Тракцията", в който е живял заподозреният за убийството на Виктория Маринова, след като снощи рокери нахлуха в двете махали. Ситуацията засега е спокойно, но хората продължават да се страхуват от отмъщение.

Рокери нахлуха в кварталите в Русе, където е живял Северин Красимиров

11 October 2018 22:12

Напрежение в русенските квартали "Тракцията" и "Селеметя", където е живял заподозреният за убийството на журналистката Виктория Маринова Северин Красимиров. В късния следобед около 20 рокери са нахлули и в двата квартала и са започнали да форсират моторите си. Хората се страхуват от отмъщение. В "Селеметя" дори са се въоръжили с брадви, а част от жените са напуснали домовете си в квартал "Тракцията" и за по-голяма безопасност сами са дошли в двора на Второ Районно управление.

Отговорните органи признаха, че няма видеонаблюдение на мястото на убийството на Виктория Маринова

08 October 2018 08:22

Към момента няма задържан за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова. Работи се по всички възможни версии, продължава проверката за наличието на видеокамери, които биха дали яснота по случая. Това заяви ръководителят на русенската полиция комисар Теодор Атанасов. Той не даде повече подробности, с аргумента, че всяка допълнителна информация ще попречи на разследването. Същевременно кметът на града – Пламен Стоилов, потвърди, че на мястото, където е намерен трупът на Марин

Няма да има проблем със снегопочистването, уверяват в Русе

08 October 2018 07:05

Нерешени проблеми притесняват снегопочистващите фирми и кметовете на малки населени места в Русенско преди настъпването на зимата. Сериозни пречки за снегопочистването са колоните от изчакващи ТИР-ове и паркираните леки автомобили.

Пореден случай на агресия в Спешното отделение на болницата в Русе

05 October 2018 17:26

Пореден случай на агресия в университетската болница „Канев” в Русе. 25-годишен мъж във видимо нетрезво състояние пристигнал след полунощ в Спешното отделение с порезни рани на ръката. Медиците ги обработили и му обяснили, че заради състоянието му, ще бъде опериран на следващия ден. Младежът обаче отказал лечение, като започнал да обижда лекарите и разбил с крак вратата на отделението.

В Русе обсъждат стратегията на Европейския съюз за Дунавския регион

04 October 2018 09:14

Завършва ротационното председателство на България на Дунавската стратегия на Европейския съюз, което започна през октомври 2017 г. и приключва през октомври 2018 г. Това припомнят от Областния информационен център в Русе по повод започващата днес в града двудневна конференция "Дунавска триада".

Автобус на градския транспорт катастрофира в Русе

29 September 2018 19:37

Автобус на градския транспорт, пътуващ по шеста линия, катастрофира на булевард "България" в Русе. За инцидента потвърди регионалният говорител на МВР в крайдунавския град Даниела Малчева, предаде bTV. Произшествието е станало около 14:30 ч. днес. На място са пристигнали екипи на Спешна помощ и на полицията. В автобуса са пътували 14 души и кондукторката. 31-годишният шофьор Я.И. обясни, че е спрял да затвори капака в предната дясна част на автобуса "Исузу", тъй като се е о