Свят

13 февруари 2018 17:26

Атентаторът от Стокхолм се призна за виновен в тероризъм

Извършителят на нападението с камион в Стокхолм Рахмат Акилов се призна за виновен по обвинения в тероризъм в началото на съдебния процес срещу него....

източник: dnes.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Отмъщение застигна в затвора атентатора от Стокхолм

10 August 2018 08:22

Друг пандизчия проникнал в килията на Рахмат Акилов и го пребил

Доживотен затвор за узбека терорист от Стокхолм

07 June 2018 16:26

Повечето такива присъди в Швеция обаче не се излежават

Швеция отбелязва една година от атентата с камион в Стокхолм

07 April 2018 17:25

Стокхолм и цяла Швеция отбелязват днес една година от атентата с камион, при който загинаха петима души в шведската столица, съобщи ДПА. Специална възпоменателна служба за жертвите на атентата бе отслужена днес в църквата "Адолф Фредрик". На нея присъстваха премиерът Стефан Льовен, членове на правителството, партийни лидери, представители на градските власти, полицията, епископът на шведската лутеранска църква Антие Якелен, както и крал Карл ХVI Густав и съпругата му кралица Силвия. Текстове прочетоха също така имамът на главната стокхолмска джамия и представител на еврейската конгрегация.

​Започна делото срещу заподозрения за атентата в Стокхолм

13 February 2018 15:34

В Стокхолм започна процесът срещу Рахмат Акилов. Узбекистанецът е обвинен за атаката с камион на една от търговски улици в шведската столица, извършена миналата година.

Нападателят с камион в Стокхолм не страдал от психическо заболяване

10 May 2017 18:25

Основният заподозрян за нападението с камион в центъра на Стокхолм, в което в началото на април загинаха пет души, не е страдал от сериозно психическо заболяване към момента на атаката, заключи Националната служба за съдебна медицина на Швеция, предаде Ройтерс.

Вече 5 са жертвите от атентата с камион в Стокхолм

28 April 2017 12:26

Пет станаха жертвите на атентата с камион, извършен в Стокхолм на 7 април, след като една ранена жена почина в болница.

Швеция арестува втори заподозрян за атентата в Стокхолм

24 April 2017 15:00

Швеция арестува втори заподозрян за смъртоносния атентат с камион на 7 април, в който загинаха четирима, а много други пешеходци бяха ранени, съобщи прокуратурата. Вече арестуваният Рахмат Акилов е 39-годишне узбек, който призна, че е шофирал откраднатия камион. Акилов е з

Рахмат Акилов се призна за виновен за атентата в Стокхолм

11 April 2017 17:47

Главният заподозрян за терористичното нападение в Стокхолм Рахмат Акилов се призна за виновен пред съда в Стокхолм. Задържането му под стража беше удължено до 11 май. В средата на май се очаква да започне и процесът срещу него. При нападението, извършено с откраднат камион, загинаха 4 души, а 15 бяха ранени.

Атентаторът в Швеция иска сунитски адвокат

11 April 2017 11:07

Рахмат Акилов, заподозрян за атентата в шведската столица Стокхолм, е поискал служебният му адвокат да се оттегли и на негово място да бъде назначен сунитски юрист, предаде The Local. При нападението бяха убити четирима души, а 15 други ранени. Няколко часа по-късно 39-годишният узбекистанец беше арестуван от силите за сигурност на 40 километра северно от столицата. Според службите Рахмат Акилов е откраднал камион, с който по-късно се е врязал в пешеходци на една от главните улици в Стокхолм. Към момента нито една групировка не е поела отговорност за атаката. Съдът е отхвърлил молбата на Акилов да бъде защитаван от сунитски служебен защитник, защото липсват правни причини и аргументи за това му желание. Разследването по случая продължава. Мерките за сигурност в скандинавската страна остават повишени. Вчера с едноминутно мълчание в цялата страна бяха почетени жертвите на нападението. В неделя над 20 000 души излязоха по улиците на Стокхолм в демонстрация срещу тероризма. Шведските знамена траурно бяха смъкнати наполовина....

В Швеция повдигат обвинение срещу узбекистанеца Акилов

10 April 2017 19:34

Шведската прокуратура поиска заподозреният за терористичното нападение в Стокхолм да остане под стража. Полицията е убедена, че той е извършителят.