България

13 февруари 2018 17:20

Каракачанов: Изключваме депутати, ако гласуват за конвенцията

Красимир Каракачанов отхвърли обвиненията, че заради него имало напрежение в коалицията Обединени патриоти, защото говорел през медиите, а не с партньорите. Те бяха отправени също през медия от коалиционния му партньор Валери Симеонов. По думите на л...

източник: fakti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Нов протест срещу Истанбулската конвенция, граждани искат България да оттегли подписа си

19 May 2018 17:53

"Оказва се небивал натиск на Конституционния съд да каже, че не противоречи на конституцията, тъй като противоречията са очевадни и очебийни", каза протестираща

ВКС се разцепи и не можа да излезе със становище по Истанбулската конвенция

18 May 2018 22:28

Информацията, че Върховният касационен съд (ВКС) няма позиция по най-значимия от години за обществото конституционен въпрос, предизвика реакция в гилдията.

"Тренд": ГЕРБ - 23%, БСП - 19% (ГРАФИКИ)

15 May 2018 13:07

ГЕРБ продължава да поддържа дистанция от почти 4% пред основния си опонент БСП. Трета политическа сила остава ДПС (6,4%) с минимална преднина пред "Обединените патриоти" (5,3%). Това показват данните от последното национално представително проучване на "Тренд" за месец май. Става дума за отговор на спонтанен въпрос за кого бихте гласували. "Тренд": Разликата между ГЕРБ и БСП е 3,5% 2,3 на сто биха гласували за коалицията "Демократична България". И това я нарежда на пето място. От "Тренд" обаче уточняват, че поради това, че коалицията е наскоро формирана са обединил отговорите за отделните формации, които влизат в нея в графиката  - т. е. отделните гласове за партиите „Да, България“, ДСБ и "Зелените". Данните от електоралния въпрос все така сочат, че партия "Воля" на Веселин Марешки с голяма степен на вероятност при следващи избори ще трябва да се раздели с парламента. Реформаторският блок, или каквото е останало от него, взема 1,3 на сто.  "Тренд": Цачева и Валери Симеонов най-известни и най-нехаресвани През март за ГЕРБ са казали, че ще гласуват 21,1 на сто, за БСП - 19,1%, ДПС - 6,6%, за "Обединени патриоти" - 5,1 на сто, т. е. динамика почти няма. През март като отделни формации "Да, България" получава 1,5 на сто, а ДСБ - 1 на сто. Електорални нагласи Стойностите за "Обединени патриоти" и "Демократична България" са сбор от спонтанните отговори за коалициите, както и за партиите, част от тях. Доверие в институциите Една трета от българите харесват правителството, наод половината обаче не одобряват неговата работа. С най-много положителни оценки е омбудсманът (две трети от анкетираните), следва президентът. Работата на институцията, оглавявана от Румен Радев, получава 63 на сто одобрение.   Работата на правителството е харесвана от една трета от анкетираните, над половината имат отрицателно мнение за това как се справя кабинетът "Борисов"3.  "Лек ръст спрямо последното проучване за оценката на работата на институции на изследователски център „Тренд“ бележат силовите структури – полицията и прокуратурата отбелязват покачване с 5%. Обяснението за подобна динамика най-вероятно се дължи на ареста на кмета на столичния район „Младост“", твърдят в коментара си от "Тренд". Реализация на изследването: Изследователски център „Тренд“ Източник на финансиране: Вестник „24 часа“ Размер на извадка: 1009 ефективни интервюта на възраст 18+ Представителност: За пълнолетното население на страната Метод на регистрация: Пряко полустандартизирано интервю „лице в лице“ Период на провеждане: 2 – 10 май 2018 г. Тип извадка: Двустепенна гнездова извадка след предварителна стратификация по региони Размер на статистическата грешка: ±3.1%

Патриотите внесоха проектите за пушенето, хазарта и преместваемите обекти

11 May 2018 11:56

Обединените патриоти искат да ударят "тарикатите от хазартния бизнес" и "преместваемите" дискотеки по морето

Обединените патриоти внесоха свой законопроект за вероизповеданията

09 May 2018 13:05

ПГ "Обединени патриоти" внесе свой законопроект за вероизповеданията, чиято основна цел е да спре влиянието на чужди религии върху вътрешната сигурност на страната. Зам.-председателят на групата Искрен Веселинов го определи пред медиите в Народното събрание като фундаментален за тях, една от причините да се занимават с политика. Целта е, обясни той, българската държава да издигне преграда за възможността чужди държави, чужди вероизповедания да влияят на вътрешната сигурност, да се избегне евентуална радикализация и политизация на вероизповеданията. Текстовете не са насочени конкретно срещу нито едно вероизповедание, уточни Борис Ячев.

