Регионални

13 февруари 2018 16:37

Отмениха ограничителните мерки, наложени заради грипа в Пловдив

Отмениха ограничителните мерки, наложени заради грипа в Пловдив и областта. Това съобщиха за Радио „Фокус“-Пловдив от Регионална здравна инспекция-Пловдив. Заболеваемостта от остри респираторни заболявания бележи спад. Затова, считано от ...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Трусът спукал магистрален водопровод в Пловдив

22 February 2018 13:34

Магистралният водопровод на ул. „Даме Груев“ в Пловдив се е спукал в резултат на земетресението снощи, съобщи кметът на града Иван Тотев.

"Малкият принц" прозвуча на 26 езика в Пловдив

21 February 2018 21:00

Откъс от романа на Екзюпери "Малкият принц" прозвуча на 26 езика в Пловдив. Поводът е Международният ден на майчиния език. Четенето се провежда по инициатива на Българо-турския литературен клуб.

Слагат първите подземни контейнери в Пловдив

19 February 2018 14:17

Намерени са места за поставяне на първите подземни контейнери за отпадъци на улица „Отец Паисий“ в Пловдив.

Община Пловдив дава 375 000 лв. за рекламни материали

19 February 2018 13:31

Обявена е обществена поръчка за предпечатна подготовка, печат и доставка на формуляри, рекламни и печатни материали за нуждите на община Пловдив.

Умни светофари работят на натоварено кръстовище в кв. "Кючук Париж" в Пловдив

18 February 2018 11:00

Нова светофарна уредба беше поставена на едно от най-опасните кръстовища в квартал "Кючук Париж" в Пловдив. В участъка на булевардите "Никола Вапцаров" и "Стефан Стамболов" стават много катастрофи, затова с новите светофари от Общината искат да създадат условия за по-голяма безопасност на движението.

Болниците препълнени заради усложнения след грипа

17 February 2018 10:37

В Благоевград и Петрич има недостиг на болнични легла, една сестра се грижи за 40 човека

90% от жилищата в ромските квартали в Пловдив са незаконни

17 February 2018 09:30

90% от жилищата в ромските квартали в Пловдив са незаконни, обявиха пред БНТ кметовете на районите „Източен" и „Северен". Не е ясно обаче колко точно са постройките, затова в квартал „Столипиново" започва тяхното описване. Заради пренаселената територия на ромските махали незаконното строителство вече завзема тротоарите, а електрическите стълбове се вграждат в къщите, случай за който вече ви разказахме.Вижте и още във включването на Антоанета Чакандракова.

Кантарджиев: Около 60% от усложненията при грип изискват лечение в болница

15 February 2018 07:47

На пет болни от грип при един има усложнения - около 60% от тези усложнения изискват хоспитализация в болница, лечение в болница. Това заяви в ефира на "Денят започва" проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Най-честите усложнения са на дихателната система - пневмониите, включително стафилококовите при малките деца, допълни той.

Над 11 000 дървета са посадени в Пловдив през последните седем години

15 February 2018 06:37

Повече от 11 000 дървета са посадени в Пловдив през последните седем години. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив Стоян Алексиев, директор на Общинско предприятие „Градини и паркове“. По думите му зелената система на Пловдив е на едно много високо ниво. "Всички паркове, детски площадки и съоръжения се поддържат доста добре и редовно се почистват", каза Стоян Алексиев. Той коментира, че парковите кошчетата за смет се изпразват на два ил

Община Пловдив обсъжда мерки за подобряване качеството на въздуха

14 February 2018 19:38

Отоплението с твърдо гориво е основната причина за замърсяването на въздуха в Пловдив. Това обявиха от общината по време на обществено обсъждане на новата програма за подобряване на чистотата на атмосферния въздух. За изпълнение на мерките ще се търси европейско финансиране, а със собствени средства общината започва проучване за начина на отопление на жителите на Пловдив.