Регионални

13 февруари 2018 16:56

Обновяват парковата зона в центъра на Ямбол

Обновяване на парковата зона в центъра на Ямбол започна от днес с церемония „по първа копка“, направена от кмета на града, представителите на фирмите изпълнителки на строителните дейности, строителния и авторския надзор. Ремонтните работи...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Десетокласник от Ямбол стана причина да бъде заловен престъпник

19 February 2018 18:20

Десетокласник от Ямбол стана причина да бъде заловен престъпник, направил опит за взломна кражба в частен имот в града. Инцидентът е станал на 14 февруари. 17 годишният младеж получи от Ямболската полиция благодарствена грамота за гражданска доблест и отговорност.

Простреляха таксиметров шофьор край Ямбол

12 December 2017 15:33

Таксиметров шофьор е бил прострелян в ямболското село Дражево.

Жената, върху която падна желязна врата, остава в тежко състояние

06 November 2017 16:12

Жената, която пострада, след като върху нея падна врата в градския парк на Ямбол, е стабилизирана. Състоянието й обаче остава тежко. Тя е с множество фрактури и контузии. Започва и проверка за причините за инцидента, предаде Нова телевизия. Подвижната порталната врата на градския парк излязла от релсите. Жената отключвала близо 5 метра дълъг портал, когато цялата тежест се стоварила върху нея. Труфка Данева работела отскоро в Общинското предприятие „Паркове и зони за отдих”. Тя е в Хирургичното отделение на болницата в Ямбол. Животът й е вън от опасност, но е с множество фрактури и вътрешни травми. Градският парк в Ямбол се заключва вечер на няколко места. През въпросния портал преминават стотици хора през деня. Районната прокуратура и Инспекцията по труда вече са се заели със случая. Работодателят - Община Ямбол, излезе с официална позиция, че вратата не е устояла на постоянните вандалски прояви. Това е и причина за инцидента с тяхната служителка.  

Стафилококова бактерия е причина за отравянето на ученици в Ямбол

06 November 2017 11:48

Стафилококова бактерия е причина за отравянето на  ученици от училище "Петко Р. Славейков" в Ямбол.10 от тях бяха приети в Инфекциозното отделение на областната болница. Извършената проверка в ученическия стол и на персонала показва лоша лична хигиена, лоша хигиена в стола и некачествена дезинфекция, съобщи за Дарик директорът на Регионалната здравна инспекция в Ямбол д-р Лиляна Генчева, информира ДАРИК. „От носоглътката на три жени от кухненските работници е изолиран патогенен стафилокок ауреус, същият който е изолиран от хоспитализираните деца”, обясни д-р Генчева . От работните плотове, тави за печене и картофобелачка е изолиран и Ешерихия коли, „но най-вероятната причина за отравянето си остава стафилокока”, каза д-р Лиляна Генчева. Проверката показва още, че използваният дезинфекционен разтвор е с по-ниска концентрация. Първите четири деца са приети в Спешното отделение в 16:00 часа на 31 октомври, останалите на следващата сутрин. По данни на директора на училището в стола на обяд са се хранили 174 ученици и 11 учители. Менюто е включвало свински шницел, картофена салата и плодово мляко, а в училищния стол работят 4 жени. 

Десет деца остават в болницата в Ямбол със симптоми на хранително отравяне

01 November 2017 19:22

Десет деца са в Инфекциозното отделение на Ямболската болница след като вчера следобед са получили симптоми на хранително отравяне. Състоянието им е стабилно, но остават под наблюдението на лекарите. Най-вероятната причина за стомашните им проблеми е обядът, който са получили в училище.

Четири деца са в болницата в Ямбол със симптоми на хранително отравяне

31 October 2017 21:07

Четири деца са приети в спешно отделение на ямболнската болница със симптоми на хранително отравяне. Децата са на възраст 7-8 години и са ученици в ямболското основно училище "Петко Р. Славейков".

В Ямбол издават карта за паркиране на хора с увреждания за 15 вместо за 3 дни

01 September 2017 07:33

Ходене по мъките на един инвалид в Ямбол. От местната общинска администрация вместо за три работни дни, както е по наредба, издават карта за паркиране на хора с увреждания за петнадесет дни. Трудно подвижен мъж е принуден да ходи в общината пет пъти, докато получи т.нар. Синя карта. Повече вижте в следващия репортаж.

Полицаи отново излязоха на протест в Ямбол

02 August 2017 22:15

Пореден протест на служителите на МВР се проведе днес, този път в Ямбол.

Ямбол излиза на протест, ако няма референдум за мигрантите (ВИДЕО)

12 July 2017 10:26

Ако не организират референдум, излизаме на улицата и този път ще се постараем да ни чуят. Това заяви Цветан Ревански, председател на Инициативния комитет за провеждане на местен референдум в Ямбол за допускане на мигранти в областта, по повод решението на ВАС да върне за ново разглеждане на ямболските съдии делото за провеждане на референдума. Цялото интервю с Цветан Ревански гледайте във видеото: ...