Регионални

13 февруари 2018 17:49

Започна ремонтът на пощата в новия Несебър

Кметът на Несебър Николай Димитров и неговите заместници дадоха начало на реконструкцията на пощата в новата част на града....

източник: burgas.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Почистиха Несебър от мазута

06 July 2018 17:26

Цялата южна ивица на плажа в Несебър е почистена от замърсяването с мазутни топчета. Концесионерът реагира мигновено и само за няколко часа замърсяване бе отстранено. Мазутните топчета са почистени по целия бряг, морската вода е с отлични качества, няма никакви отклонения от показателите, крайбрежието и пясъкът са абсолютно чисти. "Създадохме спешна организация и успяхме за много кратко време да отстраним замърсяването, без това да пречи на комфорта на туристите", казаха от фирмата-концесионер. Втвърдени мазутни частици се появиха в морската вода преди три дни, като най-вероятният причинител на замърсяването е кораб, от който са били изпуснати.

Несебър се побратими с руското Космическо градче

05 July 2018 20:38

Видеопослание до град Несебър изпратиха космонавтите Олег Артьомов и Сергей Прокопиев, които се намират на руската космическа станция. Поводът e, че космическата столица на Русия, известна под името Звездното градче, се побратими с българския черноморски град.

Автобус събори навес и затрупа автомобили в Несебър

25 June 2018 08:59

Навес се срути върху шест автомобила в Стария Несебър. Пострадали няма. За случая съобщи пресцентърът на МВР в Бургас. Навесът е паднал около 19.20 ч. през уикенда. Причина за това е автобус, който се е блъснал в една от подпорните греди на конструкцията. Шофьорът е правел маневра и не е забелязал колоната. Самата конструкция се намира на паркинга в района на северното пристанище в Стария Несебър. През лятото там е доста оживено. Паркингът е един от най-големите в тази част на града.

Детска радост и красота заляха Несебър

25 June 2018 00:00

Международният фестивал "Слънце, радост, красота" се състоя за деветнадесети път в Несебър и в него участваха над 2000 деца от България, Беларус, Грузия, Молдова, Полша, Румъния, Русия и Украйна. По традиция форумът е започнал с празнично шествие, което е преминало през провлака, свързващ новата със старата част на града. Пред портите на старинния Несебър, след като националните флагове на държавите са били вдигнати, а националните им химни изслушани, представителите на всички страни са били поздравени от кмета на града Николай Димитров. В амфитеатъра на Несебър са били представени колективите и журито на фестивала. На фестивала се е състояла и традиционната среща между ръководството на общината и ръководителите на колективите. На форума децата са представили пред журито изпълнения в танцовото, певческото, инструменталното и изобразителното изкуство. Най-добрите от участниците в различни категории са били отличени с награди на официална церемония.

Несебърлии се обличат в народни носии за 3 март

26 February 2018 14:46

Самодейци от общината ще се съберат на 3 март на пл. "Жулиета Шишманова" в Несебър за мащабно отбелязване на празника в морския град, информираха от общината.

Обучени кучета ще помагат на полицаите по морето през лятото

17 February 2018 10:02

Тази година специално обучени кучета ще помагат на полицаите да хващат крадците край морето. Те ще пазят основно по плажните ивици и крайморските алеи в Слънчев бряг и Несебър, които са любимо място на джебчиите.

Несебър с мащабна реконструкция в Стария град

08 February 2018 17:35

Несебър започва мащабна реконструкция на уличната мрежа в Стария град. Дейностите са по проект, финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество.

Бюджетът на Несебър е социално ориентиран

01 February 2018 14:33

Съветниците приеха бюджета на Община Несебър за 2018 година. Тенденцията той да е социално ориентиран, както бе и в предходните години, се запазва.

Несебър предприема мерки за по-чист въздух

30 January 2018 14:23

Община Несебър вече изпълнява проекта за подобряване чистотата на атмосферния въздух по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г.".

Косово открива консулство в Несебър

18 January 2018 13:45

Правителството даде съгласието си Република Косово да открие почетно консулство в България и да назначи Пламен Копчев за свой почетен консул.