Регионални

13 февруари 2018 16:56

Обновяват парковата зона в центъра на Ямбол

Обновяване на парковата зона в центъра на Ямбол започна от днес с церемония „по първа копка“, направена от кмета на града, представителите на фирмите изпълнителки на строителните дейности, строителния и авторския надзор. Ремонтните работи...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Нови автобуси за градския транспорт в Ямбол

06 August 2018 17:17

На пресконференция утре, 7 август, ще бъде бъдат дадени подробности по предстоящата цялостна подмяна на автобусния парк на градския транспорт в Ямбол, съобщиха от местната община. Техническите характеристики на новите коли и ангажиментите по цялостно подобряване качеството на услугата ще бъдат представени на съвместния брифинг от кмета на общината Георги Славов и изпълнителния директор на фирмата-превозвач („Юнион Ивкони“) Георги Атанасов. Ще бъдат представени и пилотни бройки от новите автобуси.

Локализираха пожара в "Бакаджика"

24 June 2018 18:20

Пожарът парк „Бакаджика“ край Ямбол е локализиран. Екипи на пожарната и горското гасят запалените площи, съобщи БНР. Огънят е започнал от сечище в района на „Бакаджика“, в което е имало струпани растителни отпадъци от добитата дървесина. Към момента огънят е локализиран в района на сечището и няма пострадали горски площи. Информацията за пожара е подадена в 14.10 минути,а в момента три екипа на пожарната, специализирана техника и горски служители гасят

Голям пожар в парк „Бакаджика”

24 June 2018 17:06

Голям пожар пламна в лесопарк „Бакаджика” в Ямбол в неделя. Огънят е обхванал около 60 декара борови гори. Няколко екипа на пожарната се борят със стихията. За ограничаване на пожара беше използвана и селскостопанска техника. Местните жители подозират, че пожарът е умишлен, научи NOVA. Вероятно е причинен от бракониери на дървесина, които опитвали да прикрият следите си.

Подписка за запазване на една от емблематичните сгради в Ямбол

30 April 2018 21:59

Подписка за запазване на една от емблематичните сгради в Ямбол започна гражданска инициатива „Да спасим Парахода!". Протеста на хората от Ямбол е насочен срещу решение на Общинския съвет в града, което предвижда събаряне на сградата.

Акция за кръводаряване се провежда в Ямбол

13 April 2018 12:25

Акция за безвъзмездно кръводаряване под надслов „Някой се нуждае от твоята кръв Сега" се провежда в Ямбол. Инициативата е част от Националната пролетна кампания на БЧК. За първи път като съорганизатор на акцията в Ямбол се включва и Българската православна църква.

Ново огнище на птичи грип в Ямболско

05 April 2018 12:43

Констатирано е ново огнище на птичи грип във ферма за патици в Ямболско, съобщиха от земеделското министерство. На 4 април е потвърдено ново огнище на високопатогенна инфлуенца A по птиците тип H5N8 в животновъден обект за отглеждане на патици, намиращ се село Зимница, община Стралджа, област Ямбол. Незабавно са предприети всички мерки за ликвидиране на огнището съгласно Наредба № ДВ-103 от 21 август 2006 г. и Плана за спешни мерки при констатиране на огнище на Инфлуенца А при птици. Оч

Започна реконструкция на основния пешеходен мост към градския парк в Ямбол

12 March 2018 13:16

В Ямбол започна цялостна реконструкция и обновяване на основния пешеходен мост към градския парк.

"Кукерландия" посреща 80 маскарадни групи в Ямбол

24 February 2018 09:47

В Ямбол беше открит 19 Международен маскараден фестивал "Кукерландия". Рекорден брой кукери, старци, бабугери, джамали от цялата страна и чужбина два дни ще представят зимните и пролетни традиции за прогонване на злото. Във фестивала участват и групи от Гърция, Румъния, Молдова и Турция. Организатори на Кукерландия са общините Ямбол и Тунджа.

Сериозен недостиг на медицински кадри има в област Ямбол

22 February 2018 14:42

Остра нужда от лекари-специалисти има в област Ямбол, това съобщиха от Областна администрация-Ямбол. Комисия, назначена от министъра на здравеопазването, с председател областния управител Димитър Иванов, прие Областната здравна карта на област Ямбол. На заседанието на комисията беше представена методиката на разработване на Здравната карта и конкретните параметри за областта. Според нея в областта може да има и се залагат 546 легла за активно лечение, при съществуващи в момента 374, залагат се

Десетокласник от Ямбол стана причина да бъде заловен престъпник

19 February 2018 18:20

Десетокласник от Ямбол стана причина да бъде заловен престъпник, направил опит за взломна кражба в частен имот в града. Инцидентът е станал на 14 февруари. 17 годишният младеж получи от Ямболската полиция благодарствена грамота за гражданска доблест и отговорност.