Регионални

13 февруари 2018 16:56

Обновяват парковата зона в центъра на Ямбол

Обновяване на парковата зона в центъра на Ямбол започна от днес с церемония „по първа копка“, направена от кмета на града, представителите на фирмите изпълнителки на строителните дейности, строителния и авторския надзор. Ремонтните работи...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Подписка за запазване на една от емблематичните сгради в Ямбол

30 April 2018 21:59

Подписка за запазване на една от емблематичните сгради в Ямбол започна гражданска инициатива „Да спасим Парахода!". Протеста на хората от Ямбол е насочен срещу решение на Общинския съвет в града, което предвижда събаряне на сградата.

Акция за кръводаряване се провежда в Ямбол

13 April 2018 12:25

Акция за безвъзмездно кръводаряване под надслов „Някой се нуждае от твоята кръв Сега" се провежда в Ямбол. Инициативата е част от Националната пролетна кампания на БЧК. За първи път като съорганизатор на акцията в Ямбол се включва и Българската православна църква.

Ново огнище на птичи грип в Ямболско

05 April 2018 12:43

Констатирано е ново огнище на птичи грип във ферма за патици в Ямболско, съобщиха от земеделското министерство. На 4 април е потвърдено ново огнище на високопатогенна инфлуенца A по птиците тип H5N8 в животновъден обект за отглеждане на патици, намиращ се село Зимница, община Стралджа, област Ямбол. Незабавно са предприети всички мерки за ликвидиране на огнището съгласно Наредба № ДВ-103 от 21 август 2006 г. и Плана за спешни мерки при констатиране на огнище на Инфлуенца А при птици. Оч

Започна реконструкция на основния пешеходен мост към градския парк в Ямбол

12 March 2018 13:16

В Ямбол започна цялостна реконструкция и обновяване на основния пешеходен мост към градския парк.

"Кукерландия" посреща 80 маскарадни групи в Ямбол

24 February 2018 09:47

В Ямбол беше открит 19 Международен маскараден фестивал "Кукерландия". Рекорден брой кукери, старци, бабугери, джамали от цялата страна и чужбина два дни ще представят зимните и пролетни традиции за прогонване на злото. Във фестивала участват и групи от Гърция, Румъния, Молдова и Турция. Организатори на Кукерландия са общините Ямбол и Тунджа.

Сериозен недостиг на медицински кадри има в област Ямбол

22 February 2018 14:42

Остра нужда от лекари-специалисти има в област Ямбол, това съобщиха от Областна администрация-Ямбол. Комисия, назначена от министъра на здравеопазването, с председател областния управител Димитър Иванов, прие Областната здравна карта на област Ямбол. На заседанието на комисията беше представена методиката на разработване на Здравната карта и конкретните параметри за областта. Според нея в областта може да има и се залагат 546 легла за активно лечение, при съществуващи в момента 374, залагат се

Десетокласник от Ямбол стана причина да бъде заловен престъпник

19 February 2018 18:20

Десетокласник от Ямбол стана причина да бъде заловен престъпник, направил опит за взломна кражба в частен имот в града. Инцидентът е станал на 14 февруари. 17 годишният младеж получи от Ямболската полиция благодарствена грамота за гражданска доблест и отговорност.

Простреляха таксиметров шофьор край Ямбол

12 December 2017 15:33

Таксиметров шофьор е бил прострелян в ямболското село Дражево.

Жената, върху която падна желязна врата, остава в тежко състояние

06 November 2017 16:12

Жената, която пострада, след като върху нея падна врата в градския парк на Ямбол, е стабилизирана. Състоянието й обаче остава тежко. Тя е с множество фрактури и контузии. Започва и проверка за причините за инцидента, предаде Нова телевизия. Подвижната порталната врата на градския парк излязла от релсите. Жената отключвала близо 5 метра дълъг портал, когато цялата тежест се стоварила върху нея. Труфка Данева работела отскоро в Общинското предприятие „Паркове и зони за отдих”. Тя е в Хирургичното отделение на болницата в Ямбол. Животът й е вън от опасност, но е с множество фрактури и вътрешни травми. Градският парк в Ямбол се заключва вечер на няколко места. През въпросния портал преминават стотици хора през деня. Районната прокуратура и Инспекцията по труда вече са се заели със случая. Работодателят - Община Ямбол, излезе с официална позиция, че вратата не е устояла на постоянните вандалски прояви. Това е и причина за инцидента с тяхната служителка.  

Стафилококова бактерия е причина за отравянето на ученици в Ямбол

06 November 2017 11:48

Стафилококова бактерия е причина за отравянето на  ученици от училище "Петко Р. Славейков" в Ямбол.10 от тях бяха приети в Инфекциозното отделение на областната болница. Извършената проверка в ученическия стол и на персонала показва лоша лична хигиена, лоша хигиена в стола и некачествена дезинфекция, съобщи за Дарик директорът на Регионалната здравна инспекция в Ямбол д-р Лиляна Генчева, информира ДАРИК. „От носоглътката на три жени от кухненските работници е изолиран патогенен стафилокок ауреус, същият който е изолиран от хоспитализираните деца”, обясни д-р Генчева . От работните плотове, тави за печене и картофобелачка е изолиран и Ешерихия коли, „но най-вероятната причина за отравянето си остава стафилокока”, каза д-р Лиляна Генчева. Проверката показва още, че използваният дезинфекционен разтвор е с по-ниска концентрация. Първите четири деца са приети в Спешното отделение в 16:00 часа на 31 октомври, останалите на следващата сутрин. По данни на директора на училището в стола на обяд са се хранили 174 ученици и 11 учители. Менюто е включвало свински шницел, картофена салата и плодово мляко, а в училищния стол работят 4 жени.