Регионални

13 февруари 2018 17:15

Ден на народната носия организират в Русе

Ден на народната носия, посветен на предстоящия християнски празник Сирни Заговезни ще се проведе в Русе на 16 февруари, петък, в Канев център....

източник: ruse.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Шествие с 60-метров трибагреник в Русе в навечерието на 24 май

23 May 2018 19:05

Шествие с 60-метров трибагреник по русенските улици в навечерието на 24 май. То е част от образователна кампания за историческата мисия на братята Кирил и Методий. Трикольорът е ушит от преподаватели от детските градини и символизира приноса на страната ни за европейското развитие - споделят организаторите.

Спряха строителен обект в Русе заради необезопасени плочи и стълбища

18 May 2018 08:53

С началото на строителния сезон, зачестяват и нарушенията, свързани с безопасността на труда. В Русе е бил спрян строителен обект заради необезопасени плочи и стълбища. Вече има една трудова злополука, при която работникът не е използвал предпазен колан. От Инспекцията по труда извършват масирани проверки на обектите, включително и жилищните блокове, които се санират по националната програма.Вижте още по темата във видеото.

За първи път в Русе изградиха музикална детска площадка за малки пациенти

17 May 2018 11:00

За първи път в Русе изградиха музикална детска площадка. Интерактивният кът е в двора на университетската болница и е предназначен за най-малките пациенти. А целта е с помощта на музиката те да върнат усмивките си и да оздравеят по-бързо.

Ремонтират гимназия „Христо Ботев“ в Русе, която е паметник на културата

15 May 2018 13:00

В Русе ремонтират пет учебни заведения за 12 милиона лева. Едно от тях е най-старата гимназия в града - „Христо Ботев”, където вече беше дадено началото на строителните дейности. Досега покривът ѝ течеше, а децата нямаха подходящо място за игра на открито.

Млади хора събраха 8500 лева и купиха дефибрилатор на Онкоцентъра в Русе

14 May 2018 11:26

Млади хора се обединиха и събраха чрез благотворителни инициативи пари за нов дефибрилатор на Комплексния онкологичен център в Русе. Средствата в размер на 8 500 лева веднага бяха вложени в медицинската апаратура и тя вече е на разположение на лекарите в диспансера.

В Русе изграждат иновативни светещи пешеходни пътеки

09 May 2018 12:20

Община Русе планира изграждане на светещи пешеходни пътеки по едни от най-натоварените улици в кв. Дружба. Ще бъдат направени и нови тротоари с велоалеи. Проектирането им се финансира по международния проект програма „Хоризонт”, като целта е да стане по-безопасно придвижването на пешеходците и колоездачите из града.

Хиляди левове загуби търпи община Русе от вандалски прояви

09 May 2018 11:00

Община Русе се принуди да монтира бетонна чешма в центъра на града, за да предотврати поредните вандалски прояви. Тя е изградена на мястото на старата, която е разбивана вече пет пъти. Посегателствата върху общинско имущество зачестяват. Само за последните две години нанесените щети са за над 80 хиляди лева.

Русе отново ще търси проект за паметник на Левски

07 May 2018 14:24

Русе отново остана без паметник на Васил Левски. Обявеният от инициативен комитет конкурс за построяване на монумент на Апостола приключи без да бъде избран победител. Сега ще се набират нови проекти за паметник, но този път заданието ще бъде по-прецизно.

Русе отбелязва празника на града

06 May 2018 17:40

Русе днес отбелязва Деня на храбростта и българската армия и празника на града. По традиция честванията започнаха от църквата „Свети Георги", където Н.В.Пр. Русенският митрополит Наум в съслужение с русенски свещеници отслужи празнична света литургия. На тържествена церемония пред паметника на загиналите в сръбско-българската война русенци отдадоха почит на воините, отдали живота си на Родината.

Готвят проект за основен ремонт на емблематичния Дъгов мост в Русе

02 May 2018 11:44

Проектът за основен ремонт на Дъговия мост в Русе ще се прави от софийска фирма. Тя е единствения кандидат, подал документи в Агенция „Пътна инфраструктура“. Мостът е в тежко състояние и за рехабилитацията му са нужни много средства. За сега държавата отпуска 96 хиляди лева само за изработването на проект.