Регионални

13 февруари 2018 16:37

Отмениха ограничителните мерки, наложени заради грипа в Пловдив

Отмениха ограничителните мерки, наложени заради грипа в Пловдив и областта. Това съобщиха за Радио „Фокус“-Пловдив от Регионална здравна инспекция-Пловдив. Заболеваемостта от остри респираторни заболявания бележи спад. Затова, считано от ...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Пловдив изпусна 65 милиона лева за по-чист въздух

24 May 2018 11:27

Пловдив не попадна сред първите общини, които ще ползват финансов ресурс от 65 милиона лева за подобряване качеството на атмосферния въздух. Списъкът беше оповестен от министър Нено Димов. Пловдивските общински съветници настояха кметът Иван Тотев да им обясни защо градът изпусна тези средства. Припомняме, че Пловдив редовно присъства в класациите за най-мръсен въздух.

Пловдив чества Деня на славянската писменост

24 May 2018 10:29

С празнична литургия, тържествено шествие и голям концерт на площад "Централен" Пловдив ще отбележи Празника на българската просвета, култура и славянска писменост. По традиция тържествата започват от хуманитарната гимназия „Св. св. Кирил и Методий”, където преди 167 години за първи път се отбелязва 24 май.Вижте повече в прякото включване на Деница Торньова.

Млад военен уби полицай в Пловдив

21 May 2018 14:43

Задържани са нападателят и съпругата му

8 души са задържани след масов бой късно снощи в зала Колодрума в Пловдив

20 May 2018 09:12

Скандалът възникнал по време на среща по смесени бойни изкуства, на която присъствали и футболни фенове. Недоволни от обявения резултат започнали да хвърлят столове чаши и бутилки. Боят продължил извън залата, където на паркинга са изпочупени коли, а по непотвърдена информация са използвани и бомбички.

Фестивал на хляба в Пловдив

19 May 2018 08:39

Оставаме в Пловдив, защото майстори хлебари и сладкари от Бесарабия, Мароко, Турция, Холандия и различни краища на България превзеха града и навсякъде се носи аромат на топъл хляб и сладкиши. По-късно днес любителите кулинари ще могат да участват в конкурса „Най-добро печиво“ със свои домашно приготвени изкушения.

Европейска нощ на музеите в Пловдив

19 May 2018 08:27

Повече от 40 европейски държави ще се включат в Европейската нощ на музеите, а над 4 хиляди музея и галерии ще обявят довечера вход свободен за посетители. В Пловдив тази година вечерите са две. Събитията в града под тепетата започнаха снощи.

Жената, която блъсна 10 коли в Пловдив, остава в ареста за друго престъпление

15 May 2018 11:48

Танцьорката Габриела Медарова, която блъсна 10 паркирани коли в Пловдив през април, а преди дни разби носа на студентка, остава в ареста за 72 часа, съобщиха от Районната прокуратура в града.

В Пловдив ще се проведе Фестивал на хляба

15 May 2018 07:45

Фестивал на хляба ще се проведе в Пловдив от 17 до 20 май 2018 г. Това съобщиха за Радио „Фокус” - Пловдив от Регионална занаятчийска камара. Проектът „Наследство – Сливане на традиции и бъдеще – Заедно” – „Фестивал на хляба” се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив и фирми спонсори и с изключителната подкрепа на Българска Гилдия на Пекарите, УХТ, ПГ по туризъм „Проф. д-р Асен Златаро

Намалява броят на болните от варицела в Пловдивско

12 May 2018 16:35

Намалява броят на болните от варицела и чревни инфекции в Пловдивска област. През последния отчетен период засегнатите от варицела са 99 души срещу 101 в първите дни на месец май. Болните от чревни инфекции са 22 души, като през предходния отчетен период те са били общо 37, допълва агенция Фокус. Спад се отчита и при случаите на скарлатина – засегнатите са 8 души срещу 12 в първата седмица на май. Болни от вирусен хепатит са четирима души, двама от които на територията на града. През

Ивайло Московски и Валентин Радев откриха ремонтираната Централна гара в Пловдив

12 May 2018 15:51

Отдаването на Централна жп гара в Пловдив на концесия е един много добър пример за публично-частно партньорство, като ангажимент на концесионера е да направи инвестиции в размер на 12 милиона лева. Седем милиона лева вече са инвестирани в проекта. Това каза министърът на транспорта Ивайло Московски при откриването на реставрираната Централна жп гара в Пловдив. На церемонията присъства и министърът на вътрешните работи Валентин Радев.