Регионални

13 февруари 2018 17:15

Ден на народната носия организират в Русе

Ден на народната носия, посветен на предстоящия християнски празник Сирни Заговезни ще се проведе в Русе на 16 февруари, петък, в Канев център....

източник: ruse.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Протест за чист въздух в Русе

19 February 2018 20:40

Русенци отново излязоха на протест за чистотата на въздуха. Недоволството на хората е, че отговорните институции не взимат мерки и с години неглижират проблема със замърсения въздух над дунавския град. Те настояват Министерството на околната среда и водите да изпрати мобилна станция в града, която ежедневно и денонощно да измерва състава на въздухa. Също така искат да бъде извършена пълна проверка на съответствието между издадените комплексни разрешителни и реализираните производства на всички промишлени предприятия в града, които са сочени за евентуални замърсители.

Русенци вече се преориентират към употребата на екологични горива за отопление

18 February 2018 08:20

В последните години русенци постепенно се преориентират към употребата на екологични продукти за отопление. Наблюденията са на собственици на фирми-доставчици на различни видове горива. Те отчитат спад на потреблението през този сезон, заради по-меката зима.

Удължават срока за ученически конкурс в Русе

16 February 2018 13:22

Фондация „Бряг” удължава срока за подаване на материалите в Общоградския ученически конкурс „Добрата новина в моето училище, моя квартал, моя град“ до 5 март.

Благотворителен концерт за Галимир ще се проведе в Русе

15 February 2018 10:27

Благотворителен концерт за Галимир ще се проведе на 24 февруари в Русе. Целта е да се помогне на младия мъж, който събира средства за лечение в чужбина.

Пациент с цигара предизвика пожар в болницата в Русе

10 February 2018 12:04

Пожар е пламнал рано тази сутрин в Университетската болница „Канев“ в Русе, предаде БГНЕС. Огънят е избухнал в стая на отделението по ортопедия и травматология на шестия етаж. Инцидентът е бил предизвикан от пациент, който е запалил цигара в стаята, въпреки че пушенето в лечебното заведение е категорично забранено. Сигналът е подаден около 5 часа, след като пациент от съседна стая усетил дима. Той извикал дежурните медицински сестри, които веднага се обадили на тел.11

Замерване не откри органични замърсители на въздуха в Русе

09 February 2018 15:18

Извънредно измерване на качеството на атмосферния въздух в Русе не показва наличие на органични замърсители. Измерванията са проведени с мобилна станция на Регионална лаборатория-Пловдив през периода 5-8 февруари, в западните части на града. Станцията е била разположена на ул. „Мария Луиза“, намираща се на границата между Западната промишлена зона и централна градска част, откъдето най-често се получават оплаквания на граждани. Освен стандартно измерваните седем атмосферни замъ

Решават дали да изведат децата от 11-членното семейство, чиято къща изгоря

07 February 2018 20:03

Социалните служби в Русе решават дали да изведат децата от 11-членното семейство, чиято къща изгоря при пожар преди десет дни. Има данни, че към децата системно е проявявано небрежно отношение. След инцидента семейството беше подслонено в село Бъзън.

Установиха замърсени пещери на гъбозавод в Русенско

07 February 2018 15:17

Експертите на РИОСВ – Русе извършиха извънредна проверка по сигнал за замърсяване на терени (пещери), собственост на гъбозавода „Красен“ АД, в едноименното село. Сигналът е подаден от природолюбител, придружен със снимков материал по е-поща. При обход на терените е установено, че тези пещери са изкуствено създадени за нуждите на дружеството. На място е констатирано наличие на отпадъци от пластмасови опаковки, в два от подземните складове, съобщиха от РИОСВ - Русе.

Изложба показва уникални оръжия в Русе

07 February 2018 14:21

Изложбата, посветена на 140-години от Освобождението на България, събра в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ много русенци.

300 хиляди лева прибраха за година телефонни измамници в Русе

07 February 2018 13:00

Близо 300 000 лева е сумата, която телефонните измамници успяха да приберат за една година в Русенска област. Най-големият удар е за 60 хиляди лева, които служителите на реда успяват да върнат на жертвата.