Валери Симеонов загърби Сидеров - на среща с Нинова ще търси подкрепа за законопроектите на НФСБ

08 May 2018 12:18

Лидерът на НФСБ и вицепремиер научи от медиите за реакцията на Волен Сидеров и отмененото заседание на парламентарната група на "Обединени патриоти"

Волен Сидеров гневен: Срещата на Каракачанов с Нинова е нелегитимна!

08 May 2018 10:01

Всякакви такива действия вредят на вече установените споразумения за управление на България между "Атака", ВМРО, НФСБ и ГЕРБ. Те са извън решенията на коалиционния съвет на ОП, затова трябва да се смятат за нелигитимни.

Съветът на Европа похвали Хърватия за ратификацията на Истанбулската конвенция

17 April 2018 21:15

Генералният секретар на Съвета на Европа Турбьорн Ягланд похвали Хърватия за защитата на малцинствата и я поздрави за ратифицирането на Истанбулската конвенция миналата седмица, предаде агенция Хина.

И Хърватия прие Истанбулската конвенция. Въпреки протестите

13 April 2018 15:16

Хърватия е поредната страна от ЕС и член на Съвета на Европа, която ратифицира Конвенцията за защита на жените от насилие, по-известна като Истанбулска конвенция. Въпреки протеста в столицата Загреб, парламентът одобри документа с внушително мнозинство - 110 гласа "за" срещу 30 "против", съобщи "Вашингтон пост". Против решението от самото начало е хърватската Католическа църква, както и десни политически групи. Решението предизвика и разделение сред управляващата (консервативна) партия Хърватски демократичен съюз, но и това не попречи на правителството и на народните представители от различни партии да застанат твърдо зад документа. И в Хърватия се карат заради Истанбулската конвенция (СНИМКИ) Аргументите на противниците на конвенцията в Хърватия и у нас са подобни - съмнението, че документът "узаконява" гей браковете и дава нови права на трансджендър хората. Българското правителство, за разлика от хърватското, обаче реши да оттегли конвенцията от родното Народно събрание и да отмени решението си, с което я приема за ратификация. Така у нас практически процесът за одобрението или отхвърлянето й от Народното събрание е блокиран. Преди около месец, когато Европейският парламент заседава по темата, представител на Българското европредседателство на Съвета на ЕС така и не се появи на дебатите. Не изпрати и становище. Европарламентът обаче за пореден път призова страните от ЕС да ратифицират конвенцията. Председателят на ЕС - големият отсъстващ за Истанбулската конвенция На протестите в Хърватия преди гласуването на парламента, проведени в град Сплит, според местни медии демонстранти скандирали слоган от Втората световна война, използван от пронацисткия режим в държавата по онова време. Истанбулската конвенция е приета от 2011 г. от Съвета на Европа. До момента сред държавите в Съвета, които не са членки на ЕС, параф под документа не са сложили само Русия и Азербайджан, след като и Армения го направи през януари. Конвенцията е приета и от страни извън ЕС като Турция, Сърбия, Черна гора и т.н. С Хърватия държавите членки на ЕС, ратифицирали окончателно текстовете за превенция и борба с домашното насилие, вече са 18 от 28 - сстаналите са Австрия, Белгия, Германия, Дания, Естония, Испания, Италия, Кипър, Малта, Холандия, Полша, Португалия, Румъния, Словения, Финландия, Франция и Швеция. Конституционният съд ще се произнесе за Истанбулската конвенция В останалите страни, както и у нас, документът е подписан, но не и ратифициран. 

Хървати протестираха срещу Истанбулската конвенция

13 April 2018 09:41

Ратификацията на Истанбулската конвенция ще се гласува в парламента днес